:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: LES ROIS MAUDITS
PERSBERICHT: LES ROIS MAUDITS
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2007-04-12 - Geplaatst door: Werner
LES ROIS MAUDITS

Vanaf 17 april 2007 is het epische filmavontuur Les Rois Maudits (A Cursed Monarchy) verkrijgbaar in een prachtige dvd-box. Een spannend vijfdelig verhaal vol moord, verraad en intriges...

Het jaar 1313. De schatkist van Frankrijk is leeg. Phillip VI besluit om de Tempelridders onder valse voorwenselen op te laten sluiten, waardoor al hun schatten en kostbaarheden staatsbezit worden. Onder verschrikkelijke martelingen bekent hun hoofdman Jacques de Molan (Gérard Depardieu) de misdaden. Hij wordt veroordeeld tot de brandstapel. Met zijn laatste adem vervloekt hij de koning, de Paus, de adviseur van de koning en hun dertien volgende generaties. De jaren daarna worden de rampzaligste die Frankrijk gekend heeft. Een halve eeuw van politieke intrige, moord, verraad, oorlog en hongersnood. Het zal uiteindelijk het begin zijn van de honderjarige oorlog.

De indrukwekkende cast, Gérard Depardieu (o.a. van Napoleon en Green Card) en Jeanne Moreau (o.a. van Les Miserables) schitteren in dit epische filmavontuur, naar degelijknamige bestseller van Maurice Druon. Regisseur Josée Dayaa leverde eerder al mooiwerk met o.a. Les Liaisons Dangereuses en Les Miserables. Les Rois Maudits was eenabsolute hit in Wallonië en Frankrijk.

De driedelige dvd-box is goed voor maar liefst 480 minuten kijkplezier en is in het Nederlands ondertiteld. Vanaf 17 april verkrijgbaar in de reguliere handelszaak.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron