:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2006
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-08-29 - Geplaatst door: Werner
ANNAPOLIS
Waar helden worden geboren en legendes ontstaan
Vanaf 6 september 2006 te koop op dvd

Annapolis is een moderne versie van An Officier And A Gentleman uit 1982 met Richard Gere en Debra Winger, en vertelt ons een spannend verhaal vol actie waar moed, eer, vriendschap en gevoelens centraal staan. De film vertelt het verhaal van een jonge onervaren man, Jake Huard (James Franco), in een van de strengste scholen ter wereld: de militaire academie in Annapolis. In dit meedogenloze milieu maakt Jake kennis met gezag, eer en tucht, maar leert hij zich ook openstellen voor anderen.

Het verhaal
Jake Huard (James Franco) groeit op in een eenvoudig milieu en droomt ervan te worden toegelaten tot de militaire academie van Annapolis. Intussen bouwt hij samen met zijn vader schepen en verdient hij bij als bokser. Zijn lot wordt bepaald op de dag dat een officier van de academie aanlegt aan de werf en Jake laat weten dat hij is toegelaten tot de academie. Tot grote verbazing van zijn familie komt Jake's grote droom uit, maar eerst moet hij nog de strenge opleiding in Annapolis doorlopen. In de academie laat Jake al vlug van zich spreken: als heethoofd heeft hij lak aan autoriteit en dan vooral van de meedogenloze en onbuigzame commandant Cole (Tyrese Gibson). Maar commandant Cole kan zijn ambitie niet tomen en met de steun van zijn vrienden Twins (Vicellous Reon Shannon) en Ali (Jordana Brewster) wil hij meedoen aan het bokstoernooi waar de elite van de toekomst wordt geselecteerd.

Cast & Crew
James Franco (Jake Huard) is in 1978 geboren in Palo Alto, Californië. Om zijn schuchterheid te overwinnen volgde hij tijdens zijn universitaire studies toneellessen. Na een jaar verliet hij tegen de zin van zijn ouders de universiteit om zijn droom te realiseren: acteur worden. In de Verenigde Staten brak hij door met zijn rol in de cultserie Freaks And Geeks. Hoewel hij voortdurend rollen speelde en samenwerkte met talrijke steracteurs, waaronder Drew Barrymore, werd hij bij het brede publiek pas bekend toen hij in een Amerikaanse serie gestalte gaf aan James Dean. Sindsdien werkt deze getalenteerde acteur samen met grote namen, zoals Robert De Niro die hem persoonlijk een rol aanbood in Deuces Wild. Dankzij zijn rol in Spiderman werd hij een van de grote sterren in Hollywood.

Tyrese Gibson (Commandant Cole), ook bekend onder de naam Tyrese, is acteur, zanger en mannequin. Hij begon zijn zangcarrière op 14-jarige leeftijd en zijn modellenloopbaan op 17-jarige leeftijd. Pas na talrijke bijrolletjes in Amerikaanse programma's en series begon zijn acteercarrière goed te lopen. De rol die hem bij het Amerikaanse publiek bekend maakte, is die van Jody in Baby Boy. Het is echter met zijn rol in 2 Fast 2 Furious dat hij wereldwijd bekend werd als acteur. Sindsdien speelt hij in de ene superproductie na de andere, zoals Flight Of The Phoenix uit 2004 en Four Brothers uit 2005.

Jordana Brewster (Ali) is van Braziliaanse afkomst en woont sinds haar 10de in de Verenigde Staten. Als tiener laat ze van zich horen met haar rollen in twee populaire Amerikaanse feuilletons: All My Children (1995) en As The World Turns (1995-1998). Ze debuteerde op het witte doek in The Faculty en werd daarna opgemerkt in Fast And Furious.

Vicellous Reon Shannon (Twins) is geboren in 1972. Hij speelde mee in films met o.a. Bruce Willis in Hart's War en Denzel Washington in Hurricane Carter. Hij speelde ook in populaire series zoals 24 en Cold Case.

