:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STARGATE SG-1 SEIZOEN 10 / STARGATE ATLANTIS SEIZOEN 3
PERSBERICHT: STARGATE SG-1 SEIZOEN 10 / STARGATE ATLANTIS SEIZOEN 3
Bron: Fox - Datum: 2007-09-21 - Geplaatst door: Werner
STARGATE SG-1 SEASON 10 / STARGATE ATLANTIS SEIZOEN 3
Het beste van sci-fi op dvd!
Vergrijgbaar op dvd vanaf 26 september

Het tiende en laatste seizoen van Stargate SG-1 is misschien wel een goed moment om afscheid te nemen van een oude vriend en met een glimlach terug te kijken op de vriendschap. In dit laatste deel komt het allemaal tot een sensationeel einde! Een niet te missen release voor elke sciencefictionfan! Maar het is niet over... Stargate Atlantis staat pas aan het begin van het grote avontuur: fans kunnen nu de vele avonturen van dit Stargate-team meebeleven met de releases van dit derde seizoen. Alle seizoenen van Stargate SG-1 en Stargate Atlantis zullen nog beschikbaar zijn: nu is dé kans om je collectie aan te vullen.

STARGATE SG-1 SEASON 10: HET AFSCHEID

Geen dvd-collectie is compleet zonder dit laatste, ultieme seizoen van de baanbrekende sciencefictionserie Stargate SG-1. Om hun land en planeet te beschermen tegen vijandige buitenaardse krachten, reisden de dappere soldaten en wetenschappers van SG-1 supersnel naar andere werelden en onderzochten ze oude mysteries. En nu, in het tiende seizoen, begint het team onder leiding van Daniel Jackson (Michael Shanks) aan het ultieme avontuur. Vala, een voormalige gastvrouw van de Goa'uld en nu vrijheidsstrijdster, sluit zich an bij SG-1 in hun strijd om het heelal te verdedigen tegen de heilige oorlog van de Ori. Ondertussen zijn de verhoudingen tussen de Jaffa en Aarde nog steeds gespannen. Waar zullen ze terechtkomen? Zullen ze hun missie kunnen voltooien?

Gebaseerd op de gelijknamige speelfilm
Stargate SG-1 is gebaseerd op de film Stargate uit 1994, geregisseerd door Roland Emmerich (Independence Day, Godzilla). In deze meeslepende filmversie spelen Kurt Russell, James Spader en Jaye Davidson de hoofdrollen. Er zouden overigens nog twee films op stapel staan, te verschijnen in 2007 en 2008. Goed nieuws voor de ontelbare liefhebbers die Stargate SG-1 willen laten voortbestaan!

Doorbraak op TV
Van de Stargate SG-1 tv-serie werd de eerste aflevering in de VS uitgezonden in 1997. De serie creëerde een fascinerende mythologische wereld die seizoen na seizoen werd verfijnd. De cast bleef over de jaren overtuigend presteren en kende relatief weinig wissels. Stargate verwierf een echte cultstatus, met volgelingen over de hele wereld die zich in het universum van Stargate verdiepten.Stargate SG-1 haalt momenteel een marktaandeel van circa 13 procent op Kanaal 2. Het is één van de favoriete series, met een trouw en jong publiek.

Saturn Awards en zes Emmy-nomimaties
De uitzonderlijke kwaliteit van Stargate kon ook de critici overtuigen. De serie won meerdere keren een Saturn Award voor beste tv-serie, werd zes keer voor een Emmy genomineerd en oogste daarnaast veel lof voor de spectaculaire speciale effecten. Het succes van Stargate SG-1 is aleen met superlatieven te omschrijven. In de VS heeft de serie de X-Files al langstlopende sciencefictionserie onttroond. In 2006 werd Stargate SG-1 door het Guiness Book of Record uitgeroepen tot de langstlopende sciencefictionserie aller tijden na Doctor Who.

