:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: 4 TV-SERIES
PERSBERICHT: 4 TV-SERIES
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2006-10-20 - Geplaatst door: Werner
AXEL NORT
De legendarische jeugdreeks uit 1965 eindelijk op dvd!
Verkrijgbaar vanaf 10 oktober

Tempo, humor en excellente vertolkingen hebben van Axel Nort een tijdloos monument gemaakt. De tijd is aangebroken om opnieuw samen met de kinderen - en voor de wat ouderen - met een vleugje nostalgie - van deze topreeks te genieten!

Het straalkacheltje van Nora
Dirk Talboom (Johny Voners) is een 18-jarige student criminologie. Hij heeft grote belangstelling voor een eigenaardig gebruiksvoorwerp van zijn buurmeisje Nora (Gerda Marchand): een straalkacheltje dat muziek maakt. Wanneer het kacheltje met Nora erbij gestolen wordt, ontwaakt de speurder in Dirk. Hij waarschuwt zijn vader, commissaris Talboom (Marcel Hendrickx), en gaat samen met detective Axel Nort (Nand Buyl) op zoek naar NOra en het kacheltje. Het is het begin van een hele reeks avonturen en confrontaties met 'goeden en slechten' van allerlei pluimage.

Uit de schatkist van de BRT
Axel Nort, de reeks dateert van 1965, werd net als Kapitein Zeppos geschreven door Louis De Groof. Bert Struys was de realisator en Senne Rouffaer de spelregisseur, die deze keer geassisteerd werd door Kris Smet. De reeks was een productie van Rik Van den Abbeele. Samen met Kapitein Zeppos en Johan En De Alverman was Axel Nort één van die TV-reeksen die altijd in het collectieve geheugen is blijven hangen. De jaren zestig betekenden ook de echte doorbraak van de televisie bij een breed publiek, dat zich massaal een toestel aanschafte.

Goed volk uit de sixties
Naast de genoemde namen spelen ook volgende acteurs mee in Axel Nort: Alex Cassiers, Walter Moeremans, Raymond Verhaege, Ugo Prinsen, Cyriel Van Gent, Chris Lomme, Ann Petersen en nog vele anderen. Voor de toen 18-jarige Johny Voners was Axel Nort zijn televisiedebuut.

Op locatie
Er werd gefilmd in de streek van Brussel, Diksmuide, Poperinge, Ronse en Bouillon. Met zijn kleine hoedje, zijn geruite jas, bril en snorretje, en zijn 2 pk-tje was Axel Nort zeker geen Poirot of Sherlock Holmes, maar wel een zeer karakteristieke detective. Het intrigerende verhaal, het flinke tempo, de pittige humor en het goede acteerwerk maakten van Axel Nort een onvergetelijke jeugdreeks.

DVD-gegevens koop-dvd
Titel: Axel Nort
Verpakking: 2-dvd amaray in slipcase
Releasedatum: 10 oktober 2006
Duur: ca. 425 min.
Geluid: Nederlands
Ondertiteling: geen
Beeld: 4:3, regiocode 2

Extra's:
• Wedstrijd met kindertekeningen uit Axel Nort (uit Echo)
• Op locatie met Johny Voners (uit Groeten uit Leut)
• Diverse trailers



ROSEANNE
Geweldige humor met Roseanne Barr en John Goodman!
Verkrijgbaar op koop-dvd vanaf 10 oktober.

In 1988 kwam Roseanne voor het eerst op de TV: nietsontziend, recht voor de raap en hilarisch. Zelden maakte een televisieserie wereldwijd zo'n indruk. Ontdek hoe dit gezin televisiegeschiedenis schreef en waarom deze komedie nog altijd als mijlpaal geldt. Zet je schrap voor uren beengoede humor!

Maak kennis met Dan en Roseanne Conner
Het gezin Conner heeft te kampen met opgroeiende tieners, geldproblemen, werkloosheid, huwelijksperikelen en - U dacht het al - schoonouders. Vader Dan Conner en moeder Roseanne Conner zijn de ouders van de dochters Becky en Darlene en zoonlief DJ. Een ander prominente rol is weggelegd voor Jacky, de zus van Roseanne.

Excellent acteerwerk
Emmy Award-winnares Roseanne Barr heeft vooral in de Verenigde Staten grote bekendheid verworven als actrice in de gelijknamige televisiekomedie. Ze werkte als stand-up comedian tot ze werd opgemerkt door HBO, de naam achter veel van de beste TV-reeksen (The Sopranos, Rome, Sex And The City,...) De rijzige gestale van John Goodman - zeven keer voor een Emmy genomineerd - kennen we door zijn onvolprezen acteerwerk in films als The Big Lebowski, O Brother Where Art Thou? en Dirty Deeds.

Gaststerren zoals George Clooney
Roseanne valt op door grote namen onder de gaststerren. Zo zien we in dit eerste seizoen George Clooney (Solaris, The Perfect Storm, Ocean's Eleven, Ocean's Twelve) opduiken. Ook Fred Dalton Thompson, een bekend gezicht uit Law & Order, treedt op in dit seizoen

DVD-gegevens koop-dvd
Titel: Roseanne
Verpakking: 3-dvd digipack
Releasedatum: 10 oktober 2006 (seizoen 2 verschijnt in december 2006)
Duur: ca. 505 min.
Geluid: Engels mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3, (region free)



THE COSBY SHOW
Een van de beste TV-comedy's ooit!
Verkrijgbaar op koop-dvd vanaf 10 oktober.