Technische specificaties:
Productie: Damien Saccani, Mark Vahradian
Regie: Justin Lin
Scenario:Dave Collard
Muziek: Brian Tyler
Talen: Dolby Digital 5.1 : Engels / Frans / Spaans
Ondertitels: Frans / Engels voor slechthorenden / Nederlands / Spaans / Portugees / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands
Duur: 100 minuten
Beeldverhouding: 1.85:1
Weergave: 16x9
Leeftijd: 12
Genre: Drama

Bonusmateriaal:
• Het eerste jaar
• Het verhaal van Annapolis
• De brigades
• Geknipte scènes
• Gesproken toelichtingEIGHT BELOW
Te huur op DVD vanaf 5 september 2006
Te koop op DVD vanaf 27 september 2006

Deze Disneyfilm is gebaseerd op waar gebeurde feiten en vertelt het spannende verhaal van Jerry, een survivalgids en zijn sledehonden in Antarctica. Dankzij hun vriendschap en trouw kunnen Jerry en zijn honden in dit extreme klimaat hun grenzen verleggen om elkaar terug te vinden. Dit buitengewone verhaal over vriendschap zal jong en oud van begin tot eind boeien. Met Eight Below keert Frank Marshall terug naar een genre dat hij erg goed kent. Hij produceerde immers talrijke familiefilms, zoals The Young Black Stallion, Seabiscuit, de trilogie Back To The Future en Who Framed Roger Rabbit.

Het verhaal
In het ijzige klimaat van Antarctica helpen de gids Jerry Shepard (Paul Walker) en zijn acht sledehonden doctor Davis McClaren (Bruce Greenwood) bij zijn zoektocht naar een meteorietfragment. Onderweg worden de weersomstandigheden slechter en doctor McClaren wordt het slachtoffer van een ongeval. Bijgestaan door de acht sledehonden moeten ze samen rechtsomkeer maken naar het basiskamp. Door het slechte weer en de slechte gezondheid van doctor McClaren moeten ze het basiskamp verlaten. Met bloedend hart verlaat Jerry zijn trouwe vrienden maar is ervan overtuigd dat hij ze snel zal terugzien.
Dagen en weken gaan voorbij. De honden zijn aan zichzelf overgeleverd en organiseren zich onder leiding van Maya. Ze vechten tegen de kou, de honger en roofdieren om de zwaarste storm van de eeuw te overleven. Jerry stelt alles in het werk om zijn honden te redden en gaat aankloppen bij politici, wetenschappers en media. Terwijl iedereen hem ervan probeert te overtuigen dat hij niets kan doen, organiseert hij een expeditie en gaat hij op zoek naar zijn honden. Hij kan rekenen op de hulp van Katie (Moon Bloodgood), een avontuurlijke pilote, zijn beste vriend en cartograaf Cooper (Jason Biggs) en verrassend genoeg ook op de hulp van doctor McClaren.

Cast & Crew
Paul Walker (Jerry Shepard) is in 1973 geboren in Californië. Deze rijzende ster begon op erg jonge leeftijd te acteren. Zijn eerste rol was die van professor Bennet in de film Monster In The Closet uit 1986. Na talrijke optredens in tv-feuilletons maakt hij met zijn vertolking in Programmed To Kill uit 1987 een ijzersterke indruk. Sindsdien was hij te zien in de eerste twee films uit de trilogie Fast And Furious, in Pleasantville en in Into The Blue.

Bruce Greenwood (Doctor Davis McClaren) staat in de filmwereld vooral bekend om zijn vertolkingen van booswichten, maar hij speelde ook in familiefilms als Racing Stripes, grote producties als I, Robot en ernstige films als Capote. Hij werd meermaals genomineerd voor een Academy Award en een Golden Globe in 2005.

Jason Biggs (Charlie Cooper) begon al erg vroeg aan zijn acteercarrière. In het begin speelde hij vooral in reclamespots. In 1991 stond hij op Broadway in het stuk Conversation With My Father. Dankzij het succes van dit stuk kreeg hij een rol in het feuilleton As The World Turns en werd hij genomineerd voor een Emmy Award. Zijn rol in de trilogie American Pie betekende zijn grote doorbraak op het witte doek en leidde tot andere rollen in o.a. Boys And Girls en Anything Else van Woody Allen.

