:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: 1408
PERSBERICHT: 1408
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-01-31 - Geplaatst door: Werner
1408
Gebaseerd op het bloedstollende verhaal van horrormeester Stephen King!

Als succesvol schrijver van boeken met "waargebeurde" horrorverhalen – waaraan hij als cynicus zelf geen geloof hecht - krijgt Mike Enslin (John Cusack) heel wat vreemde verhalen toegestuurd. Eén ervan trekt zijn speciale aandacht. In het Dolphin Hotel in New York City zou een hotelkamer met nummer 1408 bestaan, waarin 56 gasten op onverklaarbare wijze de dood vonden. Enslin bezoekt graag zelf de plaatsen waarover hij schrijft. Hij trekt dan ook meteen naar New York City om te overnachten in de verdoemde kamer in de hoop zo de mythe te ontkrachten. Hotelmanager Gerald Olin (Samuel L. Jackson) doet al wat in zijn vermogen ligt om Enslin van het idee af te brengen maar als die dreigt met gerechtelijke stappen, kan hij niet anders dan hem de sleutel te overhandigen. Het betreden van kamer 1408 betekent voor Enslin het begin van bloedstollende nachtmerrie…

1408 is gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van Stephen King, de koning van de horror. King's 1408 is het tweede verhaal van het hoorboek Blood And Smoke, dat werd uitgegeven in 1999. In 2002 werd het in geschreven vorm uitgebracht als 12e verhaal in de compilatie Everything’s Eventual: 14 Dark Tales. De hotelkamer kreeg trouwens niet zomaar het nummer 1408 toegewezen; als je de afzonderlijke cijfers optelt, dan weet je waarom.

Regisseur Mikael Håfström visualiseerde op een meer dan behoorlijke manier het kortverhaal van Stephen King. Hij maakte niet alleen een bloedstollende film waarvan je nekharen overeind gaan staan maar slaagde er zelfs in de iets zwakkere momenten in King's kortverhaal een upgrade te geven. Iets wat je niet vaak tegenkomt bij de verfilming van een boek.

1408 bevat de klassieke ingrediënten van een horrorfilm en die blijken nog steeds te werken: enge geestesverschijningen, bewegende bedden, bloedende muren, een kamer die achtereenvolgens bloedheet en ijskoud wordt en en top een uiterst lieflijk liedje van The Carpenters, We've only just begun, dat je tot waanzin drijft. En net wanneer je denkt even te kunnen ontspannen, word je met een schok genadeloos teruggesmakt in de realiteit van kamer 1408.

John Cusack is goed op dreef in de rol van Mike Enslin, en dat is maar goed ook want de film draait volledig rond het personage van de cynische schrijver. Cusack maakte zijn debuut op 17-jarige leeftijd in de romantische komedie Class (1983) waarin hij acteerde naast Rob Lowe en Andrew McCarthy. Het grote publiek leerde hem in 1997 kennen als federal agent in de kaskraker Con Air, gevolgd door de rol van reporter John Kelso in Midnight In The Garden Of Good And Evil (1997) van Clint Eastwood. Later schitterde Cusack in prenten als Being John Malkovich (1999) en Serendipity (2001).

Samuel L. Jackson komt in slechts één scene voor, maar zijn bijdrage gaat niet onopgemerkt voorbij. Jackson is een meester in zijn vak en dat bewijst hij opnieuw in de rol van Olin, de manager van het Dolphin Hotel.

Mocht je er niet genoeg van krijgen: disk 2 van de Steelbook editie trakteert je op twee alternatieve schokkende einden!

1408 is tevens verkrijgbaar op HD DVD en Blu Ray met daarop een Director's Cut versie met 15 minuten extra beeldmateriaal en wederom een alternatief einde (anders dan de alternatieve einden op de Steelbook editie).

Specificaties:
Regisseur: Mikael Håfström
Cast: John Cusack (Identity, Being John Malkovich, The Contract), Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Jackie Brown, Shaft), Mary McCormack (The West Wing, K-Pax, Deep Impact)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) (DVD); 22:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1) 480p 720p en 1080p (BR/HD)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS (DVD); Dolby Digital & DTS-HD Master Audio (HD/BR) Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror/Thriller
Speelduur: 100 minuten (DVD); Speelduur: 116 minuten (BR/HD)
HD DVD en Blu Ray is Director's cut versie met 15 minuten extra beeldmateriaal waarbij wederom een alternatief einde (anders dan de 2 alternatieve einden op de Steelbook).
Leedtijd: 16 jaar, angst

Extra's:
• Inside the Room
• According to John Cusack
• Alternate Endings
• Original Trailer
• Red Carpet Premiere
• Interviews Cast & Crew
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Also or soon Available
Speelduur: 90 minuten

Bevat schokkende alternatieve einden!