:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: BAMBI 2
PERSBERICHT: BAMBI 2
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-08-11 - Geplaatst door: Werner
BAMBI 2
Te huur op DVD vanaf 22 augustus 2006
Te koop op DVD vanaf 23 augustus 2006
Ook verkrijgbaar als duopack samen met Disney's 5e Classic Bambi

Eén van de meeste geliefde tekenfilmfiguren ooit komt terug in deze compleet nieuwe film voor het hele gezin.

Op 13 augustus 1943 beleefde de animatiefilm Bambi, gebaseerd op het gelijknamige boek van Felix Salten (1929), zijn Amerikaanse première. Meer dan vijf jaar was met een groot team onder leiding van Walt Disney zelf aan de film gewerkt. Het resultaat was een hartverwarmende en ontroerende film. Nog steeds behoort Bambi tot een van de grootste Disney Classics die ooit gemaakt zijn. Wereldwijd wordt Bambi door iedereen bemind en neemt het legioen bewonderaars toe na iedere release.

Ga opnieuw mee met Bambi als hij zich met zijn vader, de Grote Prins, herenigt. Deze moet het jonge hertje grootbrengen en hem leren hoe het er in het woud aan toe gaat. Maar tijdens een geweldig avontuur ontdekt de trotse vader dat hij zelf nog veel van zijn bijzondere zoon kan leren. Stampertje, Bloem, Uil en alle andere favoriete figuren zijn natuurlijk ook weer van de partij in dit adembenemende vervolg op de geliefde klassieker. Daarnaast ontmoet je een heleboel fantastische nieuwe vriendjes. BAMBI 2 is getekend in de adembenemende stijl van de originele klassieker en zit boordevol betoverende liedjes: een echt wonder!

Regie: Brian Pimental
Productie: Jim Ballantine
Verhaal: Brian Pimental, Jeanne Rosenberg
Scenario: Alicia Kirk
Geïnspireerd op het boek Bambi van Felix Salten
Originele score: Bruce Broughton
Art director: Carol Kieffer Police

Het verhaal
Bambi's vader, de Grote Prins van het Woud, ruikt onraad. Er zijn jagers in de buurt. Zijn familie loopt groot gevaar. Bambi en zijn moeder proberen te schuilen in het struikgewas. Maar de jagers komen dichterbij. Er is geen ontkomen meer aan. Bambi schreeuwt het uit als een schot klinkt. Hij weet niet precies wat er met zijn moeder gebeurd is, alleen dat ze voorgoed verdwenen is. Bambi is verdoofd en ontroostbaar. Zijn vader ontfermt zich over hem, maar weet zich eigenlijk niet goed raad met zijn jonge zoon. Deze winter zal hij de opvoeding nog zelf voor zijn rekening proberen nemen. Hij zal hem leren hoe het er in het woud aan toe gaat. Hij heeft echter totaal geen ervaring met het verzorgen van een jong en lijkt bij momenten wel gevoelloos. Misschien moet een lieve hinde deze taak maar van hem overnemen. Voor Bambi is het allemaal niet makkelijk. Hij is verdrietig omdat hij zijn moeder mist. Zijn vader verwacht dat hij zich sterk en stoer gedraagt, maar zo voelt hij zich niet. Hij is eerder verlegen. Ook wil Bambi nog graag met al zijn vriendjes zoals het konijntje Stampertje en het verlegen stinkdiertje Bloempje plezier maken. Met vallen en opstaan leert Bambi alles over het woud en de bewoners. Hij voelt dat hij dapperder moet worden en zijn angst voor het onbekende moet leren overwinnen. Hij wil zijn vader laten zien dat hij best op eigen benen kan staan en absoluut geen lafaard is. Als gevaar op de loer ligt toont Bambi dat hij moediger is dan hijzelf ooit voor mogelijk heeft gehouden. Zijn vader waardeert dat en langzaam groeien ze naar elkaar toe. Uiteindelijk ontdekt de trotse vader in een geweldig avontuur hoe bijzonder Bambi is. Dat hij zelfs nog van hem kan leren en dat hij als vader minder streng moet zijn. Hij is trots op zijn zoon. Bambi zal de nieuwe Grote Prins van het Woud worden.

Technische specificaties
Taalkeuze: DTS: Frans; Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.78:1
Speelduur: 70 minuten
Leeftijd: 6 jaar (geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Meeijken gewenst.)

Extra's:
• Spellen en activiteiten
- Verstoppertje met Stamper
- Disney's schetsboek
Deze DVD bevat computerbonusmateriaal voor nog meer tekenplezier. Plaats deze DVD in het DVD-rom station van de computer om naar het bonusmateriaal te gaan en kies de afbeelding die je wilt afdrukken.
• Achter de schermen bij Disney
- De legende gaat verder
- Bambi's wijze weetjes