:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> VTC-Media >> PERSBERICHT: URUZGAN KAMP HOLLAND
PERSBERICHT: URUZGAN KAMP HOLLAND
Bron: VTC-Media - Datum: 2007-06-27 - Geplaatst door: Werner
URUZGAN KAMP HOLLAND

De stationering van Nederlandse troepen in de Afghaanse provincie Uruzgan houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. Maar hoe is het daar nu echt voor 'onze jongens'? En hoe beleeft het thuisfront de berichtgeving over hun dierbaren in Uruzgan? De KRO gaat op zoek naar de mensen achter de missie en volgt zes militairen naar Kamp Holland in Tarin Kowt.

Het docudrama Uruzgan Kamp Holland, een co-productie tussen de KRO en Pro Camjo, geeft een uniek kijkje in het 'gewone leven' van de zes militairen op missie in Uruzgan. Wie zijn zij en hoe ziet voor hen een gemiddelde werkdag eruit? Hebben ze eigenlijk ook weekend? En hoe ontspannen zij? De camera's registreren wat het met de militairen doet om maandenlang dag en nacht alleen met collega's op te trekken en verstoken te zijn van een sociaal netwerk. Hoe is de sfeer op de basis? Hebben de militairen veel contact met hun familie in Nederland? Zijn ze wel eens bang en hoe zit het met de liefde? Ook het thuisfront wordt door de camera's uitgebreid gevolgd: vr, tijdens en na de uitzending van hun dierbare naar Afghanistan.

De hoofdpersonen van dit docudrama zijn een Cougar-helikopterpiloot (Willem, 26), een boordschutter (Dennis, 21), een boordschutter en tevens chauffeur van een legervoertuig (Ali, 30), een militair huisarts (Albert, 35), twee leden van het Provinciaal Reconstructie Team (Gwenda van 26 en Thijs van 29) n natuurlijk de achterblijvers in Nederland.

Deze dvd bevat de complete serie: zes afleveringen met een gezamenlijke speelduur van meer dan drie uur.

Speelduur: circa 198 minuten
Beeld: 16:9 (breedbeeld), kleur
HiFi stereo Nederlands gesproken
Nederlands ondertiteld (optioneel)
Regiocode: 2 (PAL)
1 x DVD-9
Release-datum: juni 2007