We kunnen opnieuw genieten van de avonturen van de familie Huxtable, met de getormenteerde familievader Cliff, de strenge maar rechtvaardige moeder Claire en de kinderen die altijd voor heibel zorgen. Kortom: de Cosby's zijn terug, en gelukkig maar!

Comedy van topniveau
The Cosby Show is één van de populairste komedies uit de geschiedenis van de televisie. De serie gaat over een welgesteld, zwart gezien, de Huxtables. Ze wonen in New York. Dr. Heathcliff Huxtable (Bill Cosby), gynaecoloog en z'n vrouw Claire (Phylicia Rashad), advocaat, zijn gelukkig getrouwd en ze willen hun vijf kinderen grootbrengen in een stimulerende en positieve omgeving.

Recordbreker
The Cosby Show was een gigantisch succes op TV. De reeks brak alle records. Ze stond vijf jaar na elkaar, van 1985 tot 1990, op nummer 1 en in alle acht seizoenen dat ze door NBC werd vertoond, stond ze ook in de top-20. Ook nu is de komedie nog steeds populair en nog net zo relevant als toen. De hele wereld houdt van de Huxtables. The Cosby Show won 3 Golden Globes en nog 35 andere prijzen, naast 42 nominaties.

Gespecialiseerd in vaderschap
Cosby was de eerste zwarte familie op televisie die stijlvol en charmant door het leven ging: deze keer werden geen stereotypische personages opgevoerd die straattaal spraken. Maar de Cosby's zorgden ook voor controverse. Ze wekten kritiek op van voorstanders van positieve-actie (anti-discriminatie) omdat die vonden dat de reeks een te optimistisch beeld van de zwarte gemeenschap neerzette. Cosby, zelf gedoctoreerd in kinderopvoeding, bleef er onverstoorbaar bij. Hij veroorzaakte recent nog deining door op te merken dat zwarte ouders meer op de opvoeding van hun kids zouden moeten toekijken. Zijn stellingen licht hij onder andere toe in zijn boek Fatherhood, een bestseller over opvoeden en vaderschap die momenteel bij Amazon in de hitlijsten staat. Wat er ook van zij: met deze dvd haalt U uren onbezorgd kijkplezier in huis!

DVD-gegevens koop-dvd
Titel: The Cosby Show seizoen 1
Verpakking: 3-dvd digipack
Releasedatum: 10 oktober 2006 (seizoen 2 verschijnt in december 2006)
Duur: ca. 575 min.
Geluid: Engels mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3, (region free)



BRATZ PASSION4FASHON DIAMONDZ

Vanaf 11 oktober zien we de Bratz terug op Nickelodeon! Bovendien verschijnen ook de nieuwe poppen in het najaar, zoals de Passion4Fashion en de Bratz Babys. Wat kan je nog meer verlangen als jonge hippe meid? Deze geweldige dvd-release bijvoorbeeld.

De Bratz op de catwalk
De meide van het magazine bratz doen als team mee aan een reality-programma op TV, genaamd America Rocks Fashion. De presentator is hun vriend Byron Powell. De regels van het spel zijn als volgt: ze krijgen een week om door het land te reizen in een coole truck met ingebouwde catwalk. Daarmee gaan ze op zoek naar drie jeugdige mode-ontwerpsters in spe, om ze in te schrijven voor een grote modewedstrijd in New York. Die meiden mogen daar hun eigen ontwerpen showen en de winnares wordt een echte mode-ontwerpster én wint de hoofdprijs: een paar superhippe diamanten laarsjes! Het andere team is een concurrerend modetijdschrift, dat ook drie meiden mag afvaardigen. De Bratz zijn ervan overtuigd dat zij het aanstormend talent zullen vinden dat hun Bratz-magazine beroemd zal maken!

Een fenomeen dat de wereld verovert
De Bratz zijn een creatie van Isaac Larian, zo is Yasmin gebaseerd op zijn dochter Jasmin. Deze modebewuste dames zagen het levenslicht in 2001, en nu, vijf jaar later, is de bende al heel wat groter geworden. Al van bij hun ontstaan zijn ze synoniem voor 'girl power' en jaar op jaar worden de poppencollecties groter: meisjes zijn er gewoon stapelgek op. In 2005 verscheen ook het Bratz Rock Angelz videospel op de markt, dat met één miljoen verkochte exemplaren in het vierde kwartaal van 2005 in één klap het best verkochte meisjesgame werd.

Bekende stemmen
De meiden van Bratz hebben de stemmen gekregen van Katja Schuurman (Sasha), Victoria Koblenko (Yasmin), Angela Schijf (Cloë) en Georgina Verbaan (Jade).

DVD-gegevens koop-dvd
Titel: Passion4Fashion Diamondz
Verpakking: 1-dvd amaray & O-card
Releasedatum: 10 oktober 2006
Duur: ca. 70 min.
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3 PAL regiocode 2


Recent nieuws van dezelfde bron