:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2006
Bron: A-Film - Datum: 2006-09-04 - Geplaatst door: Werner
Hierbij de belangrijkste informatie over onze DVD-releases in oktober 2006.

IK OMHELS JE MET DUIZEND ARMEN

In Ik Omhels Je Met Duizend Armen gaan Giph, een beginnend schrijver en zijn vriendin Samarinde, arts en veelgevraagd model met hun vriendengroep op vakantie in Spanje. Tijdens de vakantie blijkt zijn relatie met Samarinde onder spanning te staan. Dit komt mede door haar afwezigheid tijdens het ziektebed van zijn moeder. De doodstrijd en uiteindelijke euthanasie van zijn moeder hebben Giph sterk aangegrepen. Hij is niet in staat dit met Samarinde te delen. Giph neemt meer afstand van haar en van hun vrienden. De beslissing die Giph en Samarinde uiteindelijk moeten nemen, heeft ook voor hun band met hun vrienden diepgaande gevolgen.

Regisseur: Willem van de Sande Bakhuyzen (Leef!)
Cast: Carice van Houten (Zwartboek), Tijn Docter (De Uitverkorene), Halina Reijn (Zwartboek)
Speelduur: 110 min
Geluid/Taal: Nederlands: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (doven), Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 28-10-2006

Extra's:
• Trailer
• Making Of (+/- 24 min.)
• Videoclip (+/- 4 min.)
• Verwijderde scènes (+/- 22 min.)



ROMANCE & CIGARETTES

Romance & Cigarettes is een vuile en oneerlijke musical over liefde. Nick (James Gandolfini) is een staalarbeider uit New York die is getrouwd met Kitty (Susan Sarandon), een sterke maar zachtaardige vrouw met wie hij drie volwassen dochters heeft. Sinds kort heeft hij een vurige affaire met de roodharige Tula (Kate Winslet). Als zijn vrouw hem betrapt en Tula zich aan hem wil binden, wordt Nick een gevangene van zijn eigen oerdriften. In zijn hart is hij een goede man maar nu moet hij alles in het werk stellen om een weg terug te vinden naar zijn gezin voor het te laat is en al zijn kansen verkeken zijn. Puttend uit inspiratiebronnen uiteenlopend van Charles Bukowski en The Honeymooners, bevat dit romantische avontuur liedjes die ware odes zijn aan onze tijd - van James Brown, Janis Joplin, Engelbert Humperdinck, Tom Jones, Bruce Springsteen, en vele anderen - en gestalte geven aan de hoop en dromen van de karakters. Wanneer zij tot hun breekpunt (en verder) worden gedreven barsten deze botsende karakters uit in liedjes en zingen mee - soms meezingend, soms uit volle, borst - met de muziek die huist in hun onderbewustzijn.

Nominatie Gouden Leeuw Venetië Film Festival

Regisseur: John Turturro
Cast: Kate Winslet (Eternal Sunshine Of The Spotless Mind), Susan Sarandon (Thelma & Louise), James Gandolfini (The Mexican), Christopher Walken (Wedding Crashers)
Speelduur: 115 min.
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1, DTS
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 28-10-2006

Extra's:
• Trailer



BLOCK PARTY

Een mix van Dave Chappelle's komische sketches en muzikale optredens, gefilmd door buurtbewoners tijdens een feest in Brooklyn. Onder de gasten bevinden zich tevens de artiesten Kanye West, Mos Def, Erykah Badu, Dead Prez, Jill Scott, en The Roots, welke op dit feest exclusieve optredens geven.
Regisseur: Michel Gondry (Eternal Sunshine Of The Spotless Mind)
Cast: Dave Chappelle, Erykah Badu, Lauryn Hill, Wyclef Jean, Big Daddy Kane, Kanye West, James Kamal Gray, Leonard Hub Hubbard
Speelduur: 103 min.
Releasedatum: 12-10-2006



