:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: WILD ANIMAL FESTIVAL
PERSBERICHT: WILD ANIMAL FESTIVAL
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-09-14 - Geplaatst door: Werner
BROTHER BEAR 2
THE WILD
THE SHAGGY DOG
EIGHT BELOW

Vier DVD premières

Vanaf 27 september 2006 te koop op DVD
Vanaf 26 september ook te huur, met uitzondering van Eight Below (reeds te huur vanaf 5 september)

Ruim baan voor de dieren!
Buena Vista Home Entertainment presenteert vier absolute topfilms uit waarin dieren op schitterende wijze de hoofdrollen vertolken. Alle vier de films - de animatiefilms Brother Bear 2 en The Wild & de live action-titels The Shaggy Dog en Eight Below - hebben een echt Disney-familiehart. Dat wordt genieten voor iedereen, jong en oud, die zich graag laat meeslepen door ontroerende, komische en hartverwarmende avonturen.

THE WILD
Een wild en waanzinnig komisch familieavontuur met te gekke karakters om nooit te vergeten! Bereid je voor op een fantastisch familieavontuur om nooit te vergeten. Disney laat de grappen de vrije loop in de hippe en hilarische komedie The Wild. Als een grappig groepje harige vrienden uit de stadsdierentuin ontsnapt op zoek naar tienerleeuw Ryan, ontdekken ze dat New York City veruit de grootste, idiootste jungle is. The Wild barst van het bonusmateriaal, waaronder waanzinnige fragmenten met bloopers en blunders, verwijderde scènes en meer, veel meer. Een gegarandeerd onstuimig en woest kijkplezier voor alle leeftijden.

Even voorstellen
Leeuw Samson – Deze legendarische leeuw is de hoofdattractie van de New Yorkse dierentuin. Hij vindt het heerlijk om tegenover zijn vrienden en zijn zoon, tienerleeuw Ryan, op te scheppen over de periode dat hij in het wild rondzwierf. Maar niemand weet dat Samson zijn hele leven nog nooit een poot buiten de dierentuin gezet heeft. Als Ryan spoorloos verdwenen is, neemt hij met een gouden hart en voortgedreven uit liefde voor zijn zoon, de leiding over een gezelschap wilde dieren, om hem op te sporen. Het wordt de reis van hun leven.

Eekhoorn Bennie – Samson's beste vriend en steun en toeverlaat is de gewiekste New Yorkse eekhoorn Bennie. Hij is een groot denker en hoewel klein van stuk, heeft hij het beste overzicht sinds hij het hoofd van de meterslange giraffe Bridget als uitkijkpost bezet houdt. Hij steunt Samson door dik en dun. Ook in penibele situaties.

Leeuw Ryan – De tiener Ryan is het helemaal zat om in een dierentuin te leven in de nabijheid van zijn oh zo beroemde vader, leeuw Samson. Hunkerend naar opwinding en nieuwsgierig naar de echte jungle, gaat hij op onderzoek uit. Met zijn ontsnapping uit de dierentuin zet hij een hilarisch avontuur in gang, dat zijn weerga in het dierenrijk niet kent.

Buidelbeer Nigel – Zo schattig en knuffelig deze megaster van de dierentuin er ook uitziet, zo stuurs is hij eigenlijk. Langzamerhand zou hij wel eens willen dat zijn dierentuinmaten hem eens anders zagen dan die schattige beer. Dat imago is hij spuugzat. Hij wil voor vol worden aangezien. Eenmaal buiten de dierentuin openbaart zich een totaal andere Nigel, als hij ontdekt dat de wildebeesten bende hem echt serieus neemt.

Giraffe Bridget – Onafhankelijk, snel van begrip en practisch. Dat zijn de belangrijkse karaktereigenschappen van de elegante giraffe Bridget. Met haar enorme lengte, waarmee ze hoog boven alles en iedereen uitsteekt, is ze ongelooflijk behulpzaam. Zij heeft niet alleen al haar energie nodig om zich in de New Yorkse jungle te handhaven, maar ook om de verleidingspogingen van eekhoorn Bennie te weerstaan.

Slang Harry – Hoewel deze superlange python het langste dier van de dierentuin claimt te zijn, is hij tegelijkertijd een beetje kort van begrip. Hij is altijd bereidwillig om vol in actie te gaan. Larry kan zich in alle bochten wringen. Hij is uiterst nuttig als katrol, een lange stok, een stuurwiel of verandert in een katapult.

