:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL-JUNI 2007
PERSBERICHT: RELEASES APRIL-JUNI 2007
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2007-03-20 - Geplaatst door: Werner
VOOR KONINGIN EN VADERLAND

Synopsis
Student Erik Lanshof, gespeeld door Rutger Hauer, is in 1939 aanvankelijk onbezorgd over de toekomst. De ellende in de wereld gaat aan hem en zijn mede-studenten voorbij. Als op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet. In Londen zetelt inmiddels ook de Nederlandse regering. Ver weg van de werkelijkheid in eigen land, dringt de ernst van de Duitse onderdrukking nauwelijks tot hen door. Voor Erik is dit de reden om over te gaan tot actie. Zich bewust van de noodzaak om in Nederland een nieuw inlichtingennet op te zetten, brengt hij hiervoor geheimagenten met zendinstallaties aan land. Daarnaast krijgt hij van Koningin Wilhelmina de opdracht belangrijke politici en militairen veilig over te brengen naar Londen. Als Nederland in mei 1945 eindelijk wordt bevrijd, blijken slechts enkele vrienden van de groep uit 1939 het einde van de oorlog te hebben gehaald.

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Soldaat Van Oranje werd geproduceerd door Rob Houwer en geregisseerd door Paul Verhoeven, naar het boek van Erik Hazelhoff Roelfzema. En het is nog altijd een indrukwekkend epos over de meest dramatische periode uit de Nederlandse geschiedenis. Voor de televisie ontstond toen tevens de 4-delige serie Voor Koningin En Vaderland. Deze unieke versie wordt nu voor het eerst op 2 DVD's uitgebracht: als Special Edition.

Deel 1: "De Stilte voor de Storm"
Deel 2: "De Germaanse Wals"
Deel 3: "De Oversteek"
Deel 4: "De Ontmaskering"

DVD Specificaties
Regie: Paul Verhoeven (Zwartboek, Turks Fruit, De Vierde Man, Keetje Tippel, Total Recall, Robocop, Starship Troopers, Basic Instinct)
Producent: Rob Houwer (Turks Fruit, Keetje Tippel, Hoge Hakken, Echte Liefde, Grijpstra & de Gier, Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel, Het Bittere Kruid)
Cast: Rutger Hauer (Turks Fruit, Blade Runner, Escape From Sobibor, Flesh & Blood), Jeroen Krabbé (The Fugitive, The Living Daylights, The Prince Of Tides), Belinda Meuldijk, Derek de Lint (De Aanslag, The Unbearable Lightness Of Being), Lex van Delden (A Bridge Too Far, Grijpstra & De Gier TV-serie), Huib Rooymans (Een Vlucht Regenwulpen, De Flat), Dolf de Vries (Turks Fruit, De Vierde Man), Eddy Habbema
Rijk de Gooijer (Hoogste Tijd, Op Hoop van Zegen, De Avonden, Een Vlucht Regenwulpen), Peter Faber (Ciske de Rat, Keetje Tippel, Max Havelaar, A Bridge Too Far)
Taal: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4x3 letterbox
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped, Dolby Surround 2.0
Genre: Oorlogsdrama
Speelduur: 207 minuten!
Releasedatum: 24 april 2007

Extra's:
• TrailersLAND OF THE BLIND
The revolution has begun!

Synopsis
Op een onbekende plaats en tijd is al tientallen jaren een smerige oorlog aan de gang. De jonge soldaat Joe (Ralph Fiennes, o.a. Schindler's List, The English Patient) sluit een verboden vriendschap met politiek gevangene Thorne (Donald Sutherland, o.a. Citizen X, Commander In Chief). In de streng beveiligde militaire gevangenis lukt het Thorne om zijn bewaker Joe ervan te overtuigen dat er een revolutie moet komen, die de wrede dictator (Tom Hollander, o.a. Gosford Park, Pirates Of The Caribbean II) en zijn vrouw (Lara Flynn Boyle, o.a. The Practice, Men In Black II) moet verdrijven. Thorne zet zijn jonge vriend aan tot het organiseren van een bloedige staatsgreep. Maar dan beginnen de problemen pas echt; wat Thorne van Joe wil na de revolutie, leidt tot een bitter conflict. Beiden komen terecht in een spiraal van geweld die uitloopt op totale waanzin. Wie of wat gaat daar een einde aan maken? Land Of The Blind is een tijdloos politiek drama over terrorisme en revolutie, dat schokkende en gewelddadige gebeurtenissen vermengt met inktzwarte humor.

