:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: TWEE TELEVISIESERIES
PERSBERICHT: TWEE TELEVISIESERIES
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-01-24 - Geplaatst door: Werner
HOTEL BABYLON
Britse topserie op DVD

De spraakmakende en sexy Britse dramaserie Hotel Babylon wordt in Groot-Brittannië sinds de eerste uitzending in januari 2006 bekeken door een grote schare vaste fans. Ook in België, waar de serie op de buis wordt gebracht door de kwaliteitsbewuste zender Canvas, is Hotel Babylon inmiddels een begrip. Goed nieuws voor al deze liefhebbers: Just Entertainment brengt het eerste seizoen al in januari 2007 uit op DVD.

In Hotel Babylon staan decadentie en buitensporigheid centraal. De serie speelt zich af in een van de meest luxueuze vijfsterrenhotels van Londen. Achter de schermen gebeurt werkelijk van alles. De rijke hotelgasten stelen de vreemdste dingen uit hun kamer en het is een komen en gaan van callgirls. Maar in Hotel Babylon draait het niet alleen om de gasten. Ook de belevenissen van kamermeisjes, kruiers en conciërges worden ruimschoots belicht.

Hotel Babylon is gebaseerd op een onthullende roman van Imogen Edwards-Jones over wat zich allemaal afspeelt in de duurste hotels van Londen. Naast een indrukwekkende cast van jong acteertalent zien we regelmatig grote namen voorbijkomen. Dankzij hun acteerprestaties en de vlotte scenario's vol scherpe dialogen en spannende verwikkelingen behoort Hotel Babylon tot de meest verfrissende dramaseries die de afgelopen jaren op tv verschenen.



DALZIEL & PASCOE
Populaire Canvas-detective op DVD

In maart 1996 begon de Britse omroep BBC met het uitzenden van een misdaadserie die in het thuisland intussen alweer aan zijn elfde seizoen toe is: Dalziel & Pascoe. Het eerste seizoen van deze ongekend succesvolle detective verschijnt in januari 2007 op DVD via Just Entertainment.

In Groot-Brittannië werd het eerste seizoen van Dalziel & Pascoe gevolgd door 10 miljoen kijkers. De klassieke moordmysteries rond het charismatische rechercheursduo vielen dus kennelijk meteen in de smaak. Het blijvende succes is waarschijnlijk te danken aan een combinatie van ijzersterke scenario's en dito acteerwerk, geloofwaardige personages met diepgang en een snufje typisch Britse humor. Hoofdinspecteur Andy Dalziel (feilloos neergezet door acteur Warren Clarke) is vulgair, grof in de mond, politiek incorrect en vaak nog ongevoelig ook. Hij is een ouderwetse speurneus die vooral afgaat op zijn intuïtie, mensenkennis en ervaring. De beschaafde Peter Pascoe (Colin Buchanan) is de perfecte sidekick voor de lompe Dalziel. Deze jongeman behoort tot de nieuwe school van rechercheurs, gewapend met een academische graad, een vriendelijke houding en een scherp verstand.

Dalziel & Pascoe (spreek uit: 'Die-el en Pesco') wordt in België uitgezonden door Canvas en trekt al jaren een trouw en fanatiek kijkerspubliek.

UIT HET ARCHIEF