Technische specificaties:
Productie: Frank Marshall
Regie: Frank Marshall
Scenario: David DiGilio
Muziek: Mark Isham
Talen: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden / Frans / Spaans / Portugees / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands
Duur: 115 minuten
Beeldformaat: 2.40 :1 - 16x9
Vanaf 6 jaar
Genre: drama

Bonusmateriaal:
• Deleted scènes
• Lopen met de honden: de making-off van Eight Below
- Kijk in welke omstandigheden dit avontuur is gefilmd en maak kennis met de echte helden van de film: Maya, Max, Shorty, Buddy Buck, Shadow, Dewey, Truman en Old Jack
• Gesproken toelichtingDERAILED
Some lines should never be crossed
Te koop op DVD vanaf 6 september 2006

Jennifer Anniston, Clive Owen en Vincent Cassel vormen een onverwacht trio in Derailed, een spannende thriller gebaseerd op de bestseller van James Siegel. Zoals veel pendelaars in Chicago neemt Charles Schine (Clive Owen), publiciteitsdirecteur, elke morgen de trein om 8u43 voor zijn job in het stadscentrum. Op een dag mist hij zijn dagelijkse trein en ontmoet hij op de volgende de charmante Lucinda (Jennifer Aniston). Beide zijn getrouwd en hebben kinderen, maar toch voelen ze zich onmiddelijk tot elkaar aangetrokken. Een lunchafspraak en enkele drankjes na het werk zorgen ervoor dat ze in een hotelkamer belanden. Maar al snel verandert hun avontuur in een nachtmerrie wanneer LaRoche (Vincent Cassel), een mysterieuze onbekende met een Frans accent, binnenvalt in hun kamer, hen mishandelt en hen op een afschuwelijke wijze chanteert. De gevolgen van hun verhouding nemen ongelooflijke proporties aan, die het leven van hen en hun familie in gevaar brengen. Temidden van bedreiging, geweld, chantage en criminaliteit, zakt Charlie steeds dieper weg in een wereld waar geen enkele regel geldt en waar hij alleen op zichzelf kan rekenen...

Cast
Jennifer Aniston (Lucinda Harris) is voornamelijk bekend door haar rol van Rachel Green in de Amerikaanse succesreeks Friends. Maar die 10 seizoenen hebben haar niet weerhouden om zich ook te profileren op het grote scherm. Ze speelde al aan de zijde van Ben Stiller in Along Came Polly en aan die van Jim Carrey en Morgen Freeman in Bruce Almighty. Recent stond ze tegenover Cameron Diaz in She's The One, Kevin Bacon in Picture Perfect en Paul Rudd in de zeer goed ontvangen The Object Of My Affection.

Clive Owen (Charles Schine) startte zijn carrière met een rol in de tv-reeks Chancer en in het theater. In 2000 stootte hij door in de bioscoop met zijn fantastische prestatie als Jack Manfred in Croupier, een kaskraker in de USA. Sindsdien stond hij tegenover Matt Damon in The Bourne Identity en tegenover Angelina Jolie in Beyond Borders. Ook is hij verschenen in I'll Sleep When I'm Dead. Clive Owen had de hoofdrol in Jerry Bruckheimer's superproductie King Arthur en deelde de affiche van Sin City met Bruce Willis en Jessica Alba. Vandaag is hij de ster in de spannende film Inside Man aan de zijde van Jodie Foster en Denzel Washington.

Vincent Cassel (LaRoche) werd bekend door de chockerende film La Haine van Mathieu Kassovitz. In enkele jaren tijd kwam hij terecht in de erg gesloten cirkel van Franse acteurs die zowel internationaal als in eigen land carrière maakten. Op zijn naam staan successen zoals L'Appartement, Sur Mes Lèvres, Ocean's Twelve en het erg controversiele Irréversible.

Technische specificaties:
Productie: Lorenzo di Bonaventura (The Matrix, Training Day, Scooby Doo)
Regie: Mikael Hafström (Days Like These, Evil)
Scenario: Stuart Beattie (Kick, Collateral)
Muziek: Edward Shearmur (K-Pax, Charlie's Angels)
Distributeur: Miramax Home Entertainment
Talen: Dolby Digital 5.1: Emgels / Frans / Spaans; Dolby Surround 2.0: Engels audio-descriptief / Pools / Tsjechisch / Hongaars
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Spaans / Portugees / Pools/ Tsjechisch / Hongaars / Hebreeuws / Grieks / Bulgaars / Roemeens
Speelduur: 103 minuten
Beeldverhouding: 2.35:1 - 16x9
Leeftijd: 16, geweld, grof taalgebruik
Genre: Thriller

