:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: MUZIEKTITELS ZOMER
RELEASEBERICHT: MUZIEKTITELS ZOMER
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-07-31 - Geplaatst door: Serge
Paul McCartney Live at The Cavern Club
Het legendarische concert dat McCartney in december 1999 gaf voor 300 mensen die er in waren geslaagd kaartjes te krijgen. McCartney op heilige grond, McCartney in uiterst goede doen en McCartney met een band waar je U tegen zegt: David Gilmour, Pete Wingfield, Ian Paice en Mick Green. Ruim drie kwartier leven de heren zich uit op een sterk retro-getint rockrepertoire met o.m. Twenty flight rock, Browneyed handsome man, All shook up en I saw her standing there. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt de DVD een aantal zeer aantrekkelijke extra's, waaronder videoclips van Brown eyed handsome man en No other baby en een 22 minuten durend interview van Jools Holland met McCartney, gelardeerd met historische en recente filmbeelden.

Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur concert: 46 minuten - Extra features: 2 videoclips, 22 minuten interview, promo, biografieŽn bandleden, info over The CavernThe British Invasion Returns
Een nostalgietrip met Herman's Hermits, The Troggs, Billy J. Kramer & The Dakotas, Wayne Fontana & The Mindbenders, The Searchers, The Foundations, Eric Burdon & The New Animals, Freddie & The Dreamers en Gerry & The Pacemakers. Allemaal wat ouder, kaler en dikker dan in hun glorietijd, maar nog steeds going strong tijdens dit vorig jaar opgenomen televisieconcert. Tot de 31 hits op deze DVD horen Don't let me be misunderstood, Build me up buttercup, Love potion # 9, Bad to me, It's my life en I'm telling you now. Peter Noone verzorgt de presentatie.

Dolby Digital - Speelduur: 105 minuten - Extra features: interviews met Peter Noone (Herman's Herrmits) en Eric Burdon (The Animals), biografieŽn van de optredende actsWillie Nelson Live in Amsterdam
Op 7 juni 2000 trad Willie Nelson met zijn band op in Paradiso als start voor zijn Europese tornee. Dat concert is te vinden op deze DVD met een speelduur van 109 minuten. Een speelduur die uiteraard ruimte biedt aan tal van Nelson-classics. Bijvoorbeeld: Funny how time slips away, Georgia on my mind, Nightlife, Always on my mind, Please don't talk about me when I'm gone en On the road again.

Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur: 109 minutenBlue Valley Songbird
Een speelfilm uit 1999 die hoofdrolspeelster Dolly Parton alle kansen biedt om haar vocale talenten in de spotlights te zetten. Al doende komen trouwens ook haar fysieke aandachstpunten ruim aan bodÖ De film vertelt het verhaal van een countryzangeres die op lokaal en regionaal niveau al jaren goed aan de bak komt, maar die de sprong naar het grote publiek nooit heeft kunnen maken. Wanneer ze toch voor de keuze komt om het vertrouwde wereldje te verlaten en voor het grote succes te gaan, komt ze tot de ontdekking dat ze al die tijd veel meer oorspronkelijk talent in zich heeft gehad dan ze zelf wist en dat een breuk met het verleden onontkoombaar is. Tot de tegenspelers van La Parton behoren John Terry (Of mice and men) en de countryzanger Billy Dean. De film is niet Nederlands ondertiteld.

Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 91 minutenAlle Kinderen Zingen
Een door Europese subsidiegelden ondersteunde productie van Ruud van Gessel en Anneke van Megen. Educatie en amusement gaan hand in hand op basis van een aantal kinderliedjes vanuit de hele wereld. Via de karaoke-instelling met fonetische teksten kunnen kinderen deze internationale liedjes meezingen; door de instrumentale versie te laten klinken kan ook een eigengemaakte tekst worden meegezongen. In begeleidende filmpjes laten kinderen uit Zimbabwe, CuraÁao, IJsland, BoliviŽ, ItaliŽ en China het een en ander zien van hun dagelijkse leven en van hun land. Op de pc levert deze DVD bovendien nog een aantal interessante recepten en screensavers.

Dolby Digital - Speelduur: 212 minuten - Extra features op pc: recepten, screensaversKomende releases
Voor eind augustus staat naast de al eerder aangekondigde live-DVD van Randy Travis nu ook een interessant programma rond de in Nederland onderschatte rock 'n' roll gigant Louis Prima in de planning, een documentaire met veel muziek onder de titel The Wildest.

Rond die tijd verwacht Video Film/Express ook de eerste releases in de heel bijzondere serie Music In High Places, namelijk de afleveringen met Boyz II Men en Collective Soul, maar ook de registratie van een enerverend concert dat Sammy Hagar speciaal voor de DVD-opnamen gaf met zijn Waboritas.

En ook dan een van de hoogtepunten uit het DVD-aanbod voor de komende maanden: The Doors: Storytellers, een VH 1 productie, waarin Krieger, Manzarek en Densmore Morrison herdenken en het bekende Doors-oeuvre ten gehore brengen, waarbij de vocalen verrassend sterk worden gepresenteerd door Scott Weiland (Stone Temple Pilots), Pat Monahan (Train), Scott Stapp (Creed), Perry Farrell (Jane's Addiction), Travis Meeks (Days of the New) en Ian Astbury (The Cult).

Voor begin september staat gepland: Stop Making Sense van Talking Heads en eind september staat er ook weer veel fraais op het programma van o.a. Kenny Rankin, Michael McDonald, Kool and the Gang, Public Enemy, The Who; eind oktober volgt dan wederom Paul McCartney (The PETA Concert for Animals).

Twee nog niet eerder aangekondigde titels staan inmiddels -onder voorbehoud- voor de derde week van oktober gepland: Zoom van ELO en Live by request van de BeeGees.

Wel eerder aangekondigd, maar inmiddels vervallen: British Rock Symphony.


Recent nieuws van dezelfde bron