Met de stemmen van:
Samson: Lucas Van den Eynde
Bennie: Rob Kamphues
Nigel: Frans Van Deursen
Bridget: Tine Embrechts
Kazar: Vic De Wachter
Larry: Johnny Kraaijkamp jr.
Ryan: Felix Peeters
Fergus de Flamingo: Finn Poncin
Duke: Bart Bosch
Eze: Dennis Kivit
Pinguïn M.C.: Michel Van Dousselaere
Hamir: Door Van Boeckel
Stan: Chris Van den Durpel
Carmine: Chris Van den Durpel
Klipdas: Reinder Van der Naalt
Blag: Bart Oomen
Scab: Reinder Van der Naalt
Scraw: Finn Poncin
Mama Nijlpaard: Doris Baaten
Samsons Vader: Michel Van Dousselaere
Jonge Samson: Kobe Vermeersch
Mestkever #1: Doris Baaten
Mestkever #2: Marjolein Algera
Cloak: Finn Poncin
Camo: Frans Limburg
Spreekstalmeester: Fred Meijer
Overige stemmen: Anneke Beukman, Robert Hilhorst, Paul Klooté, Tom Lathouwers, Holanda Lazic, Lizemijn Libgott, Bert Marskamp, Sabela Olavide, Alexandra Perk, Edward Reekers, Sam Verhoeven, Leon Wiedijk, Barry Worsteling
Regie: Hans Hulshof
Vertaling: Judith Dekker
Adaptatie: Griet De Wolf

Liedjes:
Swingende Dag (Really Nice Day)
Gezongen door: Laura Vlasblom, Ingrid Simons, Paul Klooté, Edward Reekers, Sam Verhoeven, Tom Lathouwers
Regie zang: Niels Hornehoj
Vertaling zang: Judith Dekker

Nederlands/Vlaamse versie:
Opnamestudio: Sun Studio Holland/België
Techniek: Stephan kern, Jurre Ording, Jan Hessens
Productie: Sabela Olavide, An Lovink
Creatieve Supervisie: Carlyn Verduin
De Nederlands/Vlaamse versie is geproduceerd door: Disney Character Voices International, Inc.

Technische gegevens:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans / Hindi / Pools - Dolby Surround 2.0: Engels Audio Descriptive
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Pools / Hindi
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.78:1
Speelduur: 79 minuten (exclusief bonusmateriaal)
Genre: Familie / Komedie
Kijkwijzer: 6 jaar, geweld, angst

Bonusmateriaal:
• Niet-gebruikte scènes
De niet gebruikte scènes bekijken met optionele gesproken toelichting van regisseur Steve "Spaz" Williams en producent Clint Goldman
- Bennies maffe droom
- Terug in de dierentuin
- Bridget en Larry zijn verloren
- Terug op de boot
- Duimenman
• Muziek en meer
- Muziekvideo 'Real Wild Child' uitgevoerd door Everlife
• Achter de schermen bij Disney
- Eddie Izzard gaat los
- Ontmoet Colin de KlipdasBROTHER BEAR 2
De elanden zijn los!

Alle favoriete karakters uit de Classic Brother Bear zijn terug in dit avontuur waar de legende verder gaat. Niet alleen de dolkomische elandenbroers Sam en Moes, maar ook de grote beer Kenai en zijn kleine berenbroer Koda zijn weer van de partij. Nieuw in dit verhaal is het meisje Nita. Nita kent grote beer van vroeger toen hij nog geen beer was. Maar de held van de lokale mensen- en berenstam heeft ervoor gekozen om als grote beer Kenai door het leven te gaan. Plotseling ontdekt hij dat hij één klein detail over het hoofd heeft gezien. Al jaren heeft hij een oogje op Nita, maar die staat nu op het punt om met een ander te trouwen! En er hangt nog meer liefde in de lucht
Geniet van dit prachtige avontuur en oh ja, er zitten ook een paar aantrekkelijke elanddames in dit verhaal – voor allerlei grappen en wilde avonturen.

Met de Nederlands / Vlaamse stemmen van Staf Coppens, Yvonjane Van Leeuwen, Jasper Sohier, Remco Veldhuis, Hetty Heyting, Beatrijs Sluijter, Pim Koopman en in de Engels gesproken versie van o.a. Mandy Moore, Patrick Dempsey, Benjamin Bryan, Jim Cummings.
Regie: Ben Gluck.

