:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> H.O.M. Vision >> RELEASEBERICHT: RELEASES MEI/JUNI
RELEASEBERICHT: RELEASES MEI/JUNI
Bron: H.O.M. Vision - Datum: 2001-04-26 - Geplaatst door: Serge
THE SEVENTIES
Dit epos over een aantal jeugdvrienden, speelt zich af (zoals de titel al zegt) in de jaren zeventig. Een tijd vol politieke tegenstellingen als Watergate en Vietnam. We volgen Byron, een fervent aanhanger van Nixon, die in de staf van het Witte Huis belandt en Dexter (man van Yolanda) die actief is in de Black Power beweging. Als Dexter bij een moordaanslag gewond raakt, stelt hij Byron verantwoordelijk. Na het debacle van Watergate, besluit Byron naar Alaska te verhuizen om voor een oliemaatschappij te werken. Maar ook daar lijkt het Byron niet voor de wind te gaan, hij komt in conflict met milieu-activisten. Als er nog wat vervelende dingen gebeuren, besluiten de jeugdvrienden de handen ineen te slaan om naderend onheil af te wenden. Deze film zit bomvol ijzersterke muziek uit de jaren zeventig, zoals: Stevie Wonder, Marvin Gaye, Cat Stevens en Blondie.

De DVD verschijnt date to date met de VHS en heeft de volgende features:
• Beeldformaat 4:3
• Geluid Dolby Stereo
• Trailers other DVD releases
• Nederlands ondertiteldMAYBE BABY
In deze film die door Ben Elton (oa. Bekend van Britse t.v. series als The Young Ones en Blackadder) geschreven en geregisseerd is, speelt een scala aan topacteurs, die deze film tot een ware traktatie maken. Wat te denken van Rowan Atkinson in de rol van een nogal verstrooide gynaecoloog, Emma Thompson als new age-goeroe en Joanna Lumley als een lesbische agente van maar één ster. In deze romantische komedie hebben Sam (Hugh Laurie) en Lucy (Joely Richardson) een probleem: ze willen een baby, maar het lukt niet om zwanger te worden. Als een zorgvuldig gepland vrijschema niet mag baten, neemt het stel wanhopiger maatregelen. Na het vruchteloos aanroepen van de oude goden, onder leiding van de beetje gekke Druscilla (Emma Thompson), het drinken van heidense medicijnen en het toepassen van mystieke technieken, melden de twee zich aan bij een vruchtbaarheidskliniek. Daar komen ze onder behandeling bij de verstrooide gynaecoloog Mr James (Rowan Atkinson). Voor Sam biedt de hele situatie wel een lichtpuntje. Het inspireert hem om zijn eerste scenario te schrijven. Een komisch verhaal over een jong stel dat geen kinderen kan krijgen. Lucy ziet de humor van de situatie echter niet in waarop Sam besluit om het in stilte af te schrijven. Dan maakt Sam de fout van zijn leven: om meer 'vrouwgevoel' in zijn scenario te verwerken, besluit hij Lucy's dagboek te lezen en hele passages daaruit over te nemen. Het werkt! Zijn scenario slaat aan en niet lang daarna is de film in productie. Wanneer Lucy er per ongeluk achter komt voelt ze zich zo verraden dat ze bij Sam weggaat. Dan ontdekken Sam en Lucy dat ze niet zonder elkaar kunnen. Lekkere en typische Engelse comedy vol rake grappen.

" If you liked Four Weddings and a Funeral you're gonna love this one". Deze film verschijnt op 8 mei 2001 op DVD. De DVD heeft de volgende features:

• Beeldformaat 16:9 anamorf
• Geluid Dolby Digital 5.1
• Trailers other DVD releases
• Interviews
• Making of
I GOT THE HOOK UP
Deze leuke comedy met Master P en AJ Johnson in de hoofdrollen gaat over 2 aarts-sjacheraars, die rommel verkopen vanuit de laadklep van hun bestelwagen. Een wel erg lucratief zaakje met mobiele telefoons loopt echter uit de hand. In deze komische film vol met doldwaze ontsnappingen, probeert ons illustere duo de zaken weer op een rijtje te krijgen. Met muziek van Ice Cube!

DANGEROUS GROUND
Rapper/acteur Ice Cube (Next Friday, Three Kings) en Elizabeth Hurley (Passenger 57, Bedazzled) zijn de sterren in deze film over een Zuid Afrikaan Vusi, die na te zijn opgegroeid in Los Angeles, naar zijn geboorteland terugkeert om zijn broer te zoeken. Dangerous Ground is een ijzersterk verhaal over een man die, op zoek naar gerechtigheid, belandt in een web van drugs, bedrog en rassenintrige.

De DVD's zijn beide uitgerust met de volgende features:
• Beeldformaat 4:3
• Geluid Dolby Stereo 2.0
• Trailers other DVD releasesEERTSE HULP VOOR OUDERS
bestaat uit 2 delen op 1 video en/of DVD
Onvermijdelijke vragen van kinderen, zoals: "Waar kom ik eigenlijk vandaan", of op vragen van wat oudere kinderen die rond de puberteit gaan spelen, staan centraal in deze speelse en toch uiterst eerlijke tekenfilms. Eerste hulp voor ouders is het antwoord op sexuele voorlichtingsproblemen en bovendien ook voor de ouders een plezier om naar te kijken!Op 12 juni brengt H.O.M. Vision 2 bijzondere DVD's uit: de eerste is de Monty Python-box met 2 van de beste films, namelijk Life of Brian en Time Bandits.

MONTY PYTHON'S LIFE OF BRIAN
In Judea komt een kindje ter wereld. Drie wijzen zien Brian aan voor de Messias. Maar Brian is geen Jezus. Als hij ook nog verliefd wordt op Judith, een feministe, en hij zich aansluit bij het Volksfront, dat de vernietiging van het Romeinse Rijk nastreeft, zijn de hilarische gevolgen niet te overzien.

MONTY PYTHON'S TIME BANDITS
Een fantasieverhaal met heerlijke onbeschaamdheden en humoristische Monty Python-absurditeiten, zo is Time Bandits nog het best te omschrijven. Het gaat om een 11-jarige held die droomt van een invasie van vriendelijke, schurkachtige dwergen, weggelopen afgezanten van het Opperwezen. Zij nemen hem mee op een vrolijke reis door tijd en ruimte. Onderweg komt hij o.a. Robin Hood (John Cleese) tegen en Agamemnon (Sean Connery), die zichzelf vermaakt met goocheltrucs. Kortom Time Bandits is een prachtige tractatie op verbluffende humor.

Beide DVD's zijn voorzien van 4:3 beeldformaat, Dolby Stereo geluid, en trailers other DVD releases. Als echte liefhebber mogen deze DVD's niet missen in uw collectie!Daarnaast brengen wij een zeer bijzonder project op DVD: De Bijbelbox. In totaal staan er 4 complete bijbelverhalen op 2 DVD's. Deze prachtige verhalen worden verteld door niemand minder dan Charles Heston, meervoudig Oscarwinnaar. De bekende verhalen van Genesis, Mozes, Jesus van Nazareth en De Passion worden op een prachtige manier verteld en in beeld gebracht op dit unieke verzamelwerk!

UIT HET ARCHIEF