:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: PIRATES OF THE CARIBBEAN 2
PERSBERICHT: PIRATES OF THE CARIBBEAN 2
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-11-09 - Geplaatst door: Werner
PIRATES OF THE CARIBBEAN 2: DEAD MAN'S CHEST
Verkrijgbaar op DVD vanaf 25 november 2006 in een unieke 2-disc Speciale Uitvoering

Pirates Of The Caribbean 2: Dead Man's Chest is met afstand de grootste bioscoophit van het jaar. Al direct na de release lieten Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport en alle andere fantastische karakters het ene na het andere Box Office record sneuvelen. In de VS startte de film met een record van $ 132 miljoen in de eerste drie dagen. In Europa was het al niet anders. Op alle buitenlandse markten waar Pirates Of The Caribbean 2: Dead Man's Chest werd uitgebracht, kwam hij op #1 binnen. Wereldwijd heeft de film al meer dan één miljard dollar opgeleverd. Na The Lord Of The Rings: The Return Of The King en Titanic is het de derde film in de geschiedenis die dat is gelukt.

Geniet opnieuw van deze roekeloze non-stop race vol duivelse piratenhumor, monsterlijke zeewezens en adembenemende zwarte magie. Het episch avontuur, boordevol spectaculaire actiescènes, romantiek, humor, schitterende decors en fantastische special effect is nu uit op een 2-disc Speciale Uitvoering, met naast de film meer dan 5 uur aan bonusmateriaal.

Het verhaal
Na het boxoffice succes van Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl in 2003, kon een vervolg niet uitblijven. In het eerste deel kon je zien hoe de sympathieke schurk, kapitein Jack Sparrow, zijn schip The Black Pearl succesvol heeft terugveroverd uit de handen van de vervloekte kapitein Barbossa. Deze keer moet Jack een bloedschuld inlossen. Hij heeft zijn eigen ziel beloofd aan de legendarische Davy Jones, de spookachtige Heerser van de Diepten van de Oceaan. Deze is tevens eigenaar van het spookschip The Flying Dutchman dat, met een angtaanjagende crew aan boord, de schrik is van de Caribbean. Het vooruitzicht om voor de eeuwigheid de gevangene te moeten zijn van Jones en als zijn dienaar op de Diepten van de Oceaan moet rondspoken, bevalt Jack helemaal niet. Om te voorkomen dat het zo ver komt probeert de slimme Jack de kist in bezit te krijgen, waarin Davy Jones zijn doorkloppende hart heeft opgeborgen. Jack's zoektocht, die zich nooit gewonnen geeft zonder goed gevecht, doorkruist hiermee de plannen van de onstuimige Will Turner (Orlando Bloom) en de beeldschone Elizabeth Swann (Keira Knightley). Zij hebben zo hun eigen redenen om de kist te veroveren. Lord Cutler Becket (Tom Hollander) van de East Indian Trading Company wil namelijk voor eens en voor altijd rust op zee. Volgens de legende heeft degene die de dodemanskist in bezit heeft, de macht over Davy Jones, de piraat waar hij al jaren opjaagt. Will Turner en Eliabeth Swann gaan hem daarbij helpen. Als het hen lukt de kist aan Beckett te overhandigen, krijgen ze toestemming om te trouwen. Lukt het niet, dan wacht hen de doodstraf, omdat ze de vogelvrij verklaarde Jack Sparrow ooit geholpen hebben bij zijn ontsnapping.$

Technische specificaties:
Productie: Jerry Bruckheimer
Regie: Gore Verbinski
Scenario: Ted Elliott & Terry Rossio. Gebaseerd op de attractie en karakters van Pirates of the Caribbean uit Disneyland van Ted Elliott & Terry Rossio en Stuart Beattie & Jay Wolpert
Cast: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Stellan Skarsgärd, Bill Nighy, Jack Davenport, Kevin R. McNally, Jonathan Pryce
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 / 2.35:1
Speelduur: 145 minuten (exclusief bonusmateriaal)
Kijkwijzer: 12, angst, geweld

Bonusmateriaal:
• Bekijken met gesproken toelichting van auteurs Ted Elliott en Terry Rossio
• Bloopers van de Caraïben
• De terugkeer in kaart:
In een film van ca. 25 minuten vertellen verschillende mensen die aan Pirates Of The Caribbean 2: Dead Man's Chest hebben meegewerkt (waaronder Gore Verbinski en Jerry Bruckheimer) over de plannen om deze film te maken, het schrijven van het script, het creëren van de characters, casting van acteurs, de special effects enz.
• Volgens plan: Het ware verhaal
Een 60 minuten durende making off van Pirates Of The Caribbean 2: Dead Man's Chest
• Kapitein Jack: Van top tot teen
Van Johnny Depp tot Kapitein Jack Sparrow... de hoed, zijn shirt, het zwaard, het haar, de ring... In 25 minuten komen alle elementen die Kapitein Jack Sparrow kenmerken naar voren en wordt verteld hoe ze zijn gemaakt en welke betekenis ze in de film hebben.
• Beheersing van het zwaard
Orlando Bloom, Keira Knightly en Jack Davenport vertellen over hun ervaring met het zwaard in de film en hoe ze de beheersing van het zwaard onder de knie hebben gekregen.
• Davy Jones: Analyse van een legende
In ca. 15 minuten ziet de kijker hoe acteur Bill Nighy verandert in character Davy Jones.
• Het creëren van de Kraken
• Doden kunnen iets navertellen
Disney Imagineers passen de attractie aan Disney Imagineers van de verschillende Disney parken in de wereld vertellen hoe belangrijk de attactie Pirates Of The Caribbean is geweest voor de film en hoe belangrijk de film is geweest voor de attractie.
• Spion op de set: De bottenkooi
In deze making off van de scene met de bottenkooi krijgt de kijker alles te weten over het ontstaan, de verfilming enz.
• Spion op de set: Zwaardgevecht Isla Cruces
• Piraten in Main Street: De première van Dead Man's Chest
• Jerry Bruckheimer: Fotologboek van de producent
• Jerry Bruckheimer deelt zijn ervaringen en ideeën met de kijker.