Technische gegevens:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans - Dolby Surround 2.0: Arabisch
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Arabisch
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.78:1
Speelduur: 75 minuten (exclusief bonusmateriaal)
Genre: Familieavontuur
Kijkwijzer: 6 jaar, angst. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Meekijken gewenst.

Bonusmateriaal:
• Spel: Ga toch fietsen!
• Bonusvideo: Achter de muziek van Brother Bear IITHE SHAGGY DOG
Tim Allen als viervoetige mensenvriend.

In deze nieuwe versie van Disney's komedieklassieker uit 1959 verandert komiek Tim Allen (The Santa Clause) in een sympathieke schaapshond en krijgt op hilarische wijze in de gaten hoe hij een betere vader kan worden. De avonturen beginnen als advocaat Dave Douglas (Tim Allen) wordt besmet met een uitermate geheim serum dat zijn lichaam verandert. Op de meest onmogelijke momenten verandert hij in een hond. Hij krijgt zijn gezin – inclusief hun geheimen en dromen – vanuit een heel ander perspectief te zien. Dave wil natuurlijk niets liever dan stoppen met apporteren en weer vader worden... maar dan zal hij het kwade genie (Robert Downey Jr. – Good Night, And Good Luck) achter het serum moeten overwinnen.

Technische gegevens:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Duits / Vlaams / Russisch
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Duits / Russisch / Arabisch / Lets / Litouws / Ests
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.40:1
Speelduur: 98 minuten (exclusief bonusmateriaal)
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 6 jaar, geweld

Bonusmateriaal:
• Deleted scenes
- Kozak en Strictland
- Extra hondenpark
- Gwen en Larry
- Alternatief einde voor Kozak
• Bloopers
• Blaf mee: Bonusmateriaal waar honden dol op zijn
Honden kosten veel zorg, tijd en toewijding. Overweeg je om binnenkort een harige vriend te adopteren, bereid je dan goed voor. Niet elke hond is geschikt voor iedereen.
- Meeblaffen voor honden
• Muziekvideo: "Woof There It Is"EIGHT BELOW
Het epische verhaal van een groep sleehonden en hun eigenaar die trachten te overleven en elkaar terug te vinden in het barre Antarctica. Walt Disney Pictures presenteert Eight Below, een spannende, avontuurlijke en ontroerende actiefilm over vriendschap en trouw. Barre weersomstandigheden en een vreselijk ongeluk dwingen de leden van een wetenschappelijke expeditie om zich terug te trekken uit Antarctica. Survivalgids Jerry (Paul Walker) moet zijn geliefde sledehondenteam achterlaten om de meest meedogenloze winter op aarde te overleven. Gedreven door hun standvastige vriendschap en geloof in elkaar maken de honden en de diepbedroefde Jerry, die zich door niets laat weerhouden om ze te redden, een verbluffende reis om weer bij elkaar te komen, Een indrukwekkende en inspirerende film die het hele gezin zal bijblijven.

Acht sledehonden - de grootste sterren van Eight Below
De acht sledehonden die in Eight Below schitteren zijn lief, moedig, intelligent, ontroerend en maken een onuitwisbare indruk. Zij zijn de echte helden van de film. De zeven jaar oude Koda Bear brengt op indrukwekkende wijze de hond Maya tot leven. De zes jaar oude D.J. speelt de leider Max. De drie jaar oude Noble werd gecast om de grijze Shadow te spelen. De twee jaar oude Dino is Buck. De vier jaar oude Floyd en de drie jaar oude Sitka zijn de tweelingen Dewey en Truman. De drie jaar oude Jasper schittert als de rebelse Shorty. De vier jaar oude Apache tenslotte speelt Jack, de oudste van het stel.

Technische gegevens:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans - Dolby Surround 2.0: Engels Audio Descriptive
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Spaans / Portugees / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.40:1
Speelduur: 115 minuten (exclusief bonusmateriaal)
Genre: Drama
Kijkwijzer: 6 jaar, angst

Bonusmateriaal:
• Deleted scenes
Deleted scenes bekijken met gesproken toelichting van regisseur Frank Marschall
- Ontbijt op de basis
- Russische vissershut
- Jerry wil blijven
- Cooper geeft over
- Jerry ontmoet de captain
• Lopen met de honden: Achtergrondreportage van Eight Below 'The Making Of'
• Gesproken toelichting
Gesproken toelichting van regisseur Frank Marschall en producent Pat Crowley
Gesproken toelichting van regisseur Frank Marschall, acteur Paul Walker en regisseur cinematografie Don Burgess

UIT HET ARCHIEF