THE TIGER AND THE SNOW

Attilio is een dichter en een docent in poëzie aan de Universiteit voor buitenlandse studenten in Rome. Hij heeft een aardige literaire reputatie; hij heeft zojuist een nieuwe gedichtenbundel, The Tiger And The Snow, gepubliceerd die goed ontvangen is door zowel de critici als het poëzie minnende publiek. De gebeurtenissen in de wereld om hem heen - het is 2003 en de oorlog in Irak is aanstaande - lijken hem niet te deren; 's nachts droomt hij van die ene vrouw die hij wil trouwen. Haar naam is Vittoria maar in het werkelijke leven wil ze helaas niets met hem te maken hebben. Ze wordt voortdurend lastig gevallen door deze onverbeterlijk vrolijke man die nooit na zal laten zijn eeuwige liefde aan haar te verklaren. Attilio volgt haar overal, wacht haar op, belooft haar eeuwig geluk en gooit zich letterlijk voor haar voeten. Maar hoe hoger hij de druk opvoert, hoe meer zij zich verzet. Wanneer Vittoria ernstig gewond raakt, als ze voor haar werk in Irak beland, gaat Attilio onmiddelijk daarheen om haar te redden en hij gaat hierbij tot het uiterste. Zal zij zijn liefde ooit beantwoorden?

Regisseur: Roberto Benigni (La Vita È Bella)
Cast: Roberto Benigni, Jean Reno (The Da Vinci Code), Nicoletta Braschi (La Vita È Bella)
Speelduur: 114 min.
Geluid/Taal: Italiaans: Dolby Digital 5.1, Frans: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 12-10-2006

Extra's:
• Trailer
• Making Of (+/- 11 min.)
• Verwijderde en Uitgebreide Scènes (+/- 5 min.)
• Interviews met Roberto Benigni, Nicoletta Braschi en Jean Reno (+/- 9 min)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.



TRANSAMERICA

Bree, een hoog opgeleide transseksuele vrouw die doorgaat voor een G.G. (een "genetic girl"), woont in een arme wijk van Los Angeles. Ze heeft twee baantjes om geld te sparen voor haar laatste geslachtsoperatie. Als ze een telefoontje krijgt van Toby, een weggelopen tiener die in de gevangenis zit en op zoek is naar zijn vader, komt ze er tot haar grote schrik achter dat een ongelukkige heteroseksuele ervaring tijdens haar leven als man heeft geresulteerd in een zoon. Met tegenzin doet Bree een beroep op haar zuur verdiende spaarcentjes en vliegt naar New York om daar de borgsom voor Toby te betalen. Ze biedt hem een rit aan maar heeft in het geheim besloten dat ze hem achter zal laten bij de stiefvader waar hij van weggelopen is. Toby neemt het aanbod aan. Hij is er immers aan gewend dat volwassen hem diensten bewijzen in ruil voor seks. Terwijl ze wederzijds liegen en voortdurend proberen elkaar te manipuleren begeven Toby en Bree zich dwars door de binnenlanden van het continent op een onverwachte reis.

Winnaar Golden Globe Beste Actrice

Regisseur: Duncan Tucker
Cast: Felicity Huffman (Desperate Housewives), Kevin Zegers (The Hollow), Fionnula Flanagan (The Others), Graham Greene
Speelduur: 103 min.
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 12-10-2006

Extra's:
• Trailer
• Commentaartrack van Duncan Tucker (niet ondertiteld)
• Interview met Felicity Huffman en Duncan Tucker (+/- 19 min.)
• Interview met Kevin Zegers en Duncan Tucker (+/- 10 min.)
• Bloopers (+/- 4 min.)
• Videoclip: Dolly Parton - "Travellin' Thru" (+/- 5 min.)
• Achter de Schermen bij Dolly Parton (+/- 4 min.)



MILLION DOLLAR BABY

Na de pijnlijke vervreemding van zijn dochter heeft bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke sfeer. En dan stapt Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnen. Getekend door een zwaar leven heeft de jonge Maggie zich door puur en rauw talent en een ongelofelijke wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Maar meer dan ooit te voren heeft ze nu iemand nodig die in haar gelooft. Het laatste waar Frankie op zit te wachten is verantwoordig te dragen voor Maggie en hij heeft er ook niet echt veel zin in om zijn nek uit te steken voor de vrouwelijke bokser. Maar Maggie's wil en vastberadenheid weten hem toch te overtuigen. Frankie neemt de training van Maggie op zich en gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen die al hun pijnlijke ervaringen uit het verleden overstijgt. Voor het eerst sinds lange tijd komt er weer een gevoel van onderlinge verbondenheid die lijkt op een familie. Maar in de nasleep van een belangrijke wedstrijd komen de twee voor een zware beproeving te staan die heel wat meer vergt van hun hart en moed. Meer dan ooit tevoren.