Bonusmateriaal:
• Deleted scènes
- Amy's scène
- Geen disalyse meer
- Deanna's verhouding
• Achtergrondreportage van Derailed "The Making Of"
• BioscooptrailerOok te koop vanaf 6 september is Kinky Boots, een film van Julian Jarrold.DESPERATE HOUSEWIVES - HET COMPLETETWEEDE SEIZOEN
Te koop op dvd vanaf 6 september
7 dvd-box (6 Discs + Bonus Disc)

Desperate Housewives biedt een verfrissende en satirische kijk op het dagelijks leven van vijf vriendinnen, wonend in een chique buitenwijk van Los Angeles. Op hilarische wijze zijn we getuige van hun leven, familie en vrienden, liefdes, vriendschappen, onhebbelijkheden, teleurstellingen en geheimen. De serie biedt een heerlijke mix van komedie, melodrama, spanning en satire en een wel zeer aparte kijk op 'en ze leefden nog lang en gelukkig'.

In dit tweede seizoen wordt Desperate Housewives nog gewaagder. De vrouwen van Wisteria Lane zijn terug, en net toen je dacht dat het niet opwindender kon worden, arriveren een nieuwe buurvrouw en haar knappe zoon om nieuwe mysteries te creëren. Volg de met Emmy's bekroonde cast tijdens alle 24 afleveringen van Seizoen 2 en kijk hoe het gaat met Bree's nieuwe leven zonder Rex, Lynette's chaotische terugkeer in het arbeidsproces en wat er terechtkomt van Susan's knipperlichtrelatie met Mike. Dat is nog maar het begin van de geheimen die deze 7 dvd's in petto hebben. Desperate Housewives bruist van waanzinnige bonusfragmenten, waaronder onthullende, nooit eerder vertoonde intriges met Susan Mayer en Lynette Scavo, bijna teveel om op te noemen.

Het eerste seizoen van Desperate Housewives was schokkend en verfrissend, maar het tweede deel doet daar nog een schepje bovenop. Niet voor niets heet deze tweede box: "The Extra Juicy Edition"...

Afleveringen:
Disc 1
1. Next (seizoensopening)
2. You could drive a person crazy
3. You'll never get away from me
4. My heart belongs to daddy

Disc 2
5. They asked me why I believe in you
6. I wish I could forget you
7. Color and light
8. The sun won't set

Disc 3
9. That's good, that's bad
10. Coming home
11. One more kiss
12. We're gonna be alright

Disc 4
13. There's something about a war
14. Silly people
15. Thank you so much
16. There is no other way

Disc 5
17. Could I leave you?
18. Everyone says don't
19. Don't look at me
20. It wasn't meant to happen

Disc 6
21. I know things now
22. No one is alone
23. Remember (deel 1)
24. Remember (deel 2)
(23+24: Seizoensafsluiting - Special van 2 uur)

Technische specificaties:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Spaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Spaans / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands
Technische specificatie: 16 x 9 / 1.78:1 (geschikt voor alle beeldformaten)
Distributeur: Buena Vista Home Entertainment
Genre: Serie
Totale speelduur: circa 16 uur
Keuring: 12 jaar

Bonusmateriaal: Disc 7 (Bonus disc)
• Nooit uitgezonden verhaallijnen
- Susans drama; Nooit uitgezonden verhaallijn van "Color and Light" Met optionele gesproken toelichting
- De terugreis van Lynette: Nooit uitgezonden verhaallijn van "No one is alone"
• Marc en mam
• Van concept tot uitzending
• De tv-huisvrouw als rolmodel
• Marcs mooiste: De favoriete scènes van ontwerper Marc Cherry
- De begrafenis van Rex
- Drama in de trouwjurk
- Snoep van een vreemde
- De dood van George
- Lynette staat haar mannetje
- "Wat een kus was dat"
- Vechten met de non
- Het ijsje van Mrs McCluskey
- Onbuigzame liefde
- Xiao Mei mag blijven
- Ziekenhuisbezoek
• Deleted scenes
Deleted scenes bekijken met optionele gesproken toelichting van show-ontwerper Marc Cherry
- Susan: Writer's block / Gefeliciteerd Dr Ron
- Gabrielle: Yoga voor gevorderden / Bidden om een wonder
- Bree: Voorwaardelijke liefde / Orgie
- Lynette: Gesprek in de keuken
- En meer: De kus van Matthew en Danielle / De ouders van Zach / Felicia komt terug / Calebs dag

UIT HET ARCHIEF