:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> NIEUWSBERICHT: AMERIKAANS SUCCES VOOR SASKIA MULDER
NIEUWSBERICHT: AMERIKAANS SUCCES VOOR SASKIA MULDER
Bron: A-Film - Datum: 2006-08-22 - Geplaatst door: Werner
AMERIKAANS SUCCES VOOR NEDERLANDSE ACTRICE

De Nederlandse actrice Saskia Mulder heeft een goede start gemaakt in Amerika met de Britse horrorfilm The Descent van Neil Marshall (Dog Soldiers). De film lijkt, na het enorme succes in Engeland met ruim 1 miljoen bioscoopbezoekers, nu ook Amerika te veroveren. In de tweede week van de release trok de film bijna 4 miljoen bezoekers.

Voor de in Den Haag geboren actrice is dit een verrassende wending in haar carrière. Saskia Mulder: "Voor een Britse film met dit budget is deze mate van succes ongehoord. Niemand had dit van te voren kunnen voorspellen. Ik ben nog steeds een beetje overrompeld, maar vooral trots en blij dit mee te mogen maken."

Ze is net terug uit Los Angeles waar ze gedurende een periode van twee weken verbleef voor promotionele doeleinden en waar zij de première van The Descent bijwoonde. Saskia Mulder: "Als Nederlandse actrice gebeurt het niet iedere dag dat je een hoofdrol hebt in een film die in Amerika zo groots uitkomt en mijn eerste doelstelling was vooral van de ervaringen te genieten. Dat is goed gelukt. Alles is groots daar; ik heb nota bene een interview gedaan voor het Amerikaanse nieuws! Terug in Europa ben ik een hoop mooie ervaringen, een agent en vier managers rijker. In de ene dag dat ik vrij had heb ik vijf audities gedaan. Duimen!"

Tijdens haar studie aan École Français Américain du Cinéma et Théâtre in Parijs speelde ze al in Franse films. Een maand na haar studie kreeg ze een rol in The Beach van regisseur Danny Boyle en verhuisde ze naar Londen. Vanaf 2001 acteerde ze in onder andere de Britse comedyserie The Book Group die een BAFTA won.

The Descent gaat over een groep van zes vriendinnen die na een tragisch ongeluk weer bij elkaar komen voor een nieuw avontuur. Ze dalen af in een van de meest onherbergzame grotten. Ze komen vast te zitten en worden achtervolgd door de oorspronkelijke bewoners van de grot. Terwijl hun vriendschap onderling op scherp staat vechten ze voor hun leven. The Descent is momenteel verkrijgbaar op DVD in Nederland en Vlaanderen.