Winnaar 4 Oscars: Beste Regisseur, Beste Film, Beste Vrouwelijke Hoofdrol, Beste Mannelijke Bijrol

Regisseur: Clint Eastwood (The Bridges Of Madison County)
Cast: Clint Eastwood, Morgan Freeman (The Shawshank Redemption), Hilary Swank (The Gift)
Speelduur: 132 min.
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Frans: Dolby Digital 5.1, Engels:Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.



IL LADRO DI BAMBINI

Antonio, een jonge carabiniere, krijgt de opdracht om de elfjarige Rosetta en haar ziekelijke broertje Luciano naar een weeshuis te brengen. De kinderen zijn bij hun moeder weggehaald omdat deze Rosetta dwong zich te prostitueren. Vanwege Rosetta's achtergrond weigert het weeshuis de kinderen op te nemen. Antonio moet daarom met ze op pad naar een ander tehuis, op Sicilië. Naarmate de reis vordert groeit het drietal naar elkaar toe en verandert het wederzijdse wantrouwen in genegenheid. Maar het pijnlijke verleden van de kinderen laat hen niet zomaar los, en de idyllische dagen die ze samen doorbrengen moeten wel tot een einde komen.

Winnaar Grote Juryprijs Cannes Film Festival

Regisseur: Gianni Amelio
Cast: Enrico Lo Verso (Hannibal), Valentina Scalici, Florence Darel (The Count Of Monte Cristo), Giuseppe Ieracitano
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Italiaans: original mono, remastered Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 05-10-2006



THE LORD OF THE RINGS; SPECIAL LIMITED EDITIONS

Nooit eerder vertoond The Lord Of The Rings-materiaal verkrijgbaar op één DVD. Elke dubbel-DVD bevat zowel de bioscoopversie van de film als de extended widescreen versie van de film op 1 disc (DVD 18).

Van de met 17 Academy Awards bekroonde The Lord Of The Rings-filmtrilogie van Peter Jackson worden drie unieke dubbel-DVD's uitgebracht in Nederland en Vlaanderen. The Lord Of The Rings Special Limited Edition DVD's zullen in een nieuwe vormgeving en luxe verpakking verkrijgbaar zijn. De bonus-discs bevatten nieuw achter-de-schermen materiaal. Deze nooit eerder vertoonde 'Making Of' documentaires zijn van speelfilmlengte.

The Fellowship Of The Ring

Synopsis
In deel 1 van The Lord Of The Rings; The Fellowship Of The Ring krijgt de Hobbit Frodo (Elijah Wood) een ring in zijn bezit. Zijn oude vriend, de tovenaar Gandalf (Ian McKellen), vertelt hem dat dit de 'The One Ring' is.Die Ring is het instrument van absolute macht en kan ervoor zorgen dat 'Sauron, The Dark Lord' over 'Middle-earth' kan heersen. Frodo moet, samen met een toegewijd reisgenootschap, bestaande uit mensen, een dwerg, een elf, hobbits en Gandalf ('The Fellowship') de Ring meenemen naar de 'Mount Doom' waar deze ooit gesmeden werd. 'The Fellowship' trotseert duizelingwekkende bergpassen, alles verblindende sneeuwstormen, diepe duisternis, ondoordringbare bossen en uiteenlopende ontmoetingen met vreemde wezens om 'The One Ring' te vernietigen in de vuren van 'Mount Doom'.

