:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: IDFA'S DELICATESSEN.
PERSBERICHT: IDFA'S DELICATESSEN.
Bron: Filmfreaks - Datum: 2007-03-22 - Geplaatst door: Werner
SURPLUS

Antiglobaliseringsgoeroe John Zerzan ziet het reclamespotje als het machtigste communicatiewapen ooit uitgevonden. De ontvanger wordt gereduceerd tot een machteloze consumptieslaaf, die gelooft dat het kopen van dingen zaligmakend is. Surplus is een poging deze 'consumptieslaven', goed voor het verbruik van vier vijfde van de natuurlijke bronnen, te verleiden tot nadenken. Daarbij bedient de film zich van dezelfde technieken als het reclamespotje en rollen uit hun verband gerukte soundbites als 'people don't shop' en 'I love this company' over de lippen van Bush, Berlusconi, Chirac, Poetin en Castro. Rustpunten zijn de gesprekken met wereldburgers, zoals een handelaar in dure sekspoppen, een internetmiljonair die een dagtaak heeft aan het uitgeven van zijn geld en een Cubaanse die zich vergaapt heeft aan de westerse overvloed.

Winanar IDFA 2003, Zilveren Wolf competitie

DVD specificaties:
Regie: Erik Gandini
Land: Zweden
Jaar: 2003
Speelduur: 52 minuten
verkrijgbaar vanaf 26 maart
Beeld: 4:3 widescreen
Geluid: Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels



DREAMING BY NUMBERS

Verscholen tussen de winkeltjes en woonhuizen in de oude Napolitaanse volksbuurt bevindt zich het kantoortje van de lotto. Voor de vele klanten die hier komen is dit de plek waar alle hoop, dromen en fantasieen samenkomen. De een speelt zijn leven lang dezelfde getallen, de ander laat de keuze voor de cijfers afhangen van een droom, een toevallige gebeurtenis of ontmoeting. Sparen is niets voor de verstokte lottospeler, die vindt zijn rust pas in het hoopvolle bezit van een lottobriefje. Dat kleine vodje papier, dat in staat is hun lot definitief te keren... In Dreaming By Numbers worden verhalen met veel compassie en in een oorgstrelende zwart-wit fotografie vastgelegd. Dreaming By Numbers won prijzen op het Flahertiana International Documentary Film Festival, Planet Doc Review, Napoli International Film Festival, Ecofilms Rhodos International Films and Visual Arts festival en ontving nominaties voor een Gouden Kalf voor Beste Documentaire en voor Beste Europese documentaire van de European Film Academy.

Deze uitgave bevat een cd met de soundtrack gecomponeerd en gearrangeerd door Lucio Caliendo.

DVD specificaties:
Regie: Anna Bucchetti
Montage: Katarina Türler
Land: Nederland
Jaar: 2005
Speelduur: 75 minuten
Beeld: 16:9 Anamorf Widescreen
Geluid: Dolby Surround 2.0 stereo
Ondertiteling: Nederlands, Engels




Onder de noemer IDFA'S Delicatessen worden hedendaagse kwaliteitsdocumentaires gepresenteerd, variërend van bekende publieksfavorieten tot artistieke hoogtepunten uit de moderne filmgeschiedenis.

verwachte titels uit deze serie in 2007 (o.v):
april: Odessa... Odessa!
mei: Solo, De Wet Van De Favela
juni: DVD-box Kim Longinotto
augustus: Georgie And The Butterflies
september: The Real Dirt On Farmer John
oktober: We Feed The World
november: The Monastery
december: Black Gold

UIT HET ARCHIEF