:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: PATHFINDER
PERSBERICHT: PATHFINDER
Bron: Fox - Datum: 2008-01-20 - Geplaatst door: Werner
PATHFINDER
Fasten your seatbelts en laat het ultieme gevecht beginnen!
Verkrijgbaar vanaf 5 februari op koop-dvd en Blu-ray

Hardcore actie in het spectaculaire decor van de Nieuwe Wereld, zeshonderd jaar voor
Columbus er een voet aan wal zette! Pathfinder sleept je mee in een angstaanjagende schimmenwereld waarin krijgslustige Vikings en Indianen een bloederige strijd aangaan... Pathfinder is een van de hardste, meest actievolle dvd's van de laatste jaren, in de sfeer van Lord Of The Rings, Apocalypto en 300!

Het verhaal
Een Vikingjongen wordt achtergelaten bij een vijandelijke stam Amerikaanse Indianen die hem uiteindelijk opnemen en opvoeden. Als de Vikingen vijftien jaar later terugkomen en een barbaarse aanval uitvoeren op de stam en de vrouw van wie de opgegroeide jongen houdt, begint voor hem een persoonlijke oorlog om de Vikings te stoppen. Pathfinder is een ijzingwekkende actiefilm vol intense gevechtsscènes die voor bloedstollende spanning zorgen!

Bekende gezichten en een sterke regie
In de cast herkennen we onder andere Karl Urban, een acteur die bekendheid verwierf in The Lord Of The Rings als Eomer en als Kirill in The Bourne Supremacy. Jay Tavare liet zich al opmerken in Cold Mountain en Russell Means speelde mee in Natural Born Killers. Ralf Moeller konden we al aan het werk zien als Hagen in Gladiator. Regisseur Marcus Nispel heeft al blijk gegeven van zijn talent voor niets ontziende actie met de remake van The Texas Chainsaw Massacre in 2004. In Pathfinder zien we hem in de voetsporen treden van de grote Ridley Scott, de meester uit het actiegenre.

Gewelddadige actie in een mysterieuze wereld
De Vikings zijn ongetwijfeld de meest dreigende figuren in Pathfinder, net als de duistere Orks in The Lord Of The Rings. Ze praten IJslands met elkaar en lijken op mythologische monsters door de horens, schedels en metalen beschermingsstukken die ze dragen. De film werd opgenomen in de wildernis van British Columbia, wellicht een van de plaatsen waar ze met hun vikingschepen al heel vroeg aanlegden aan de Noord-Amerikaanse kusten.

Ook op Blu-ray
Pathfinder is een ideale film om in onovertroffen Blu-ray-kwaliteit te bekijken. Regisseur Marcus Nispel laat met grote feeling elk beeld een verhaal vertellen in dit overweldigende landschap. De voortreffelijke highdefinition-soundtrack maakt de ervaring compleet.

Speel Pathfinder op het web
Op www.pathfinder.be kunnen gamers hun eigen Viking creëren en de strijd aanbinden. Geweldig voor actieliefhebbers die de wereld van de film ook op hun computerscherm willen herbeleven!

Productinformatie
Koop-dvd
Releasedatum: 6 februari 2008
Genre: actie, avontuur, thriller
Leeftijd: 16
Lengte: ca. 101 min. (Blu-ray ca. 107 min.)
Geluid: Engels 5.1 DTS, Engels 5.1 Dolby Digital
Beeld: 16x9 LB 2.40:1
Menu: Nederlands, Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

Extra's dvd:
• Audiocommentaar van regisseur Marcus Nispel
• Verwijderde scènes
• Documentaires
• Concepttrailer
• Bioscooptrailer

Koop-Blu-ray
Releasedatum: 6 februari 2008
Genre: actie, avontuur, thriller
Leeftijd: 16
Lengte: ca. 107 min.
Geluid: Engels 5.1 DTS HD, Frans 5.1 DTS
25/50 dual layered BD-50 dual layer disc
Beeld: 16x9 LB 2.40
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch

Extra's dvd:
• 7 verwijderde scènes
• De cult-held Clancy Brown
• Het begin
• Het ontwerp
• De bouw
• De shoot
• De stunts
• 5 trailers


Recent nieuws van dezelfde bron