Regisseur: Peter Jackson
Scenario: Tolkien, Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens
Cast: Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Cate Blanchett, Sean Asten, John Rhys-Davies, Sean Bean, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Christopher Lee
Genre: Fantasy
Land: Nieuw-Zeeland
Jaar: 2001
Bioscoop-versie én Extended Editie beschikbaar via "Seamless Branching"-feature.
Discformaat: DVD-18
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1 EX, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Behind-the-Scenes: featuring never-seen-before footage. Created by filmmaker Costa Botes, personally selected by Peter Jackson.
Geluid/Taal: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Engels, Nederlands
Beeldformaat: 4:3 Letterbox
Discformaat: DVD 5

The Two Towers

Synopsis
Het reisgenootschap is dan wel uit elkaar gevallen, maar het de tocht om de magische ring te vernietigen duurt voort. Terwijl Frodo en Sam hun leven aan Gollem moeten toevertrouwen indien zij de weg naar Mordor willen vervolgen, rukt Saruman's duistere leger op. Onderwijl maken de overige leden van het reisgenootschap zich samen met de bewoners van Midden-aarde op voor een heftige strijd. De oorlog om de Magische Ring is definitief begonnen...

Regisseur: Peter Jackson
Scenario: Tolkien, Peter Jackson, Frances Walsh, Philippa Boyens
Cast: Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Asten, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving
Genre: Fantasy
Land: Australië
Jaar: 2002
Bioscoop-versie én Extended Editie beschikbaar via "Seamless Branching"-feature.
Discformaat: DVD-18
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1 EX, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Behind-the-Scenes: featuring never-seen-before footage. Created by filmmaker Costa Botes, personally selected by Peter Jackson.
Geluid/Taal: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Engels, Nederlands
Beeldformaat: 4:3 Letterbox
Discformaat: DVD 5

The Return Of The King

Synopsis
Het laatste slopende gevecht om Midden-aarde begint. Frodo en Sam, geleid door Gollem, zetten hun gevaarlijke missie voort om zodoende de Ene Ring door het vulkanische vuur van Mount Doom te laten vernietigen. Intussen worstelt Aragorn met zijn lot als leider, maar weet desondanks zijn trouwe en dappere volgelingen aan te voeren in hun strijd tegen de duistere krachten van Dark Lord Sauron, zodat de Ringdrager zijn queeste kan volbrengen.

Regisseur: Peter Jackson
Cast: Elijah Wood, Noel Appleby, Alexandra Astin, Sean Astin, David Aston, John Bach, Orlando Bloom, Billy Boyd, Sadwyn Brophy, Alistair Browning, Cate Blanchett, Sean Bean
Genre: Fantasy
Land: Nieuw-Zeeland
Jaar: 2003
Bioscoop-versie én Extended Editie beschikbaar via "Seamless Branching"-feature.
Discformaat: DVD-18
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1 EX, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Behind-the-Scenes: featuring never-seen-before footage. Created by filmmaker Costa Botes, personally selected by Peter Jackson.
Geluid/Taal: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Engels, Nederlands
Beeldformaat: 4:3 Letterbox
Discformaat: DVD 5

Releasedatum: 20-10-2006 (onder voorbehoud)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.



VERA DRAKE

Synopsis
Vera Drake woont met haar man Stan en hun volwassen kinderen Sid and Ethel in het Londen van 1950. Ze zijn niet rijk maar wel een gelukkig en hecht gezin. Vera is werkster in verschillende huizen, Stan is monteur in de garage van zijn broer, Sid werkt als kleermaker en Ethel werkt in een fabriek voor gloeilampen. Maar de goede Vera heeft een geheim dat ze met niemand uit haar naaste omgeving deelt. Ze helpt zonder daarvoor betaling te ontvangen jonge vrouwen bij het beeindigen van ongewenste zwangerschappen. Maar als een van deze meisjes na een abortie ziek wordt en in het ziekenhuis terechtkomt, stelt de politie een onderzoek in. Het onderzoek brengt hen bij Vera en dan stort haar wereld in.

Awards: Golden Globe (nominatie), Academy Award (nominatie), Bafta

Regisseur: Mike Leigh
Cast: Imelda Staunton, Phil Davis, Peter Wight
Genre: Speelfilm
Land: United Kingdom
Jaar: 2004
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Mike Leigh (+/- 24 min.)
• Making of (+/- 23 min.)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.



