:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: MISS POTTER
PERSBERICHT: MISS POTTER
Bron: RCV - Datum: 2007-06-12 - Geplaatst door: Werner
MISS POTTER
The Life of Beatrix Potter, creator of Peter Rabbit

Pieter Konijn, Eekhoorn Hakketak, Benjamin Wollepluis, Poekie Poes... wie is er niet groot geworden met de prachtig getekende verhalen van Beatrix Potter? Maar meer nog dan haar bedenksels was haar eigen leven een bijzonder verhaal. Miss Potter vertelt het levensverhaal van de wereldberoemde schrijfster en illustratrice Beatrix Potter in een prachtige mengeling van film en Potter-animaties, met niemand minder dan Renée Zellweger en Ewan McGregor in de hoofdrollen.

Miss Potter is vanaf 8 augustus verkrijgbaar op DVD

Synopsis
Beatrix Potter is op slag bekend als haar eerste boekje, The Tale Of Peter Rabbit (Het Verhaal Van Pieter Konijn), wordt uitgebracht door debuterend redacteur Norman Warne. Hun eerste samenwerking leidt tot een romance die uitloopt op een huwelijksaanzoek van Norman. Dit is geheel in tegen de wens van haar strenge ouders en de Victoriaanse traditie. De zelfstandige Beatrix, geboren in een rijke Londense familie, is echter bereid om de relatie met haar ouders op het spel te zetten om zich te verlossen van het strakke keurslijf. Ze wil haar echtgenoot met haar hart kiezen en niet met haar verstand. Veel kans om haar tegen te werken krijgen haar ouders niet, want nog geen maand na zijn aanzoek overlijdt Norman. Beatrix besluit zich dan te vestigen in het prachtige en inspirerende landschap van het door haar geliefde Lake District. In haar idyllische boerderij wijdt ze zich volledig aan haar zelfgeschapen wereld van Pieter Konijn en zijn familie. Tevens zet zij zich in voor het behoud van het natuurlandschap en de regionale boerenbedrijven. Maar ondanks haar huwelijk met de lokale William Heelis, zal ze haar eerste liefde nooit kunnen vergeten.

Regie: Chris Noonan (Babe)
Cast: Renée Zellweger (Jerry Maguire, Bridget Jones's Diary, Down With Love), Ewan McGregor (Trainspotting, Moulin Rouge!, Down With Love), Emily Watson (Crusade In Jeans, Gosford Park, Punch-Drunk Love)

UIT HET ARCHIEF