:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: 6 AMASIA-TITELS
PERSBERICHT: 6 AMASIA-TITELS
Bron: Fox - Datum: 2007-04-01 - Geplaatst door: Werner
AMASIA
6 geweldige Splendid-films
Collectie Koreaanse actie van topkwaliteit, vanaf 11 april verkrijgbaar op koop-dvd.

Keiharde actie en pure filmkunst in de stijl van Tarantino! Amazing Asia, in één woord Amasia: beter kunnen we de nieuwe golf van superieure actiefilms uit Zuid-Korea niet omschrijven! Fox laat ons meegenieten van pareltjes die moeiteloos de vergelijking aankunnen met de beste actiefilms en blockbusters uit het Westen. Verzamel vanaf nu deze schitterende nieuwe actiecollectie van cinefiele kwaliteit!

Het beste over de hele lijn
De voorbije jaren heeft de Zuid-Koreaanse cinema een ongezienen boom gekend. Zuid-Korea in een economische tijger en één van 's werelds meest geavanceerde landen op het gebied van scheepsbouw, technologie en digitale media. Merken als Samsung en LG spreken voor zich. Maar ook in de entertainmentindustrie laten de Koreanen zich opvallen met knap gemaakte, aantrekkelijke films die makkelijk de concurrentie aankunnen met Hollywoodproducties! Doordat Fox vanaf nu de Koreaanse Splendid-Films producties in België en Nederland kan verdelen, krijgen filmliefhebbers de kans met het beste uit de Koreaanse cinema kennis te maken.

Megabudgetten in het Koreaanse Hollywood
Sinds de jaren negentig is het Koreaanse entertainment ontzettend populair geworden in de Aziatische wereld, en naar de millennium-wissel toe volgde ook het Westen. In Azië is het aanzien van Zuid-Korea door de populariteit van de film- en televisieproducties sterk toegenomen. Elk jaar bezoeken honderdduizenden Aziatische toeristen het land. De Zuid-Koreaanse filmsterren behoren tot de best betaalde acteurs buiten Hollywood, en voor de filmproducties zijn miljoenenbudgetten beschikbaar.

Voor kenners en cinefielen
Ook in de VS heeft het succes van de Koreaanse cinema de aandacht getrokken. Maatschappijen als Miramiax hebben de rechten gekocht van populaire films om er aangepaste, Westerse versies van te draaien. Dreamworks legde 2 miljoen dollar op tafel om een remake te kunnen maken van de thriller Tale Of Two Sisters (Janghwa Hongnyeon). Bewijs genoeg van de overtuigende filmkwaliteit die aanwezig is in het Verre Oosten..

Internationale bekroningen en remakes
De lijst van bekroningen voor Koreaanse producties blijft groeien. Enkele voorbeelden: In februari won Kim Ki Duk de prijs voor Beste Regie op het 54e Filmfestival van Berlijn. Hij werd bekroond voor de film Samaria. Op het filmfestival van Cannes won Oldboy van Park Chan-wook de Grand Prix in 2004, naast tal van andere prijzen. Arahan werd bekroond op het Festival van de Fantastische Film van Puchon in Zuid-Korea. Regisseur Seung-wan Ryoo bouwde in korte tijd een indrukwekkend palmares op in het actiegenre, met zes producties sinds 2000.

Ook remakes zitten in the pipeline
In 2006 verscheen The Lake House, een remake van Il Mare. Eveneens in 2006 bereikte het succes van de film My Sassy Girl de Verenigde Staten, Een remake onder regie van de Fransman Yann Samuell staat op stapel.

Aziatische flair
Koreaanse cinema excelleert niet alleen in flitsende actie. Er is ook oog voor het grote belang van familievanden, liefde en trouw. Een dikwijls terugkerend thema in de Koreaanse films is hoe traditionele waarden - de Koreaanse cultuur is vier millennia oud - onder druk komen te staan van de westerse gewoonten en nieuwe technologie. Het conficianisme blijft een richtinggevende stroming in het land. De eigen accenten die Koreanen in hun films leggen, vallen ook erg in de smaak bij een West-Europees publiek.