THE BROTHERHOOD OF WAR



OMAGH

Synopsis
Omagh, 15 augustus 1998. Een kleine groep dissidenten van het IRA, die het vredesproces in Noord-Ierland willen boycotten, plegen een bomaanslag in het vredige markstadje Omagh waarbij 31 slachtoffers vallen. De film beschrijft de gebeurtenissen en de nasleep van deze tragische dag, en belicht vooral het personage van Michael Gallagher die bij de aanslag zijn 21-jarige zoon verloor. Samen met familieleden van andere slachtoffers begint hij een lange zoektocht naar gerechtigheid, maar stuit daarbij op politieke onwil. Zijn charisma en vastberadenheid maken hem algauw tot de woordvoerder van een vereniging die koste wat het kost de waarheid achter deze bloedige aanslag wil ontdekken. Zijn moeilijke en veeleisende rol als bemiddelaar wegen echter zwaar door op Michaels privé-leven...

Regisseur: Pete Travis
Cast: Gerard McSorley, Michele Forbes, Brenda Fricker
Genre: Drama
Land: UK/Ierland
Jaar: 2005
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Pete Travis (+/- 7 min.)
• Interview with Michael Gallagher (+/- 8 min.)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.



TOTO LE HÉROS

Synopsis
Op achtjarige leeftijd is Thomas ervan overtuigd dat hij bij zijn geboorte is omgewisseld met zijn buurjongen Alfred. Hij leeft dus het leven van Alfred en Alfred leeft het leven van Thomas. Zestig jaar later: de oude Thomas is bang om te sterven alvorens echt geleefd te hebben. Hij gaat op zoek naar Alfred om terug te nemen wat Alfred van hem gestolen heeft: zijn leven...

Regisseur: Jaco van Dormael
Scenario: Jaco van Dormael
Cast: Michel Bouquet, Jo De Backer, Thomas Godet, Gisela Uhlen, Mireille Perrier, Sandrine Blancke, Peter Böhlke, Didier Ferney, Hugo Harold Harrison, Fabienne Loriaux
Genre: Drama
Land: Frankrijk
Jaar: 1991
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Frans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.66:1)
Discformaat: DVD 5

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.



RED SORGHUM (A.K.A. HET RODE KORENVELD)

Synopsis
China, de jaren dertig van de twintigste eeuw. Een oude lepralijder die een afgelegen wijngaard beheert, overlijdt. Jiu'er, de vrouw die door de lepralijder is gekocht en haar minnaar, die door de verteller van de film 'mijn opa' wordt genoemd, nemen de wijnhandel over. Zij zetten een geïdealiseerde quasimatriarchale gemeenschap op, onder leiding van Jiu'er. Dan dringen Japanse soldaten het gebied binnen en leggen de bewoners hun regels op. Ze willen de druivenvelden platgooien om plaats te maken voor een weg. Dit pikken de locale bewoners niet en ze komen in opstand. Zullen zij hun verzet overleven?

Regisseur: Zhang Yimou
Cast: Gong Li, Jiang Wen, Teng Rujun, Ji Chunhua, Zhai Chunhua, Liu Ji
Genre: Speelfilm
Land: China
Jaar: 1987
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Mandarijn Mono
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 5



MY OWN PRIVATE IDAHO

Synopsis
In Seattle ontmoet de narcoleptische mannelijke hoer Mike (River Phoenix) de rijke Scott (Keanu Reeves). Scott rebelleert tegen zijn familie door op de straat als prostituee te werken. De twee besluiten op zoek te gaan naar Mike's moeder. Hun reis leidt hen in eerste instantie naar Mike's thuis in Idaho, maar uiteindelijk naar Italië. Deze roadmovie is losjes gebaseerd op Shakespeare's Henry IV.

Regisseur: Gus van Sant
Cast: Keanu Reeves, River Phoenix, James Russo
Genre: Speelfilm
Jaar: 1991
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



ALEXANDER

Synopsis
Alexander de Grote, één van de grootste militaire intellecten uit de wereldgeschiedenis. Hij veroverde in zijn tijd vrijwel het hele gebied dat toen als de beschaafde wereld te boek stond en groeide in ogen van vele tijdgenoten uit tot een god. Alexander trok via het Perzische Rijk naar Egypte en van daaruit naar India in het Oosten. Deze film richt zich op deze acht rumoerige jaren en op Alexanders relatie met zijn jeugdvriend en strijdmakker Hephaestion.

