:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> RELEASEBERICHT: RELEASES JUNI
RELEASEBERICHT: RELEASES JUNI
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2001-05-04 - Geplaatst door: Serge
THE MISSION
Twee mannen en hun strijd tegen het noodlot. Met Robert De Niro en Jeremy Irons.

Synopsis:
In het jaar 1750 was in Zuid-Amerika de kolonisatie door Spanjaarden en Portugezen nog in volle gang. De Portugese wet stond slavernij niet in de weg, de Spaanse wel. Het gevolg was dat de autochtone Indianen hun toevlucht zochten in de door de JezuÔeten opgezette missieposten die op Spaans gebied lagen. Dit op historische feiten berustende verhaal speelt zich af in het grensgebied tussen ArgentiniŽ, Paraguay en BraziliŽ. Rodrigo Mendoza (Robert De Niro) verdient zijn geld als Indianenvanger. Zijn leven verandert als hij in een duel om een vrouw zijn broer vermoordt. Broeder Gabriel (Jeremy Irons) slaagt erin hem middels boetedoening te louteren en Rodrigo sluit zich aan bij de JezuÔeten. Gabriel heeft op een slechts via steile rotswanden bereikbaar plateau een Indianenstam ontdekt en hun vertrouwen weten te winnen. In een paradijselijke omgeving, bezaaid met overweldigend mooie watervallen, werken Gabriel en Rodrigo met nog enkele broeders aan de bouw van een kapel en een missieport. Als de vorsten van Spanje en Portugal besluiten tot een gebiedsruil en de gebieden waarin de missieposten liggen tot Portugees grondgebied gaan behoren, zijn de gevluchte Indianen weer vogelvrij. Rodrigo besluit zijn gelofte te breken en sluit zich aan bij de Indianen om het gebied te verdedigen terwijl Gabriel samen met de vrouwen en kinderen een godsdienstoefening voorbereidt.

Regie: Roland Joffť (The Killing Fields)
Cast: Robert De Niro (Taxi Driver, The Godfather: Part II, Goodfellas, Awakenings, Heat), Jeremy Irons (The French Lieutenants Woman, Moonlighting, Kafka, Damage), Aiden Quinn (The Legends of the Fall, Frankenstein, Looking for Richard), Liam Neeson (The Phantom Menace, Schindler's List, Nell, Rob Roy)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 125 minuten
Releasedatum: 19-06-2001 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0MEAN STREETS
You don't make up for your sins in church. You do it on the streets.

Synopsis:
The future is set for Tony and Michael - owning a neighbour- hood bar and making deals in the mean streets of New York city's Little Italy. For Charlie, the future is less clearly defined. A small-time hood, he works for his uncle, making collections and reclaiming bad debts. He's probably too nice to succeed. In love with a woman his uncle disapproves of (because of her epilepsy) and a friend of her cousin, Johnny Boy, a near psychotic whose trouble-making threatens them all - he can't reconcile opposing values. A failed attempt to escape (to Brooklyn) moves them all a step closer to a bitter, almost preordained future.

Regie: Martin Scorsese (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Cape Fear, Casino, Kundun)
Cast: Robert De Niro (Taxi Driver, The Mission, Goodfellas, The Godfather: Part II, Heat), Harvey Keitel (Taxi Driver, The Piano, Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Smoke)
Genre: Thriller
Speelduur: 110 minuten
Releasedatum: 19-06-2001 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0HIGH EXPLOSIVE
High Stakes, High Danger, High Explosive

Synopsis:
Officier Jack Randall (Patrick Bergin) is door de VN belast met de taak de bijna 1 miljoen ondergrondse landmijnen in Angola onschadelijk te maken. De situatie wordt ernstig wanneer revolutionairen dreigen de VN-werknemers te kidnappen. Jack confisqueert een vliegtuigje en vlucht met zijn zoon Tom en dokter Hildy Koller naar NamibiŽ. De leider van de huurlingen, VanDamm schiet het vluchtende vliegtuig net voor de grens neer. Jack moet zijn team nu door verraderlijk terrein, mijnenvelden en een woeste rivier leiden om NamibiŽ te bereiken.

Regie: Timothy Bond
Cast: Patrick Bergin (The Patriot Games, Sleeping With the Enemy, Eye of the Beholder), Desiree Nosbusch
Genre: Actie
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum: 19-06-2001 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: -
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0THE 4TH FLOOR
People are dying to live in this building.

Synopsis:
In plaats van te gaan samenwonen met haar vriend Greg (William Hurt) besluit Jane Emelin (Juliette Lewis) haar intrek te nemen in het appartement dat ze van haar tante heeft geŽrfd. Maar al vrij snel komt Jane in allerlei onprettige situaties terecht. Op de vierde verdieping van het flatgebouw tegenover haar lijkt een man een vrouw te willen vermoorden, maar voor ze kan zien wat er precies gebeurt sluit hij de gordijnen. Als op een dag haar slot kapot is, komt Jane erachter dat de slotenmaker de man van de vierde verdieping is, die sleutels van alle appartementen blijkt te hebben. Hij bedreigt haar, maar de politie toont geen interesse in haar aangifte. Dan is er nog Jane's onderbuurvrouw Alice, die iedere dag over geluidsoverlast klaagt. Na een hoogoplopende ruzie zit haar appartement vol met muizen en kakkerlakken. Omdat Alice nooit de deur opent, breekt Jane bij haar in en krijgt daar de schrik van haar leven.

Regie: Josh Klausner (2nd Unit Director van There Is Something About Mary; Me, Myself and Irene)
Cast: Juliette Lewis (Cape Fear, From Dusk Till Dawn, Natural Born Killers, Kalifornia), William Hurt (Smoke, Body Heat, Children of a Lesser God, Dark City), Shelley Duvall (Annie Hall, The Shining, Roxanne, The Portrait of a Lady)
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19-06-2001 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Photogallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0WHIPPED
Never underestimate the power of a womanÖ you might just end up WHIPPED.

Synopsis:
Als de mooie en sexy Mia (Amanda Peet, The Whole Nine Yards) de liefde wint van drie beste vrienden, is dat het recept voor ellende en het einde van hun versierverhalen in hun vaste restaurant. Voor mannen die net zoveel voldoening halen uit het praten over hun seksuele veroveringen als uit de daad zelf, is dit een akelige stand van zaken. Het brengt hun wereld van komische versierpogingen volledig in de war. Brad, Zeke en Jonathan geven een niets ontziend, grappig en sarcastisch beeld van het mannelijk ego. Als zelfuitgeroepen ladykillers leven ze toe naar hun zondagse brunch ritueel, dat bestaat uit eindeloze verhalen over verleiden en levendige morning-after details. Maar de betoverende Mia brengt hun zelfverheerlijkende spelletje al snel tot een eind. Verbluffend mooi, slim, en met een oprechte interesse in ieders baan en tijdverdrijf, blijkt Mia de droomvrouw voor elk van hen. Nooit hebben ze iemand als zij ontmoet. En, met haar brutale en zorgeloze sensualiteit is ze waarschijnlijk - zonder dat de heren ervan af weten - hun vrouwelijke alter ego. Never underestimate the power of a womanÖ you might just end up WHIPPED.

Regie: Peter M. Cohen
Cast: Amanda Peet (The Whole Nine Yards), Brian Van Holt, Judah Domke, Zorie Barber, Jonathan Abrahams
Genre: Komedie
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19-06-2001 DVD
Website: www.whippedthemovie.co.uk

Specificaties DVD:
Extra's: B-roll, Soundbites, Trailer, Photo gallery
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0