DVD Specificaties
Cast: Ralph Fiennes (Schindler's List, The English Patient), Donald Sutherland (Citizen X, Commander In Chief), Lara-Flynn Boyle (The Practice, Men In Black II)
Producers: Jon Avnet, Alex Brown, Cerise Hallam, Philippe Martinez
Writer/Director: Robert Edwards
Lengte: 98 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16x9 (2.35:1) kleur
Regio: 2
DVD: 5
Genre: Politieke thriller
Releasedatum: 10 april 2007

Extra's:
• 40 minuten interview met de director Robert EdwardsBLACK AND WHITE
One man's conviction divided a nation

Synopsis
Het is Kerstmis 1958 in het conservatieve en vredige Adelaide, Australië. De jonge advocaat David O'Sullivan (Robert Carlyle) krijgt te horen dat hij Max Stuart moet verdedigen in een rechtszaak. Stuart is een jonge Aboriginal die in Ceduna, een stadje in de woestijn van West-Australië, is gearresteerd op verdenking van verkrachting van en moord op een blank meisje. O’Sullivan komt er al snel achter dat Max erin is geluisd door de lokale politie, en vindt dat hij hiertegen in opstand moet komen. Samen met zijn zakenpartner Helen Devaney (Kerry Fox) brengt hij de zaak voor de hoogste rechters in het Britse Gemenebest. Geholpen door een nog jonge Rupert Murdoch die naam probeert te maken met zijn krant Adelaide News, trekt O'Sullivan ten strijde tegen klassenjustitie, verborgen bewijs en de gevestigde orde. Black And White is een boeiend verhaal over goed en fout.

Cast: Robert Carlyle, Charles Dance, Kerry Fox, Colin Friels, Ben Mendelsohn, David Ngombujarra

DVD Specificaties:
Lengte: 99 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Drama (true story)
Releasedatum: 10 april 2007BTK KILLER
Neighbour. Husband. Father. Killer.

Synopsis
Dennis Rader was een echte familieman, een trouwe kerkganger en een gerespecteerd lid van de maatschappij. In 2005 bleek na een 30 jaar durend onderzoek echter dat Rader een gestoorde seriemoordenaar was, die in de jaren zestig en zeventig zijn vrouwelijke slachtoffers vastbond, martelde en dan vermoordde. Telkens liet hij op de plaats van de misdaad een kaartje achter met daarop "Bind. Torture. Kill" ("Vastbinden. Martelen. Doden") Hierdoor werd Rader bekend als de "BTK killer". Drie decennia lang wist hij zijn psychopatische impulsen onder controle te houden, tot hij uiteindelijk weer begon te moorden... BTK Killer volgt de gestoorde Rader en laat zien hoe zelfs een braaf uitziende burger in staat is om de meest afschuwelijke moorden te plegen...

DVD specificaties:
Cast: Garard Griesbaum, Eric B. Gerleman, Victoria Ullmann, Shyla Fernandes
Producer: Nola Roeper, Ulli Lommel
Writer/director: Ulli Lommel
Director: Keoni Waxman
Speelduur: 82 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16x9 – 1.78:1 kleur
Kleur: kleur
Genre: Horror (true story)
Releasedatum: 10 april 2007MXP - MOST EXTREME PRIMATE

Synopsis
Na zijn hockeyavontuur bij de Seattle Simians in MVP: Most Valuable Primate en een razendsnelle opmars in het skateboarden in MXP: Most Xtreme Primate, stort de chimp Jack zich deze keer van de besneeuwde hellingen op een snowboard! Als Jack onverwachts helemaal alleen in Black Brush, Colorado, terechtkomt, ontmoet hij de jongen Pete. De twee sluiten direct vriendschap en beleven samen allerlei avonturen. Bovendien maakt Pete van Jack een geweldige snowboarder. Ooit een chimp zien stunten in de sneeuw? Dat mag je deze film niet missen!

