:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NAJAARSRELEASES
RELEASEBERICHT: NAJAARSRELEASES
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-09-12 - Geplaatst door: Serge
Sammy Hagar & The Waboritas - Cabo Wabo Birthday Bash Tour (2DVD)
Feestbeest, ex-Van Halen-lid Sammy Hagar, 40-voudig CD-miljonair en voor velen The Voice of Real Rock, heeft als motto 'Ik drink niet vr mijn concert, maar ik word dronken tjdens mijn concert'. Meer nog dan de drank zijn het echter zijn goede zin en energie die van zijn concerten n grote party maken. Ook deze registratie (eind 2000) spettert van het scherm af. Op de ene disc is het 132 minuten feest met een twintigtal heftige rocksongs. Op disc 2 staan de extra features, waaronder een 65 minuten durend interview met Hagar.

Audio: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 132 minuten
Extra features: 65 minuten interview, 11 minuten docu 'Scenes from Cabo Wabo'The Doors: Storytellers
Een spectaculair eerbetoon aan Jim Morrison door Jim Densmore, Robbbie Krieger en Ray Manzarek, vocaal bijgestaan door een jonge garde rockzangers. Prachtige vertolkingen van de highlights uit het Doors-oeuvre door Scott Weiland (Stone Temple Pilots), Pat Monahan (Train), Perry Farrell (Jane's Addiction), Ian Astbury (The Cult), Travis Meeks (Days of the New) en Scott Stapp (Creed). Tussen de songs vertellen de drie oorspronkelijke Doorsleden allerlei anecdotes over het verleden en met name over Jim Morrison. Een oorspronkelijk VH1 programma.

Audio: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 75 minuten
Extra features: bonus tracks Wild Child en Rider On The StormLouis Prima: The Wildest
Een documentaire over een van de meest onderschatte rockers van de vorige eeuw. Louis Prima, 'the wildest man in showbusiness' was dan ook eigenlijk een rocker avant la lettre, want hij swingde al de internationale podia af lang voordat mensen als Presley, Lewis, Domino en Richard zich aan het front meldden. Bijna antieke hits als Buena Sera Seorina, Sing Sing Sing, Just a gigolo, That Old Black Magic en Please No Squeeze Da Banana en nog ettelijke andere zijn de nog steeds smakelijke bewijsstukken van zijn succes. Aan de hand van veel interviews met familie, bandleden en tijdgenoten en van een scala aan televisie-opnamen wordt een interessante schets gegeven van het leven, de muziek en de betekenis van deze swingende entertainer (en zijn vrouw Keeley Smith). Veel authentieke zwart-wit beelden.

Audio: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 80 minuten
Extra features: 3 bonus audio only tracks, 3 volledige videoclips en nog niet eerder vrijgegeven interviews, audio interview met Prima uit 1971Randy Travis Live: It Was Just A Matter Of Time (DVD + audio CD)
Randy Travis is een country grootheid van ongekend niveau, die zijn faam vooral te danken heeft aan z'n beginselvaste benadering van het genre en z'n warsheid van toeters en bellen. In dit live concert uit december 2000 (integraal ook op de bijgeleverde audio CD te beluisteren!) getuigt hij daarvan met strakke versies van hits, klassiekers en nieuwe songs, in totaal 18 stuks plus een medley.

Audio: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 83 minuten
Extra features: bonus track King Of The Road, interview met Travis, een videoboodschap van president George Bush sr.Music In High Places - Boyz II Men
Music In High Places - Collective Soul

De satelliet-televisiezender DirecTV lanceerde vorig jaar een spraakmakende serie muziekprogramma's onder de naam Music In High Places. De formule: laat bekende popsterren afreizen naar fraaie, exotische oorden en laat ze daar 'minglen' met de bevolking, de toeristische highlights bezoeken n akoestisch live optreden. Houd de videocamera's in de aanslag en maak er een programma van een minuut of 50 van en je hebt een soort National Geographic voor de MTV-generatie. De serie wordt de komende maanden in Nederland op DVD uitgebracht; deze maand de afleveringen met Collective Soul en Boyz II Men, later volgen o.a. Alanis Morisette, Lean Rimes, Wynonna Judd en Brian McKnight. Alle releases zijn bijzonder ruim voorzien van extra features, waaronder de optie om alleen de songs af te spelen en de toeristische beelden over te slaan.Collective Soul in Marokko
Audio: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 52 minuten
Extra features: optie voor 'music only', biografie, promo spots, interview met de band, docu 'Rockin' in Morocco', behind the scenes, reisbeeldenBoyz II Men in Zuid Korea
Audio: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 51 minuten
Extra features: optie voor 'music only', promo spots, interview met Wanya en Shawn, docu 'Getting there', behind the scenes, reisbeeldenKomende releases
Later deze maand brengt Video/Film Express nog een aantal interessante muziek DVD's op de markt: Stop Making Sense van Talking Heads, de 2DVD van The Who, Live At The Royal Albert Hall, A Gathering Of Friends van Michael McDonald, Kool And The Gang: Live From The House Of Blues, Public Enemy: Live From The House Of Blues, Live van Kenny Rankin en de eerste van drie MTV-jubileum DVD's, MTV 20: Jams.

Later dit jaar volgen onder meer Zoom van ELO, The Best Of van Ringo's All Starr Band, twee sensationele tributes, respectievelijk gewijd aan Brian Wilson en Burt Bacharach, Lewd, Crued & Tattoed van Motley Cre, en Silver van Cheap Trick.


Recent nieuws van dezelfde bron