:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DE COLLEGA'S SEIZOEN 3
PERSBERICHT: DE COLLEGA'S SEIZOEN 3
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2007-03-09 - Geplaatst door: Werner
DE COLLEGA'S SEIZOEN 3
Het derde en tevens slotseizoen van De Collega's verkrijgbaar in een handige DVD-verzamelboxvanaf 27 maart 2007!

Na het succes van het eerste en het tweede seizoen van de DVD–box De Collega's, kan het derde seizoen niet langer uitblijven. Het derde seizoen is een must voor wie alle 37 afleveringen in huis wil hebben en wordt door kennersbeschouwd als de leukste serie van de drie!

Een ministerie in Brussel en een tiental collega's die er elke dag op stereotiepe bureaucratische wijze hun brood komen verdienen: dit banale en tegelijk unieke gegeven leverde in de late jaren '70 genoeg stof voor 37 afleveringentelevisiegeschiedenis. In deze laatste reeks komen De Collega's terug uit vakantie. Directeur-bullebak Paul Tienpondt (Bob Van der Veken) is naar een ander ministerie vertrokken. Zijn vertrek veroorzaakt een boeiende stoelendans die voor de nodige spanningen zorgt. De nieuwe directeur is Philemon Persez waardoor Bonaventuur Verastenhoven tot afdelingshoofd wordt gepromoveerd. Nieuwkomeling Thierry De Vucht (Johnny Voners), zoon van een vermaarde senator, neemt de functie van Verastenhoven over. Ook de min of meer gedistingeerde secretaresse Mireille Puis (Nellie Rosiers) is op mysterieuze wijze verdwenen. Ze wordt vervangen door typiste Carolien (Nora Tilley) die we al vroeger ontmoet hebben. De strenge en beruchte Jenny Vanjes (Jenny Tanghe) keert eveneens terug en wordt secretaresse van haarzelf.

De derde reeks van de klassieke kantoorcomedy werd opgenomen van maart tot en met juli 1980 en uitgezonden op 21 februari 1981. De serie haalde wekelijks anderhalf tot 2 miljoen kijkers en wordt algemeen beschouwd als één van de topsitcoms uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Ondanks de karikaturale typering van de kleurrijke personages werdde serie indertijd vooral geloofd voor haar herkenbaarheid. De alledaagse kantoorsituaties leidden door samenloop van omstandigheden, misverstanden, intriges, manipulaties en malversaties tot hilarische en soms tragikomische confrontaties tussen de verschillende karakters. In deze slotreeks blijven de karakters herkenbaar en zijn de situaties, intenties, opbouw en inhoud op het beproefde stramien gebouwd. 'Kijkend Vlaanderen vindt zijn échte collega's terug!'

Dit derde seizoen van De Collega's bundelt 12 afleveringen op 3 DVD-schijfjes in een mooie DVD-verzamelbox.
• DVD 1: afleveringen De Muur, De Beeldende Kunst, De Quiz en De Ruzie
• DVD 2: afleveringen De Enquête, De Computer, De Reddingsoperatie en De Robotfoto
• DVD 3: afleveringen Het Dossier, De Tijdelijke, Een Man Te Veel en De Kantoortuin

De speelduur van de De Collega's-box bedraagt ruim 480 minuten en ook deze keer werd extra bonusmateriaal verzameld goed voor 30 minuten. De DVD-box is vanaf 27 maart verkrijgbaar in de reguliere handel. Deze box is een nieuwe uitgave in de reeks VRT-klassiekers.


Recent nieuws van dezelfde bron