:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> NIEUWSBERICHT: WARNER ONDERSTEUNT BLU-RAY ÉN HD-DVD
NIEUWSBERICHT: WARNER ONDERSTEUNT BLU-RAY ÉN HD-DVD
Bron: Warner - Datum: 2007-03-13 - Geplaatst door: Werner
HIGH DEFINITION IN OPMARKS

Met de release van de PS3-console en de X-Box 360 HD DVD-speler maakt High Definition definitief zijn opmars, en wel in de vorm van 2 verschillende formaten: HD-DVD en Blu-ray. Beide betekenen voor de ware filmliefhebber een fikse sprong voorwaarts in zijn filmbeleving.

De vraag is alleen in hoever deze zich van de toegevoegde waarde van High Definition bewust is? Volgens Warner Home Video staat het kennisniveau over High Definition op dit ogenblik nog op een laag pitje en worstelt de consument nog met een hoop vragen. Zij willen dan ook graag de taak op zich nemen om meer duidelijkheid te scheppen over deze nieuwe ontwikkeling en zetten daarom een communicatiecampagne op die zich richt naar early adopters en filmfans. De sleutelrol hierin zal vertolkt worden door de speciaal ontwikkelde informatieve website: www.warnerbrosdvd.be/highdefinition, die vanaf 15 maart online gaat. Alle nieuwe dvd-releases zullen ook een informatieve trailer bevatten.

Alvast enkele puntjes over de omschakeling op een rij:
• Hoewel op elke HD-televisie zowel HD-DVD als Blu-ray kan afgespeeld worden, is de software van beide systemen niet onderling inwisselbaar.
• Warner Home Video heeft ervoor gekozen haar aanbod op beide formaten ter beschikking te stellen. Zo blijft hun hele gamma kwaliteitsfilms voor iedereen beschikbaar, ongeacht het gekozen systeem.
• Bij de overschakeling naar High Definition werd gelukkig rekening gehouden met in de loop der jaren zorgvuldig bijeengespaarde dvd-collecties van de ware filmfans. Zowel HD-DVD als Blu-ray werden op een DVD-compatibele manier ontwikkeld, zodat bestaande verzamelingen niets aan waarde inboeten!
• Dit jaar brengt Warner Home Video zo’n 60 titels op High Definition uit. Een aantal toptitels uit de catalogus beten de spits af. De Oscarhit The Departed wordt de eerste release die gelijktijdig op alle formaten verschijnt.

De onmiskenbare voordelen van de omschakeling naar High Definition:
• De niet eerder geëvenaarde beeldkwaliteit en de geluidskwaliteit van 7.1 kanaals digitaal surround droppen je als het ware ín de film.
• De grotere geheugencapaciteit van beide systemen laat ruimte voor nog meer extra's.
• Dankzij de nieuwe, op zuiver gebruiksgemak ontwikkelde menubediening kunnen deze extra's worden opgeroepen tijdens de film zonder dat deze hiervoor onderbroken hoeft te worden. Een vorm van in-movie experience die de kijker toelaat op om het even welk moment in de film een achter-de-schermen moment te beleven zonder daarvoor de film te moeten verlaten.

Zo denkt Warner Home Video marketing director Dennis van der Lubbe erover: " Een filmmaatschappij die een groot aantal HD-DVD's en Blu-ray titels op de markt brengt, dient ook een voortrekkersrol te vervullen in het bewustwordingsproces rond High Definition. Hierin past ook onze strategie om beide formaten te ondersteunen, zodat er richting de kopers van DVD’s geen barrières worden opgeworpen."

Voor meer informatie, voorbeelden en regelmatige updates over HD-DVD en/of Blu-ray, surf naar: www.warnerbrosdvd.be/highdefinition


Recent nieuws van dezelfde bron