ARAHAN

Lang geleden beschermden zeven martial arts-meesters met speciale krachten de sleutel tot het Chi, de absolute macht. Eén van hen richtte zich op de donkere kant en het lot begon te keren. De zes meesters verdedigden de sleuten en ze slaagden erin hun tegenstander in dit gevecht te overwinnen. Nu komt het kwaad terug en er is maar één man die het kan stoppen - hij weet het alleen zelf nog niet dat hij over speciale krachten beschikt! Politieman Sang-hwan heeft ongelooflijke Chi-energieën. De zes meesters besluiten hem daarom op te leiden. Hij word bijgestaan door Eui-jin, eveneens een uitverkorene en meesterlijke martial-arts-krijgster met Chi-krachten van een Maruchi. Ondertussen wordt Black Cloud, de verpersoonlijking van het Kwaad, vrijgelaten. Voor Sang-hwan wordt het nu tijd. Tijd om te tonen dat hij de uitverkorere is die de krachten van Maruchi en Arachi kan verenigen en de wereld kan redden.



TYPHOON

De piraatn Sin (Jang Dong-gun) heeft 20 jaar geleden zijn familie verloren, toen ze van Noord-Korea door China naar Zuid-Korea wilden vluchten. Om de diplomatieke betrekkingen met China niet in gevaar te brengen, heeft de Zuid-Koreaanse regering de familie toen in de steek gelaten. Sin wil wraak nemen en plant een grote aanval op Noord- en Zuid-Korea. De Zuid-Koreaanse inlichtingendienst stuurde de geheimagent Se-Jong om hem tegen te houden. Se-Jong leert op zoek naar de piraat diens treurig familielot kennen en ontmoet de zus van Sin (Mi-yeon Lee). Zij wist te ontsnappen bij de moordpartij op haar familie en leeft nu als doodzieke prostituée in Rusland. Ondanks de wederzijdse bewondering moeten beide helden aan hun principe - wraak en patriottisme - trouw blijven en nemen het tegen elkaar op in explosieve en bloedige gevechten.



CITY OF VIOLENCE

Commissaris Tae-su ontvangt in Seoul het vreselijke bericht van het overlijden van zijn oude vriend Wang-jae. Deze blijkt door een groep opstandige punks neergestoken te zijn. Tae-su keert voor de begrafenis terug naar zijn voormalige woonplaats Onsung en ontmoet er de rest van zijn oude schoolvrienden. Sinds zijn vertrek uit Onsung is er veel veranderd: De stad gaat gebukt onder de criminele praktijken van Pil-hos, een voormalige schoolvriend van Tae-su en Wang-joae. Tae-su twijfelt al snel aan de officiële doodsoorzaak van Wang-jae en gaat samen met Seok-whan aan de slag om de echte moordenaar te vinden en Wang-jae's dood op eigen houtje te wreken...



MR. SOCRATES

Dong-huk Koo is een herrieschopper en zwerver, hij steelt van zijn familie en licht zijn vrienden op. Zijn vader zit in de gevangenis en zijn jongere broer begint in vaders voetsporen te treden. Op een dag wordt Dong-huk Koo door een crimineel verbond ontvoerd en moet onder dwang een strenge leerschool doorlopen. Pas aan het einde van zijn opleiding krijgt hij te horen dat hij voor gangsterbaas Tae-chun Jang bij de politie zal moeten infiltreren. Dankzij zijn gefundeerde inside-kennis klimt Dang-huk Koo binnen korte tijd op van gewone agent naar rechercheur. Maar zijn leven verloopt niet zoals gepland. Zal hij zich aan zijn opdracht houden? Of neemt hij het op tegen zijn opdrachtgever?



PRINCESS AURORA

Korea wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. De moorden kunnen al snel met elkaar in verband worden gebracht, omdat de moordenaar op elk slachtoffer een sticker met de kindercartoon "Princess Aurora" achterlaat. Rechercheur Oh en zijn collega Jung hebben maar weinig tijd, want zij vermoeden dat er al snel een nieuw slachtoffer zal vallen. Maar ook deze moord kan de politie niet voorkomen en langzaam begint het Oh te dagen wie achter deze gruweldaden zit. Zonder zijn collega's in te lichten, komt hij erachter dat zijn aantrekkelijke ex-vrouw de moorden wel eens op haar geweten zou kunnen hebben...



RUNNING WILD

Jang Do-young is een temperamentvolle rechercheur die op zijn afdeling Moordzaken bekend staat als onruststoker. De machtige onderwereldbaas Yu Kang-jin, die door de officier van justitie Oh Jin-woo achter de tralies is gezet, wordt uit de gevangenis ontslagen en maakt bekend dat hij een poilitieke loopbaan ambieert. Oh besluit om de illegale praktijken en moorden waarin Yu verwikkeld is, opnieuw te onderzoeken. Samen met rechercheur Jang gaat hij de strijd aan met de machtige gangsterbaas en riskeert hierbij niet alleen zijn eigen leven...


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron