:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: HALLOWEEN-FILMS
PERSBERICHT: HALLOWEEN-FILMS
Bron: Universal - Datum: 2006-09-27 - Geplaatst door: Werner
HALLOWEEN-FILMS

Herfst... Horror... Halloween!
A bloody good selection...

We voelen de ijzige adem van Halloween in onze nek, en er zal nogal wat afgehaunt worden deze herfst! Universal Pictures (Benelux) heeft dan ook een huiveringwekkende goede selectie genrepareltjes op stapel staan, van een cultklassieker uit 1970 via een Oerbritse spookfilm met een prille Kate Beckinsale tot recentere slash-, gore- en zombiefestijnen.Laat de haren ten berge rijzen, leg het kippenvel klaar en steek een extra tube adrenaline op zak, want dit vreselijke vijftal mag u enkel letterlijk door de vingers zien!!!

THE MAN WHO HAUNTED HIMSELF (1970)

Een zakenman wordt op de operatietafel doodverklaard, maar komt op wonderbaarlijke wijze weer tot leven. Tijdens zijn langdurige revalidatie lijkt het alsof een kwaadaardige en ambitieuze dubbelganger zijn identiteit heeft overgenomen. Wanneer hij weer thuiskomt, ontdekt hij dat zijn alter ego weliswaar zijn zakelijke plannen heeft doorkruist, maar tegelijkertijd zijn huwelijk nieuw leven heeft ingeblazen. De bloedstollende strijd met zijn kwaadaardige dubbelganger brengt Harold Pelham tot op het randje van de waanzin. Een psychologische thriller naar een kortverhaal uit de reeks Alfred Hitchcock Presents.

Release: 12 oktober
Met: Roger Moore, Hildegard Neil, Olga Georges-Picot
Regie: Basil Dearden, Frank Watts, Robin Dawson
Duur: 89 min.
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels Dolby Surround 2.0

Extra's:
• De film gezien door horrormeesters Joe Dante en Stuart Gordon
• Trailer
• Stills Gallery: Film Stills, Shooting Stills, Posters



HAUNTED (1995)

In de stilte en het duistere holst van de nacht klinkt gefluister, zacht en nauwelijks hoorbaar. Een zucht, die in het duister verrijst, langs je gezicht blaast en je dan plotseling betast met ijzige vingers des doods. In deze ijzingwekkende verfilming van de klassieke roman van James Herbert verricht David Ash onderzoek naar spookachtige verschijnselen in een verafgelegen landhuis. Vreemde en afschuwelijke gebeurtenissen laten hem eerst aan zijn geloof twijfelen en daarna aan zijn gezond verstand. Wanneer de afgrijselijke geschiedenis van het landgoed van de familie op tafel komt, wordt David verliefd op de mysterieuze Christina. Dan smeekt de spookachtige verschijning van een jong meisje hem om hulp.

Release: 12 oktober
Met: Aidan Quinn, Kate Beckinsale, John Gielgud
Regie: Lewis Gilbert, Bob Kellett
Duur: 104 min.
Beeld: 1.66:1
Audio: Engels Dolby Surround 2.0

Extra's:
• The Making Of
• Fotogalerie
• Filmografieën



AN AMERICAN HAUNTING (2006)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een 19e-eeuwse familie die tussen 1818 en 1820 door een kwaadaardige geest gekweld wordt. Tot op heden is dit de enige geregistreerde zaak uit de Amerikaanse geschiedenis, waarbij een geest een dode zou veroorzaakt hebben. Het begint met vreemde geluiden rond de boerderij van de Bells en de mysterieuze verschijning van een wolf, maar escaleert al snel in bruut geweld waarvan met name de jongste dochter het slachtoffer wordt. Ten einde raad, zoeken de Bells de oorzaak bij een bizarre vrouw, die sommigen een heks noemen. Pas in 1998 dook een manuscript op, waarin een plaatselijke leraar het schokkende antwoord op de gruwelijke gebeurtenissen onthulde.

Release: 26 oktober
Met: Donald Sutherland, Sissy Spacek, James D'Arcy, Rachel Hurd-Wood, Matthew Marsh
Regie: Courtney Solomon
Duur: 83 min

Extra's:
• Diverse korte docu's



DEAD & BREAKFAST (2005)

Zes vrienden op doorreis overnachten in het slaperige stadje Lovelock. Des morgens blijken zowel de eigenaar als de kok vermoord. Voor de plaatselijke Sheriff is het duidelijk wie de daders zijn. Tot overmaat van ramp blijken de inwoners plots allemaal bezeten door een mysterieuze macht. De zes zien zichzelf belegerd in hun B&B. Smakelijke horror à la Evil Dead II en Dawn Of The Dead.

Release: 26 oktober
Met: Ever Carradine, Portia de Rossi, David Carradine, Bianca Lawson, Jeffrey Dean Morgan,
Regie: Matthew Leutwyler
Duur: 85 min
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Digital 5.1, Engels DTS 5.1

Extra's:
• Bioscooptrailer



SEVERED (2006)

Een groot houtkapbedrijf experimenteert met genetische modificatie in een uithoek van een groot bos, om zo extra opbrengsten te genereren. Het experiment loopt echter dramatisch uit de hand: een groep houthakkers en milieuactivisten raken besmet en veranderen in bloeddorstige, zombieachtige wezens die de jacht inzetten op de weinige, doodsbange overlevenden.

Release: 26 oktober
Met: Leanne Adachi, JR Bourne, Sage Brocklebank, Paul Campbell, Julian Christopher
Regie: Carl Bessai
Duur: 95 min.
Beeld: 16:9