DVD specificaties:
Cast: Robby Benson, Devin Douglas Drewitz, Trevor Wright, Ian Bagg & Rob Tinkler
Producer: Robert Vince & Anna McRoberts
Writer: Anna Singer, Anne Vince & Anna McRoberts
Director: Robert Vince
Speelduur: 85 minuten
DVD: 5
Regio: 2 (pal)
Beeldformaat: 16:9 anamorphic (1.78:1) kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Taal: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Family
Releasedatum: 10 april 2007

Extra's:
• TrailersCHESTNUT

Synopsis
In een weeshuis op het platteland wonen de zusjes Sal en Ray. De meisjes hebben allebei een wens: Sal wil dolgraag een puppy, terwijl haar jongere zusje Ray niets liever wil dan geadopteerd worden door een familie en een echt 'thuis' krijgen. De droom van Sal komt uit als ze op een dag in de bossen een verlaten hondje vindt. Ze noemt het beestje Chestnut en neemt hem mee. Als de meisjes er nog diezelfde dag achterkomen dat ze geadopteerd zijn, gaat ook de grootste wens van Sal in vervulling. Maar dan blijkt dat het in hun nieuwe thuis, een heel mooi appartement in New York City, verboden is voor honden! Zal het de kinderen lukken de snel groter wordende Deense dog verborgen te houden, of moeten ze voor altijd afscheid nemen van hun grote vriend?

DVD specificaties:
Cast: Abigail Breslin, Makenzie Vega, Justin Louis, Christine Tucci,
Producers: Robert Vince / Anna McRoberts
Writers: Anne Vince & Anna McRoberts
Director: Robert Vince
Speelduur: 83 minuten
DVD: 5
Regio: 2 (pal)
Beeldformaat: 16:9 anamorphic (1.78:1) kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Taal: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Family
Releasedatum: 10 april 2007

Extra's:
• TrailersDENISE CALLS UP

Synopsis
Een groep vrienden in New York zijn allen workaholics en werken keihard op hun PC's en laptops. Ze blijven alleen met elkaar in contact via de telefoon en de fax. Ze zijn allemaal te druk om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Gale probeert per telefoon Jerry en Barbara te koppelen. Jerry en Barbara kunnen het uiteindelijk goed met elkaar vinden... via de telefoon en de fax. Martin krijgt een telefoontje van iemand die hij nog nooit ontmoet heeft. Het is Denise en ze heeft bijzonder nieuws. Terwijl hij continue op zijn computer zit te tikken ontwikkelt hij een bijzondere vriendschap met Denise... via de telefoon. En zo gaat het leven verder terwijl de vrienden tikken en tikken ondertussen nieuws, wensen en dromen met elkaar delen... via de telefoon en de fax. Dan heeft Gale een zeer ongelukkige ontmoeting met een telefoon, Denise heeft nog meer nieuws voor Martin en Frank organiseert een gala Nieuwjaarsfeest. Zal hij open doen...?

"...Wonderful, wacky comedy... hilarious" – The Independent
Golden Camera – special Mention – Cannes Film Festival – 1995
5 Awards – 2 Nominations

DVD specificaties:
Written and directed: Hal Salwen
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 unwrapped, Engels Dolby Surround 2.0Ondertiteling: Nederlands Ondertiteld
Beeld: 4:3, 1.33:1
DVD: 9
Regio: Pal 2
Label: Concorde Film
Genre: Comedy
Releasedatum: 10 april 2007CSI SPECIAL: BUILT TO KILL

In deze superspannende tweedelige CSI-Special krijgen de detectives te maken met meerdere moordzaken. Zo onderzoeken ze de dood van een jong meisje, dat midden in de show van 'KA' van Cirque du Soleil wordt gevonden onder het podium. Grissom vindt bij de moord op een bekende rockster een maquette van diens keuken: de moord is precies zo uitgevoerd als in de maquette. Alles klopt, tot in de kleinste puntjes... Als Catherine en Nick ter ontspanning een conceret van John Mayer bezoeken, wordt er iets in Catherine’s drankje gedaan. Als ze wakker wordt, ligt ze half naakt in een hotelkamer. Ze vreest het ergste...

DVD specificaties:
Cast: William Petersen, Marg Helgenberger, Cary Dourdan, George Eads, Jorja Fox, Robert David Hall, Eric Szmanda
Genre: Thriller/Crime
Speelduur: 125 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.75:1 (16:9)
Releasedatum: 15 mei 2007

Extra's:
• 100ste aflevering CSI Miami - Death Pool 100PLAYED
With friends like these, who needs enemies...

