:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> RELEASEBERICHT: RELEASES OKTOBER
RELEASEBERICHT: RELEASES OKTOBER
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2001-08-29 - Geplaatst door: Serge
THE ELITE
Synopsis:
Kolonel Barret McKay kan helaas niet voorkomen dat een passagiers vliegtuig, met aan boord een aantal vooraanstaande families door een terroristische organisatie wordt opgeblazen. McKay overleeft de aanslag, samen met vijf kinderen. McKay neemt de kinderen onder zijn hoede en leidt ze op tot veiligheidsagenten. McKay's team, de Elite, heeft de juiste middelen om iedere bedreiging van de internationale veiligheid op te sporen en te onderzoeken - een constante missie die resulteert in talloze achtervolgingen over de hele wereld. Hun nieuwste tegenstander is er op uit het Amerikaanse kapitalisme te vernietigen en heeft een aanslag gepland tijdens de International Convention of Business Leaders. Als McKay erachter komt dat het dezelfde organisatie is die ook verantwoordelijk was voor de aanslag op het vliegtuig, haalt hij de Elite van de missie af - bang dat ze hun doel uit het oog verliezen. Maar de Elite geeft niet zo makkelijk op...
v Regie: Terry Cunningham
Cast: Jürgen Prochnow, Maxine Bahns, Robin Givens
Genre: Actie
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 16-10-01 op huurvideo en -DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Photo gallery, Biography
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0THE PROPOSAL
Synopsis:
Een undercover agent infiltreert onder de naam Terry Martin in de bende van de keiharde crimineel Simon Bacig. Wanneer Bacig hem en zijn vrouw uitnodigt voor een weekend in zijn vakantievilla, neemt de mooie politie-agente Susan Reese de rol van Terry's vrouw op zich. Ze heeft hart voor de zaak, maar trekt ook steeds meer naar Bassett en de verleidingen van zijn wereld. Bassett trekt Terry steeds verder de criminele wereld in, terwijl de druk die zijn werkelijke baas op hem uitoefent, steeds groter wordt en ook de FBI zich met de zaak bemoeit. Wie kan nog vertrouwd worden? Heen en weer geslingerd tussen teleurstelling en gevaar, groeit een band tussen twee agenten. Wanneer je even op het spel staat, wees dan altijd alert, laat nooit je angst zien en wordt nooit verliefd...

Regie: Richard Gale
Cast: Jennifer Esposito, Nick Moran, Stephen Lang, William B. Davis
Genre: Thriller
Speelduur: 87 minuten
Releasedatum: 16-10-01 op huurvideo en -DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0GARDEN OF EVIL
Synopsis:
Als detective Iris van de ene op de andere dag spoorloos verdwijnt gaat haar partner Kelly (Angie Everhart) op onderzoek uit. Het spoor leidt naar Ben Carter (Malcolm McDowell, "A Clockwork Orange"), een eenzame man die in zijn tuin de mooiste bloemen kweekt. Carter ziet er door zijn ziekte twee keer zo oud uit dan hij in werkelijkheid is, waardoor hij vroeger nooit een kans maakte bij Betsy, het meisje op school waar hij verliefd op was. Nu, twintig jaar later, heeft hij zijn droom om weer verliefd te worden, zijn verlangen om de ware en perfecte vrouw te ontmoeten opgegeven voor iets veel beters… Als Kelly Ben uiteindelijk beschuldigt van moord, ontdekt ze een sinister complot…

Regie: James D.R. Hickox
Cast: Malcolm McDowell, Angie Everhart, Richard Grieco
Genre: Thriller
Speelduur: 102 minuten
Releasedatum: 23-10-01 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Photo gallery, Biography
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0QUEEN'S MESSENGER
Synopsis
In deze moderne tijd van internet, fax en e-mail bevatten sommige boodschappen zulke gevaarlijke informatie dat ze op geen andere manier kunnen worden bezorgd dan via een ouderwets diplomatenkoffertje. In opdracht van Her Majesty's Secret Service krijgt daarom captain Strong (Gary Daniels) de uitdagende taak om een strikt vertrouwelijke mededeling te bezorgen bij de Britse ambassadeur in Kazakstan. Als hoofdofficier van het elitaire Queens's Messenger corps heeft Strong gezworen zijn diplomatieke vracht met zijn leven te beschermen. Zijn toewijding wordt echter zwaar op de proef gesteld…