Regisseur: Oliver Stone
Scenario: Oliver Stone, Christopher Kyle
Cast: Colin Farell, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Val Kilmer
Genre: Speelfilm
Land: UK/USA
Jaar: 2004
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track by Oliver Stone



AVENGE BUT ONE OF MY TWO EYES (POUR UN SEUL DE MES DEUX YEUX)

Synopsis
Van de mythen van Samson en Massada, leren de jongere Israëlische generaties dat de dood boven overheersing te verkiezen is. Heden, de tweede intifada is groeiende, worden de Palestijnen constant vernederd door het Israëlisch leger. Boeren worden weerhouden van het ploegen van hun gebieden en kinderen worden op hun beurt op de weg terug van school uren lang vastgehouden bij controleposten, zelfs een oude vrouw kan niet naar huis teruggaan. Uitgeput, laten deze mensen hun wanhoop en woede horen net zoals de Joden met de Romeinen of Samson met Philistines. De Israëlische filmmaker Avi Mograbi gelooft nog in de macht van dialoog, tussen deze onmachtige Palestijnen en het Israëlische leger.

Regisseur: Avi Mograbi
Cast: Avi Mograbi, Shredi Jabarin
Genre: Documentaire
Land: Israel
Jaar: 2006
Geluid/Taal: All languages Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 12-10-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with the Director (+/- 30 min.)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.



DARSHAN

Releasedatum: 12-10-2006



WASSUP ROCKERS

Regisseur: Larry Clark
Cast: Jonathan Velasquez, Francisco Pedrasa, Milton Velasquez
Genre: Drama
Land: USA
Jaar: 2005

Synopsis
Wassup Rockers van Larry Clark vertelt het verhaal van een groep Zuid-Amerikaanse tieners in het zuidelijke centrum van Los Angeles die, geheel in strijd met de hiphopcultuur van hun met gangs doorspekte buurt, strakke broeken dragen, naar punkrock luisteren en zich op opgevoerde skateboards verplaatsen. Het geweld van hun gevaarlijke thuisomgeving vermijden, is eendagelijks terugkerende uitdaging. De Rockers beslissen om per bus op stap te gaan om de wereldberoemde "Nine Stairs" van de Beverly Hills High School te gaan verkennen met hun skateboard. Ze ontmoeten er enkele meisjes die zich aangetrokken voelen tot die "punkers" uit het getto, maar al gauw loopt alles verkeerd die dag. Ze worden lastiggevallen door rijkeluiszoontjes uit de buurt en ze worden gearresteerd door de politie van Beverly Hills. Terwijl ze aan de politieagenten proberen te ontsnappen, raken de Rockers verdwaald in het midden van Beverly Hills. Ze proberen de politie te ontlopen en gevechten met de plaatselijke jongeren te vermijden. De Rockers rennen van huis naar huis en van tuin naar tuin in deze rijke, vreemde wereld, op zoek naar een manier om thuis te raken.

Releasedatum: 12-10-2006

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.



RE-CYCLE

Synopsis
Wees voorzichtig met heimelijke wensen want voor je het weet komen ze uit. Dat is de boodschap van deze ijzingwekkende horrorfilm van de vermaarde gebroeders Pang (The Eye). Hierin is Ting Yin een schrijfster van literaire bestsellers. Voor haar nieuwe boek trekt ze zich in eenzaamheid terug in haar appartement. Maar het schrijven wil niet vlotten. Daarom besluit ze voor het eerst elementen uit haar eigen leven in haar boek te verwerken. Ook daar is Ting niet tevreden over en het moeizaam tot stand gekomen eerste hoofdstuk verdwijnt in de prullenbak. Maar de geschreven pagina's lijken over een eigen wil te beschikken. En dan gebeuren er griezelige dingen.

Regisseur: Oxide Pang Chun / Danny Pang
Cast: Angelica Lee, Lawrence Chou, Siu-Ming Lau
Genre: Horror
Land: Hong Kong
Label: Asiamania
Releasedatum: 28-10-2006



SPL

Synopsis
De kungfu actiefilm Saat Po Long (SPL) speelt zich af in de explosieve onderwereld van Hong Kong. De meedogenloze en ongrijpbare misdadiger Po is de nachtmerrie van de ernstig zieke rechercheur Chan. Chan houdt er dikwijls Dirty Harry-achtige tactieken op na. Nooit eerder voelde hij de ijzeren vastberadenheid om deze gewetenloze gangster te pakken te krijgen. Maar zijn gezondheid en vooral de komst van zijn opvolger zorgen voor de nodige hindernissen. Die opvolger is de integere nieuweling Ma, die er strenge principes op na houdt. Dat is moeilijk te verenigen met Chans onorthodoxe werkwijze.

