:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Standaard Uitgeverij >> PERSBERICHT: SHAMELESS SERIE 1 EN 2
PERSBERICHT: SHAMELESS SERIE 1 EN 2
Bron: Standaard Uitgeverij - Datum: 2007-06-12 - Geplaatst door: Werner
SHAMELESS SERIE 1

In Shameless maken we kennis met de "asociale" familie Gallagher en hun buren die in een achterstandswijk in Manchester wonen. Gestolen auto's rijden af en aan en regelmatig worden geparkeerde auto's in de fik gestoken of de wielen ervan gesloopt.

Moeder Gallagher is een paar jaar geleden met de noorderzon vertrokken. Vader Frank die met zes kinderen bleef zitten, slaat bijna dagelijks de hand aan de fles en aan zijn kinderen. Met de moed der wanhoop probeert zijn oudste dochter Fiona alles in goede banen te leiden. Maar dit is niet bepaald gemakkelijk. De zestienjarige Lip staat op het punt zijn maagdelijkheid te verliezen, zijn vijftienjarige broer Ian heeft een relatie met de getrouwde, islamitische baas van de buurtsuper, en broer Carl, zus Debbie en baby Liam hebben zo hun eigen problemen. Dan zijn er nog de seksverslaafde buren Kev en Veronica en Sheila, Franks aan pillen verslaafde vriendin. Als Fiona de charmante sjacheraar Steve ontmoet, kan ze ook maar moeilijk geloven dat hij in haar en haar familie geïnteresseerd is.

Praktische gegevens:
Formaat: 2 x DVD 9
Speelduur: ca. 332 minuten

Extra's:
• Ontmoet de cast en een interview met Paul Abbot.SHAMELESS SERIE 2
NIEUW

Het is zeven maanden later. Franks neurotische vriendin Sheila is in verwachting. De kinderen Gallagher hebben dankzij het verzekeringsgeld nu twee huizen tot hun beschikking. Fiona en Steve denken dat ze meer rust en privacy krijgen, maar Lip, Ian, Carl, Debbie en Liam maken al gauw duidelijk dat dit een ijdele droom is en dat de familie altijd op de eerste plaats komt. Tot overmaat van ramp wordt het gezin uitgebreid met Veronica's excentrieke moeder Carol en haar verwarde zoon Marty. Die staat op straat nadat Marty hun huis in de fik heeft gestoken en bij Kev en Veronica zijn ze niet welkom. Steve vraagt Fiona ten huwelijk. Als hij echter betrokken geraakt bij een drugsdeal, moet hij onderduiken. Fiona zoekt troost bij Craig. Maar dan keert Steve terug...

Praktische gegevens:
Formaat: 3 x DVD 9
Speelduur: 530 minuten

Extra's:
• Kerst Special. Nog niet vertoond.

De semi-autobiografische serie Shameless van Paul Abbot werd bekroond met een BAFTA Award voor Best Drama Series. De serie werd ook bekroond met een IFTA Award en een Broadcast Press Guild Award voor Anne-Marie Duff Best Actress in an TV Drama, een British Comedy Award voor Best TV Comedy Drama, een Broadcast Award voor Best Drama Series, een RTS Award voor Paul Abbot Best Writer en een RTS Award voor Best Drama Series.