:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> NIEUWSBERICHT: PARTNERSCHAP A-FILM EN WILD BUNCH
NIEUWSBERICHT: PARTNERSCHAP A-FILM EN WILD BUNCH
Bron: A-Film - Datum: 2007-05-04 - Geplaatst door: Werner
A-FILM EN WILD BUNCH WORDEN PARTNERS IN DE BENELUX

Wild Bunch en A-Film gaan een partnership aan voor de distributie, aankoop en coproductie van nieuwe films in de Benelux.

A-Film wordt voortaan de exclusieve verdeler in de Benelux voor alle media (bioscoop, video en televisie) van alle nieuwe films die door Wild Bunch aangekocht of gecoproduceerd worden met als doel deze coproducties rechtstreeks te verdelen. Tevens zal A-Film instaan voor de handeling van de films uit de reeds bestaande Wild Bunch-catalogus die geen verdeler hebben in de Benelux.

Voortaan zullen A-Film en Wild Bunch samen films aankopen en de mogelijkheden onderzoeken om lokale films te produceren of coproduceren. Dankzij dit akkoord breidt A-Film zijn internationale filmaanbod verder uit en versterkt het zijn marktpositie in de Benelux.

Daarnaast geeft dit akkoord Wild Bunch de mogelijkheid om gebruik te maken van de grote know-how die A-Film heeft opgebouwd met betrekking tot filmdistributie, de marktpositie die A-film inneemt in de videowereld en de expertise die A-Film heeft van de lokale televisiestations in de Benelux. Na Frankrijk, zet Wild Bunch zijn evolutie voort en is dit een nieuwe stap in de oprichting van een pan-europees distributie netwerk.

De coördinatie van deze samenwerking zal worden opgevolgd door Erik Engelen die sinds 1 december verantwoordelijk is voor A-Film België en die in deze hoedanigheid ook de mogelijke co-acquisities en producties zal opvolgen.

A-Film, onder leiding van Pim Hermeling en Dirk van den Esschert, is de voornaamste onafhankelijke verdeler in de Benelux. Films die de laatste jaren door A-Film werden uitgebracht zijn onder andere Lord Of The Rings-trilogie" (*), Der Untergang (*), The Constant Gardener (*), Brokeback Mountain (*) en Apocalypto. De catalogus van A-Film bevat meer dan 1500 titels. Later dit jaar zal A-Film ook de volgende films uitbrengen: Death Proof (Quentin Tarantino) en Une Vieille Maîtresse (Catherine Breillat) die beiden geselecteerd zijn voor de Officiële Competitie van het Festival van Cannes, alsook het romantische drama Becoming Jane (met Anne Hathaway), Roberto Rodriguez' Planet Terror en de nu reeds omstreden documentaire Zoo.

A-Film is ook nieuwe lokale films aan het ontwikkelen, zowel in België als in Nederland.

(*) uitgebracht in samenwerking met Cinéart.

Wild Bunch is een Europese filmverdeler en productiehuis voor onafhankelijke films. De catalogus bevat de internationale rechten op meer dan 200 films. Als belangrijke speler van de internationale verkoop van films en rechtstreekse verdeler in Frankrijk voor de bioscoop (Wild Bunch Distribution) en video (Wild Side Vidéo), heeft Wild Bunch als doelstelling een pan-europees distributienetwerk te ontwikkelen. Wild Bunch heeft al bijzonder veel films uitgebracht in Frankrijk en in de rest van de wereld met oa Molière van Laurent Tirard, Cassandra's Dream van Woody Allen, Pan's Labyrinth van Guillermo del Toro, March Of The Penguins van Luc Jacquet, Fahrenheit 911 van Michael Moore en Spirited Away van Hayayo Miyazaki.