:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: VERZAMELBOX DETECTIVES
PERSBERICHT: VERZAMELBOX DETECTIVES
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-06-25 - Geplaatst door: Werner
NIEUWE VERZAMELBOX MET VIJF POPULAIRE ENGELSE DETECTIVESERIES

Vlamingen krijgen nooit genoeg van Engelse detectives op televisie. Een eerste door Just Entertainment uitgebrachte box met dvd's van verschillende series werd dan ook enthousiast ontvangen. Voor Just reden genoeg om in juli 2007 te komen met een nieuwe verzameling van vijf Engelse topseries. Deze tweede dvd-box bevat weer afleveringen van Silent Witness, Waking The Dead, Dalziel & Pascoe, Miss Marple en Judge John Deed.

De tweede verzamelbox Engelse detectives van Just Entertainment bevat opnieuw een dwarsdoorsnede van een zeer geliefd genre. Eens te meer tonen de Britten zich meesters in het verfilmen van ijzersterke plots, het creëren van een authentieke sfeer en een uitmuntende vertolking van geloofwaardige personages.

In Waking The Dead bijten de eigenzinnige rechercheurs van het Cold Case-team zich vast in onopgeloste moordzaken. In The Blind Beggar onderzoekt het Cold Case-team de herkomst van een lijk dat op een ander graf is gedumpt. De vraag is of het een moord van twintig jaar geleden betreft, of één van recentere datum.

In Silent Witness voert forensisch patholoog Samantha Ryan hartstochtelijk strijd voor de waardigheid van de doden. Als ze het bij moordzaken niet eens is met de politie, gaat ze zelf op onderzoek uit. Haar methodes leveren regelmatig verrassende conclusies op. In Long Days, Short Nights wordt Sam geconfronteerd met de moord op een student in een landhuis. Haar speurtocht leidt tot een confrontatie met occulte zaken.

Dalziel & Pascoe vertelt de avonturen van de ervaren hoofdinspecteur Andi Dalziel en nieuwkomer brigadier Peter Pascoe. De twee zijn elkaars tegenpolen maar weten samen lastige moordzaken in Yorkshire op verbluffende wijze op te lossen. Graafwerkzaamheden bij een universiteit brengen in An Advancement Of Learning een geheimzinnge moordzaak aan het licht. En niet lang daarna volgt een tweede dode.

De oude en zeer scherpzinnige Miss Marple is misschien wel één van de bekendste detectives ter wereld. Schrijfster Agatha Christie schreef talloze klassiekers waarin de wijze oude dame de hoofdrol speelt. in Murder In The Vicarage blijken heel wat mensen een reden te hebben gehad om Kolonel Protheroe te vermoorden. En Miss Marple vraagt zich af waarom er zoveel bekentenissen zijn.

Pittige uitspraken en een onorthodoxe aanpak brengen Judge John Deed regelmatig in conflict met de president van de rechtbank. Zijn passie voor gerechtigheid maakt dat hij hoe dan ook de waarheid wil ontdekken. In Hidden Agenda wordt een aanrekkelijke vrouwelijke arts aangeklaagd voor moord op een patiënt. De aflevering Appropriate Response gaat over een door John Deed veroordeelde serieverkrachter die zint op wraak.

UIT HET ARCHIEF