:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S NOVEMBER 2006
PERSBERICHT: KOOPDVD'S NOVEMBER 2006
Bron: RCV - Datum: 2006-10-18 - Geplaatst door: Werner
THE FINE ART OF LOVE

Een groep jonge meisjes groeit op in een meisjesschool, verscholen tussen duistere bossen en sprankelende beekjes. De meisjes hebben geen idee waar ze vandaan komen, daar kunnen ze alleen maar over fantaseren. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat worden ze onderworpen aan uiterst strenge ballet- en etiquette lessen. Dit onder de meedogenloze leiding van het hoofd van het instituut. Het hoogste doel op school is gekozen worden voor de rol van prima ballerina bij een grote balletuitvoering voor de prins. Maar mag dat ten koste gaan van de verboden liefde tussen de puberende Hildalla en Irene? En als enkele meisjes rond hun 16e onder mysterieuze omstandigheden ook nog eens verdwijnen, wordt de sfeer op de school grimmiger. Is de plaatselijke inspecteur in staat om achter het ware doel van de school komen? The Fine Art Of Love is een intrigerend verhaal over discipline, lust, onzekerheid, ontluikende seksualiteit, dromen en verraad binnen een keihard regime.

Te koop op DVD vanaf 1 november 2006

Regie: John Irvin (Hamburger Hill, City Of Industry, Shiner)
Cast: Jacqueline Bisset (Bullitt, Latter Days, Facination, Domino), Hannah Taylor-Gordon (Mansfield Park, Jacob The Liar), Mary Nighy (tv-series Rosemary & Thyme, MI-5$)
Lengte: 102 min



THE SECRET LIFE OF WORDS

Een van de meest geïsoleerde plaatsen op aarde, een olieplatform, wordt getroffen door een brand. De in zichzelf gekeerde, mysterieuze Hanna gaat erheen om één van de slachtoffers te verzorgen, waarbij ze in stilte haar plekje tussen de mannelijke arbeiders inneemt. De man die ze verzorgt, Josef, is door het ongeval tijdelijk blind geworden. Tussen de zwijgzame vrouw en de beschadigde man groeit langzaam een bijzondere band, een verbintenis vol geheimen, waarheden, leugens, humor en pijn. Dit raakt hen beiden diep en zal hun leven voor altijd veranderen. The Secret Life of Words is een film over het gewicht van het verleden, over plotselinge stilte voor een storm. Over vijfentwintig miljoen golven, een Spaanse kok en een gans. Maar bovenal over de kracht van de liefde onder de zwaarste omstandigheden. Isabel Coixet regisseerde deze prachtige film, die geproduceerd werd door Pedro en Augustín Almodóvar en waarin Tim Robbins en Sarah Polley de hoofdrollen spelen.

Te koop op DVD vanaf 29 november 2006
Regie: Isabel Coixet (Things I Never Told You, My Life Without Me)
Cast: Sarah Polley (The Sweet Hereafter, eXistenZ, Go, My Life Without Me), Tim Robbins (The Shawshank Redemption, Dead Man Walking, Mystic River, War Of The Worlds), Javier Cámara (Lucia Y El Sexo, Hable Con Ella, Bad Education)
Lengte: 112 min.
Website: www.lavidasecretadelaspalabras.com/



IMAGINE ME AND YOU
A romantic comedy... with a twist

De goudeerlijke Heck en de mooie Rachel waren altijd al de beste jeugdvrienden en vormen nu het perfecte stel. Eerst verliefd, toen verloofd en nu op het punt elkaar het ja-woord te geven. Maar dan, tijdens de ceremonie, valt het oog van Rachel op één van de gasten... de mooie Luce. Niet lang daarna slaat de twijfel toe. Is Heck misschien toch niet alles wat ze zoekt? Of zijn het de zenuwen? De zelfverzekerde charmeur én beste vriend van Heck, Coop, heeft ook al snel een oogje op dezelfde Luce. En Luce zelf? Die verkoopt bloemen in haar bloemenwinkel op een hoek in hartje Londen. Ongelukkig in de liefde en onwetend wat ze in gang heeft gezet... Wat volgt is een romantische en hilarische reis door alle emoties, herkenbaar voor iedereen die zo gelukkig (of ongelukkig) is geweest om in de ban van de liefde te raken.

Te koop op DVD vanaf 29 november 2006
Regie: Oliver Parker (Regiedebuut)
Cast: Piper Perabo (Coyote Ugly, Cheaper By The Dozen), Matthew Goode (Chasing Liberty, The Inspector Lynley Mysteries: A Suitable Vengeance), Lena Headey (Ripley's Game, Gossip, The Brothers Grimm)
Lengte: 93 min.
Website: www2.foxsearchlight.com/imaginemeandyou