Regisseur: Wilson Yip
Jaar: 2005
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Cantonees Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 28-10-2006

Extra's:
• Trailer
• Making Of (+/- 10 min.)



THE PROPOSITION

Synopsis
De openingsscènes van de broeierige western The Proposition zetten meteen de toon: dit is een film à la The Wild Bunch van de vermaarde Sam Peckinpah; rauw en bloedig. Wanneer de rook van de eerste confrontatie is opgetrokken wordt de outlaw Charlie Burns (Guy Pearce) een bizar voorstel gedaan. Hij kan zijn jongere broer van de galg redden als hij de derde broer, Arthur (Danny Huston) opspoort en aan de sheriff uitlevert. Met reden want Arthur is een sadistische moordenaar waar zelfs de autoriteiten doodsbang voor zijn. The Proposition, geschreven door songwriter Nick Cave werd gefilmd in de schitterend desolate Australische outback.

Regisseur: John Hillcoat
Producent: SureFire Film Co-prod Ltd
Scenario: Nick Cave
Cast: Guy Pearce, Emily Watson, John Hurt
Genre: Drama
Land: Australië
Jaar: 2005
Scenario: Nick Cave
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 28-10-2006

Extra's:
• Trailer
• Making Of (+/- 27 min.)
• Introductie & Scenario (+/- 10 min.)
• Personages (+/- 8 min.)
• Research & Geschiedenis (+/- 17 min.)
• Thema's (+/- 9 min.)
• De Opnames (+/- 25 min)



PELIKAAN MAN

Synopsis
Een pelikaan raakt gefascineerd door het leven van de mensen en wil zelf ook graag zo worden. Maar het leven van de mensen heeft niet alleen vriendschap voor hem in petto.

Regisseur: Liisa Helminen
Cast: Kari Ketonen, Roni Haarakangas
Genre: Familie
Land: Finland
Jaar: 2004
Releasedatum: 28-10-2006



OPAL DREAM (A.K.A. POBBY AND DINGAN)

Synopsis
Pobby en Dingan zijn onzichtbaar. Ze wonen in Coober Pedy, een opaalstadje ergens in Australie en zijn bevriend met Kellyanne, de negenjarige dochter van een opaaldelver (Vince Colosimo). Dat Pobby en Dingan onzichtbaar zijn is niet vreemd want ze zijn de denkbeeldige vriendjes van Kellyanne maar zij is erg gelukkig met de twee. Dat in tegenstelling tot haar barse oudere broer Ashmol die meent dat zijn zusje eens volwassen moet worden. Als Pobby en Dingan plotseling verdwijnen krijgt Kellyanne een mysterieuze ziekte. Tegen alle verwachting in is het Ashmol die de gemeenschap oproept te helpen in de zoektocht naar de beide 'vermiste personen'. De zoektocht maakt heel wat indruk in het plaatsje, niet alleen op Ashmol maar op alle betrokkenen en gezamenlijk komen ze erachter dat ze niet alles eerst hoeven te zien om het te geloven. Opal Dream is het grappige, hoopgevende en hartverwarmende verhaal van de bizarre en onverklaarbare verdwijning van Pobby en Dingan, Kellyanne's denkbeeldige vriendjes en de impact die dat heeft op haar familie en de hele gemeenschap. Het verhaal wordt verteld door de ogen van Ashmol, de elfjarige broer van Kellyanne.

Regisseur: Peter Cattaneo
Cast: Vince Colosimo, Peter Callan, Adam Morgan, Rusty Potter, Robert Menzies, Abigail Gudgeon, Jacqueline McKenzie, Chistian Byers, Sapphire Boyce, Denise Roberts
Genre: Drama
Land: United Kingdom
Jaar: 2005
Releasedatum: 28-10-2006