Synopsis
Ray Burns (Mick Rossi) is een kruimeldief in het Londense Soho. Hij wordt ingehuurd door Riley (Patrick Bergin), een aanhanger van de corrupte politieman Brice (Vinnie Jones). Samen plegen ze een gevaarlijke roofoverval. Maar dat gaat mis. Er vallen twee doden, onder wie de lievelingszoon van de Londense maffiabaas Jack Rawlings (Roy Dotrice). Riley wijst Ray aan als zondebok, die vervolgens voor acht jaar achter de tralies verdwijnt.
Als Ray weer op vrije voeten is, zint hij op wraak. Hij gaat naar Los Angeles, waar Riley inmiddels woont, om in opdracht van de maffiabaas diens zoon te wreken. Maar als hij zijn missie heeft volbracht, wordt Ray zelf neergeschoten door Samantha, Rileys vriendin. Met wat hulp wordt hij weer veilig naar Engeland gebracht. Maar daar weet Brice inmiddels wat er is gebeurt. Dat kan bijna niet anders dan verkeerd aflopen.

DVD specificaties:
Cast: Mick Rossi, Patrick Bergin, Vinnie Jones, Val Kilmer, Gabriel Byme, Roy Dotrice
Producers: Nick Simunek, Mick Rossi
Writer: Mick Rossi
Director: Sean Stanek
Genre: Actie / Crime
Lengte: 90 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 (16:9) kleur
Regio: 2
DVD: 5
Releasedatum: 15 mei 2007

Extra's:
• 100ste aflevering CSI Miami - Death Pool 100AMBER'S STORY

Genre: Drama (true story)
Releasedatum: 15 mei 2007PIGGY BANKS
Lock all your doors

Genre: Thriller
Releasedatum: 15 mei 2007GREEN RIVER KILLER
20 years. 48 victims. No remorse

Synopsis
Achter de façade van liefhebbende vader en echtgenoot Gary Ridgeway schuilde een van de ergste en actiefste seriemoordenaars aller tijden. Ridgeway wist inwoners van Seattle en Tacoma in de jaren tachtig lange tijd te terrorirseren door een vijftigtal vrouwen te ontvoeren, te doden en vervolgens te dumpen aan de oevers van de Green River waaraan hij zijn bijnaam ontleende. Jarenlang leek de dood achter elke hoek te schuilen, verborgen in de schaduw. Green River Killer volgt de verschrikkelijke exploten van Ridgeway, die naast Jack de Ripper en Dahmer zijn plaats heeft verdiend in het rijtje van de meest gevreesde seriemoordenaars ooit!

DVD specificaties:
Cast: George Kiseleff, Shannon Lead, Jacquelin Horrel, Georgina Donovan, Naidra Dawn
Producer: Nola Roeper, Ulli Lommel
Writer: Ulli Lommel
Director: Ulli Lommel
Speelduur: 85 min
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1. 78:1 (16:9)
Genre: Horror (true story)
Releasedatum: 15 mei 2007ELDORADO
It is summer and hot in Montreal

Synopsis
Op het kruispunt van hun lotsbestemming ontmoeten 6 mensen elkaar. Rita, het aardige dakloze meisje die bij Roxan intrekt; Henriette, die verliefd wordt op haar buurman, Lloyd, de oversekste radio-DJ, en een jong stel, Marc en Loulou, waarvan hun relatie in gevaar is door de verhouding van Loulou met Lloyd. Eldorado neemt ons mee op een gevaarlijke reis in het hart van Montreal, waar iedereen in deze generatie naar zijn eigen licht en toekomst zoekt.

"...Eldorado creates a rock 'n' roll snapshot of life on the streets of inner-city Montreal in the summer..." - Daily Variety
8 Genie Nominations – Canada 1996

DVD specificaties:
Cast: Pascale Bussières, Pascale Montpetit, Robert Brouillette, Isabel Richer, James Hyndman
Producer: Lorraine Richard
Director: Charles Binamé
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1 unwrapped, Frans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands Ondertiteld
Beeld: 4x3 (1.33:1)
DVD: 9
Regio: Pal 2
Label: Concorde Film
Genre: Drama
Releasedatum: 15 mei 2007

Extra's:
• TrailerCSI: CRIME SCENE INVESTIGATION SEIZOEN 6 DEEL 2
Afleverintg 6.13-6.24

Genre: Crime
Releasedatum: 12 juni 2007DROP DEAD SEXY
Small time crooks. Big time idiots.

Genre: Comedy
Releasedatum: 12 juni 2007THE ZODIAC KILLER
The 12 signs of evil

Genre: Horror
Releasedatum: 12 juni 2007AIR BUDDIES
They shoot. They score. They talk.

Genre: Family
Releasedatum: 12 juni 2007THE DAY TRIPPERS
A darkly hilarious roadtrip into Manhattan!

Label: Concorde Film
Genre: Drama
Releasedatum: 12 juni 2007

UIT HET ARCHIEF