Productinformatie
Koop-dvd 5 discs
Titel: Stargate SG-1 Season 10
Releasedatum: 26 september 2007
Genre: TV-serie
Leeftijd: 12, spinnetje
Duur: ca. 995 min
Geluid: Engels, Duits Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 (1.78:1) / DVD9
Menu: Nederlands, Engels, Duits
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Duits

Extra's:
• Audiocommentaar op diverse afleveringen
• Featurettes:
- 'Insiders' met Peter F. Woeste
- 'Memento Mori' met Peter Deluise
- 'Company Of Thieves' met William Waring
- 'Setting The Mood' met Jim Menard
- 'The Shroud' met Andy Mikita
- 'Life As A Tech' met Gary Jones
- 'Unending' met Robert C. Cooper
• The Ori: A New Enemy
• Fotoalbum
• Stargate SG-1: Behind the 200th
• Verwijderde scènes met audiocommentaar
• Exclusieve "Stargate: Ark Of Truth"-trailer



STARGATE ATLANTIS SEASON 3: HET VERHAAL

Seizoen 3 gaat verder waar seizoen 2 eindigde. Na te hebben voorkomen dat de Wraith de Aarde bereiken, begint de expeditie aan het derde jaar in de Pegasus Galaxy, waarin de Wraith nog steeds een bedreiging vormen en een nieuwe machtige vijand opduikt die de expeditie en Atlantis wil vernietigen: de Asurans. Het wordt pas echt ingewikkeld als een mislukt experiment hun enige ZPM (Zero Point Module) verbruikt en ze geen energiebron meer hebben voor de schilden van de stad. Kort daarop vinden ze een verloren schip van de Ancients, maar raken ze de stad Atlantis kwijt wanneer de bemanning van het schip hun eigendom komt opeisen. De SGC stuurt generaal O'Neill en Richard Woolsey er op uit om tot een overeenkomst te komen tussen Aarde en de Ancients, zodat de expeditie terug kan keren naar Atlantis, Maar al snel nemen O'Neill en Woolsey contact op met de Aarde om te vertellen dat de Asurans de stad proberen te veroveren. Ze vermoorden de Ancient-bemanning die de stad na 10.000 jaar opeiste.

Naast het meeslepende en aangrijpende avontuur vol actie en 'special effects' bevat de dvd ook zeer veel bonusmateriaal, onmisbaar voor de echte liefhebbers!

Stargate Atlantis: Succesvolle spinoff
Stargate Atlantis was oorspronkelijk bedoeld als een tweede speelfilm, te verschijnen na het zesde seizoen van Stargate SG-1. Doordat Stargate SG-1 echter bleef doorgaan op televisie, werd het plot omgewerkt tot de nieuwe serie Stargate Atlantis. Beide series spelen zich af in een fictionele wereld en af en toe zijn er ook verwijzingen tussen de 2 geweldige series. Ook Stargate Atlantis won verschillende bekroningen met zijn acteurs, visuele effecten en regie. De reeks is even populair en succesvol geworden als Stargate SG-1 en realiseert een marktaandeel van ongeveer 10 procent op Kanaal 2

Productinformatie
Koop-dvd 5 discs
Titel: Stargate Atlantis Season 3
Releasedatum: 26 september 2007
Genre: TV-serie
Leeftijd: 12, spinnetje
Duur: ca. 900 min
Geluid: Engels, Duits Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 (1.78:1) / DVD9
Menu: Nederlands, Engels, Duits
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Duits

Extra's:
• Audiocommentaar
• Exclusieve trailer "Stargate: Ark Of Truth"
• Featurettes:
- 'Sateda' met Robert C. Cooper
- 'Progeny' met Andy Mikita
- 'Phantoms' met Martin Wood
- 'The Game' met William Waring
- 'First Strike' met Martin Wood
- 'Masters Of The Aliens'
- Generaal O'Neill arriveert op Atlantis
• Inside The Stargate Atlantis
• Stargate Atlantis: een terugblik op seizoen 3 met Martin Gero
• Profile: Rachel Luttrel
• Fotoalbum
• Stargate SG-1: Behind the 200th
• Verwijderde scènes met audiocommentaar


Recent nieuws van dezelfde bron