Regie: Mark Roper
Cast: Gary Daniels, Teresa Sherrer, John Standing, David Whitehead, Christophe Waltz
Genre: Actie
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 23-10-01 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: -
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1ROCK-A-DOODLE
Synopsis:
In het favoriete verhaaltjesboek van het jongetje Edmond laat de haan Hanekam iedere morgen de zon opkomen met zijn gekraai. Op een dag wordt de boerderij waarin Edmond woont, bedreigt door een enorme overstroming, veroorzaakt door zware regenval. Edmond gaat op zoek naar Hanekam, want hij kan als enige met zijn gekraai de zon weer laten schijnen en de regen laten ophouden. De gemene uil De Baron wil echter dat het donker blijft. Wanneer de oude boerderijhond Patou Edmond nog net op tijd redt uit de klauwen van De Baron, blijkt dat deze Edmond heeft omgetoverd tot een klein, wit, ondeugend katje. Samen met Patou, de pientere muis Piepje en de niet altijd even slimme ekster Snipper onderneemt hij een reis naar de stad, waar ze ontdekken dat Hanekam een beroemde rockster is geworden. De manager van Hanekam wil hem niet kwijt en hij spant met De Baron en de sluwe sexy Goldie samen tegen Edmond en zijn vriendjes om te verhinderen dat Hanekam met hen mee teruggaat naar de boerderij.

Regie: Don Bluth
Stemmen originele versie: Glen Campbell (Chanticleer), Eddie Deezen (Snipes), Sandy Duncan (Peepers), Ellen Greene (Goldie), Phil Harris (Patou), Christopher Plummer (The Duke), Charles Nelson Reilly (Hunch)
Stemmen Nederlandse versie: Barry Hay (Hanekam), George Kooymans (Snipper), Lies Schilp (Piepje), Mieke Stemerdink (Goldie), Bennie Jolink (Patou), Jerome Reehuis (De Baron), Renee Valentgoet (Pikket)
Genre: Family Entertainment (Tekenfilm)
Speelduur: 76 minuten
Releasedatum: 23-10-01 koopvideo en DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, The making of, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0THE MAN WITHOUT A FACE
Synopsis:
Voor de bevolking van het plaatsje Cranesport in Maine is Justin MacLeod (Mel Gibson) een zonderling. Er wordt gefluisterd over het verschrikkelijke auto-ongeluk waardoor zijn gezicht verminkt raakte en over een jongen die bij het ongeluk betrokken was. Dit heeft MacLeod zich in alle eenzaamheid doen terugtrekken en zijn baan als leraar doen opgeven. De twaalf jaar oude Chuck Norstadt (Nick Stahl) is een buitenstaander in zijn familie met één droom: toegelaten worden op de kostschool waar zijn overleden vader leerling is geweest. Wanneer hij en zijn familie in Cranesport op vakantie zijn, stapt hij daarom over zijn angst voor MacLeod heen en vraagt om hulp. Tijdens de lessen groeit er langzaam een band tussen Chuck en MacLeod, maar hier komt abrupt een einde aan als Chuck's moeder dit ontdekt en verbiedt. Dit neemt niet weg dat MacLeod door Chuck zijn vermogen tot vriendschap heeft herontdekt en dat de waardevolle lessen van zijn mentor Chuck genoeg kracht hebben gegeven om zijn dromen te realiseren.

Regie: Mel Gibson
Cast: Mel Gibson, Nick Stahl, Margaret Whitton, Fay Masterson, Gaby Hoffman, Geoffrey Lewis, Richard Masur
Genre: Speelfilm
Speelduur: 114 minuten
Releasedatum: 23-10-01 op koopDVD

Bijzonderheden: "The Man Without a Face" is gebaseerd op het boek van Isabelle Holland. Het is tevens het regiedebuut van Mel Gibson, die met het twee jaar later (in 1995) gerealiseerde "Braveheart" een Oscar® won voor Beste Regisseur en Beste Film.

Specificaties DVD:
Extra's: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendK2
Synopsis:
Twee vrienden zien een langgekoesterde wens in vervulling gaan, wanneer ze de kans krijgen om de K2 te beklimmen. Taylor Tarantino (Michael Biehn) is advocaat, rokkenjager en heeft een enorme drang om zichzelf te bewijzen; Harold Jamison (Matt Craven) is bioloog, vader en heeft een rustiger aard. Ondanks hun verschillen, delen zij hun passie voor klimmen. De expeditie is zwaar en zeer gevaarlijk, maar er zijn ook tegenslagen op het persoonlijke vlak. Expeditieleider Philip Claiborne heeft moeite met ademhalen op grote hoogte en keert met vriendin Jackie en Malik terug naar het basiskamp. Tussen de overgebleven teamgenoten Taylor, Dallas en Takane heerst grote rivaliteit, terwijl Harold het belang van het team voorop laat staan. Dragers deserteren. Dan verslechtert het weer. Als Dallas en Takane een poging doen om de top te bereiken in de 24 uur voorafgaand aan het voorspelde noodweer, komt Dallas om in een sneeuwstorm en keert Takane alleen, verkleumd en verward terug. Taylor en Harold besluiten de enige en laatste kans aan te grijpen om hun droom van het bereiken van de top van K2 te verwezenlijken. Een hachelijke onderneming, waarin twee vrienden een zware strijd aangaan met de krachten van de natuur.

Regie: Franc Roddam
Cast: Michael Biehn, Matt Craven, Raymond J. Barry
Genre: Avontuur
Speelduur: 110 minuten
Releasedatum: 23-10-01 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorf
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0