:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: PRISON BREAK SEIZOEN 2
PERSBERICHT: PRISON BREAK SEIZOEN 2
Bron: Fox - Datum: 2007-08-10 - Geplaatst door: Werner
PRISON BREAK SEIZOEN 2
De meest verslavende tv-reeks ooit...
De meest gezochte mannen van Amerika verkrijgbaar op 6 dvd's vanav 5 september.

In dit explosieve en onvoorspelbare tweede seizoen van Prison Break zijn de Fox River Eight uit de gevangenis ontsnapt. Ze worden gezocht,, opgejaagd, verraden en bedrogen! Ditmaal brengen ze het er niet allemaal levend van af. De spanning in dit ijzersterke verhaal is gevaarlijk verslavend en houdt je tot de laatste seconde vast! Fasten your seatbelts voor Prison Break 2!

Het verhaal
De muur over en wegwezen... Michael Scofield (Wenthworth Miler) en zijn broer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) zijn de meest gezochte mannen van Amerika. Zij leiden nu een groep gevaarlijke en geharde misdadigers tijdens de wanhopige internationale vluht. Op zoek naar miljoenen dollars zetten ze alles op het spel om een sinistere samenzwering van de overheid aan het licht te brengen. Met de moed der wanhoop proberen ze te overleven, om ooit op een dag niet meer te hoeven vluchten!

Sexy Wentworth Miller
De reeks heeft van hoofdrolspeler Wenthworth Miller een superster gemaakt. De in Engeland geboren en aan Princetop afgestudeerde acteur werkte eerst achter de schermen in een productiehuis dat zich specialiseerde in tv-films. Van daaruit zette hij zijn eerste stappen als acteur met gastoptredens in Buffy The Vampire Slayer, E.R. en Popular. Nadien kwamen er ook filmrollen in The Human Stain, Underworld en Joan Of Arcadia. Zijn goede looks haalt hij van z'n ouders. Zijn vader heeft Afrikaans, Jamaïcaans, Duits-Joods en Cherokee-bloed en zijn moeder maakt de reeks volledig met Russisch, Frans, Nederlands, Syrisch en Libanees bloed.

Hunk Dominic Purcell
Dominic Purcell, geboren in Engeland maar opgevoed in Australië door zijn Noorse vader en Ierse moeder, verveelde zich als tuinarchitect en besloot toneelschool te volgen. Hij werd een tv-ster in Australië voor hij debuteerde in Amerika met een hoofdrol in John Doe (2002). In 2000 won hij de Green Card Lottery en nu leeft hij met z'n familie in Los Angeles. Sinds 2005 speelt hij de rol van Lincolm Burrows in Prison Break, een vertolking die hem wereldwijde bekendheid heeft bezorgd.

Extreem populair
Dit tweede seizoen deed het in Vlaanderen op televisie nog beter dan het eerste, met gemiddeld 390.000 kijkers. Dit was een stijging van een dikke 6,5 % ten opzichte van seizoen 1. De serie haalde zelfs een gemiddeld marktaandeel van meer dan 25 % en is daarmee de best bekeken buitenlandse serie in Vlaanderen. Prison Break bleek tevens een gewaardeerd alternatief voor de verkiezingsshow op 12 juni. Op deze avond keken gemiddeld 406.456 kijkers naar de serie, met op het piekmoment zelfs zo'n 478.000 mensen. Ook de dvd van seizoen één deelde in de populariteit van de serie, het is de meest succesvolle tv-serie op dvd ooit.

Bekroningen en nominaties
Naast de lovende kritieken van de pers en de waardering van de kijkers ontving de serie onder andere een nominatie voor een Golden Globe, een Saturn Award en een Emmy. Tevens werd Prison Break bekroond met een People's Choice Award.

Must-have collector's box
Ook dit tweede seizoen van Prison Break verschijnt in een aantrekkelijke collector's box die in geen enkele verzameling mag ontbreken. Geniet van één van de best tv-series op dvd van de afgelopen jaren wanneer je maar wil, aflevering na aflevering. Heerlijk voor een avondje in de sofa met je partner en een fles wijn, of met vrienden. Overigens, voor wie het gemist zou hebben, ook seizoen één is nog steeds verkrijgbaar op dvd.

Productinformatie koop-dvd:
Titel: Prison Break seizoen 2
Releasedatum: 5 september 2007
Genre: TV-reeks
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 1000 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 widescreen 1.78:1
Menu: Nederlands, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar op diverse afleveringen
• Featurettes:
- "The making of" - Prison Break seizoen 2
- Hoe Dallas in Amerika verandert
• Videoclip: Break out mix (Prison Break) - Ferry Corsten
24 seizoen 6 aflevering 1


Recent nieuws van dezelfde bron