:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: PORTRAIT OF A MARRIAGE
PERSBERICHT: PORTRAIT OF A MARRIAGE
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-08-17 - Geplaatst door: Werner
PORTRAIT OF A MARRIAGE

In 1973 publiceerde de Brit Nigel Nicolson met Portrait Of A Marriage het ware verhaal over het non-conformistische huwelijk van zijn ouders, Vita Sackville-West en Harold Nicolson. De BBC verfilmde het boek eind jaren '80 en de vierdelige tv-serie werd destijds door een enorm publiek gevolgd, niet in de laatste plaats vanwege de pikante thematiek. Als gevolg van de vele publiciteit verbood schrijver Nicolson de BBC zelfs de serie ooit nog uit te zenden. Toch kan er binnenkort opnieuw worden genoten van deze omstreden productie. Just Entertainment brengt Portrait Of A Marriage namelijk in september op DVD uit.

Portrait Of A Marriage vertelt niet alleen het verhaal van de beide echtelieden, maar vooral ook van de kleurrijke figuren met wie zij omgaan. Zoals de excentrieke lesbienne Violet Keppel. Met deze verre tante van Camilla Parker-Bowles, de vroegere maitresse en nu echtgenote van de Britse prins Charles, beleefde Vita Sackville-West een stormachtige romance. Met name de manier waarop de BBC deze relatie in beeld bracht, werd door Nigel Nicolson 'te erotisch' gevonden.

Behalve veelbesproken en zelfs omstreden is Portrait Of A Marriage overigens in de eerste plaats een kwaliteitsdrama volgens de beste BBC-tradities. We zien sterke acteerprestaties en mooi uitgediepte karakters, zoals de met zijn homoseksualiteit worstelende historicus Harold Nicolson, zijn ondanks alles liefhebbende vrouw Vita en de overdonderende Violet.