:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES TV-REEKSEN AUGUSTUS 2007
PERSBERICHT: RELEASES TV-REEKSEN AUGUSTUS 2007
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-08-05 - Geplaatst door: Werner
UNDER THE GREENWOOD TREE

Dit is een uiterst smaakvolle verfilming van de roman van Thomas Hardy over een liefde op het Engelse platteland van de negentiende eeuw. Het decor wordt gevormd door de boerderijen en bossen van het idyllische Zuid-Engelse dorpje Mellstock. Hier ontstaat een romance tussen de dorpsjongen Dick Dewey en de mooie lerares Fancy Day. De straatarme Dick wil dolgraag met zijn geliefde trouwen, maar ziet zich geconfronteerd met een aantal rivalen die eigenlijk veel meer in aanmerking komen voor Fancy's hand, zoals de rijke landeigenaar Farmer Shiner en de eerwaarde Maybold, de plaatselijke dominee. Zal de ware liefde overwinnen of zullen de maatschappelijke tradities van het Victoriaanse Engeland Fancy's toekomst bepalen?

Speelduur: 95 minuten
Verpakking: amaray + slipcase
Aantal dvd's: 1ADAM ADAMANT LIVES!

In 1966 vroeg de BBC Sydney Newman (bedenker van Doctor Who) en producer Verity Lambert om een idee dat zou kunnen concurreren met de razend populaire tv-serie De Wrekers van concurrent ITV. Het verzoek leidde tot Adam Adamant Lives!, met in de hoofdrol de buitengewoon Britse acteur Gerald Harper. Adam Adamant, een flamboyante avonturier uit vroeger tijden, belandt door toeval in de swingende jaren zestig. De held staat versteld van de losse zeden van de tijd waarin hij is terechtgekomen. In gezelschap van de hippe Georgina Jones scheurt hij rond in zijn Mini om het kwaad te bestrijden. Enkele afleveringen van Adam Adamant Lives! werden geregisseerd door Ridley Scott, die later successen zou oogsten met films als Hannibal, Gladiator en Alien. Hoewel de serie destijds maar twee seizoenen draaide, vond een zekere Mike Myers (Austin Powers) hem kennelijk leuk genoeg om er dertig jaar later een parodie op te maken.

Speelduur: 800 minuten
Aantal afleveringen: 17
Verpakking: 10 pagina digipack + slipcase
Aantal dvd's: 5MAIGRET BOX 3 - AFLEVERING 13 T/M 18

De Franse speurneus Maigret is een onvergetelijke creatie van de Belgische auteur Georges Simenon. De avonturen van de norse Maigret spelen zich meestal af in een wereld vol sombere mensen, troosteloze cafés en verlopen hoeren. In deze uiterst sfeervolle tv-serie wordt de hoofdrol vertolkt door Bruno Cremer. Hij is sinds 1992 de opvolger van de grote Jean Richard, die Maigret voordien maar liefst 23 jaar speelde. Mede door de uitstekende prestatie van Cremer zindert elke aflevering van de psychologische spanning. Bovendien krijgt de kijker een fantastisch beeld van het Parijs van de jaren '50.

Speelduur: 6 x 90 minuten
Aantal afleveringen: 6
Verpakking: 3 amarays + slipcase
Aantal dvd's: 6BLAKES 7 SERIE 1

In de derde eeuw van de tweede kalender, na de chaos van de intergalactische oorlogen, zijn de meeste bevolkte werelden in de tirannieke greep van een grote supermacht. De corrupte regering, de Federatie genaamd, maakt George Orwell's meest angstaanjagende voorspellingen voor 1984 waar. Vrijheid is een misdaad die bestraft wordt met de dood. Het merendeel van de bevolking leeft in een door drugs veroorzaakte staat van volgzaamheid. Elke wereld kent eigen rebellengroepen, die ofwel voor de misdaad kiezen ofwel voor het Verzet. Dit is het verhaal van zo'n rebellengroep, geleid door vrijheidsstrijder Roj Blake. Een groep van merendeels ontsnapte veroordeelden, dieven en smokkelaars, samengebracht door het toeval.

Speelduur: 13 x 50 minuten
Aantal afleveringen: 13
Verpakking: 8 pagina digipack + slipcase
Aantal dvd's: 4THE BEATLES, BIGGEST SECRETS
The Beatles Biggest Secrets is misschien wel de meest openhartige tv-documentaire die ooit over The Beatles is gemaakt, aan de hand van vele exclusieve interviews (o.a. met vriend Klaus Voorman, persman Tony Barrow en voormalig manager Alan Williams) wordt het ware verhaal over de band uit de doeken gedaan. Van de begintijd in de Kaiserkeller aan de Hamburgse Reeperbahn tot en met de moord op John Lennon in New York. De film bevat verbluffende onthullingen over sex, romances, drugs, geld, onderlinge rivaliteit en het dramatische eind van The Beatles.

Speelduur: 75 minuten
Verpakking: amaray
Aantal dvd's: 1ATTACK! COMPLETE BOX

Attack! is een serie documentaires over de relatie tussen de mens en de gevaarlijkste dieren van Afrika. In de reeks zien we een bonte verzameling experts - van stoere surfers tot krokodillenjagers en van wetenschappers tot medicijnmannen die vertellen over hun fascinatie voor mensenetende dieren. Elk deel in de serie bevat een sterke verhaallijn, die wordt ondersteund door prachtige natuurbeelden. Naast een gedegen wetenschappelijke onderbouwing toont Attack! vooral ook de rauwe werkelijkheid van ongerept Afrika en de mensen die er wonen en leven.

Inhoud:
• Lions
• Africa's Giants
• Sharks
• Crocodiles
Speelduur: 4 x 50 minuten
Verpakking: 2 amarays in slipcase
Aantal dvd's: 4