:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: THE FAST AND THE FURIOUS
PERSBERICHT: THE FAST AND THE FURIOUS
Bron: Universal - Datum: 2002-02-13 - Geplaatst door: Serge
De film:
Dat je met weinig geld en een minimum aan computereffecten een leuke film kan maken, bewijst regisseur Rob Cohen met The Fast And The Furious. Cohen, die reeds lang in de filmindustrie werkzaam is en onder meer Daylight, Dragonheart en Dragon: The Bruce Lee Story op zijn palmares staan heeft, weet het eerder flinterdunne verhaal om te toveren tot een prima en onderhoudende film warin hij de vaart goed weet te behouden.

Dominic Toretto (Vin Diesel) is een bendeleider die ’s nachts de straten onveilig maakt door middel van illegale autoraces. Op die manier proberen de verschillende straatbendes hun rivalen te imponeren en hun macht en status uit te breiden. Dominic blijft onklopbaar, keer na keer wint hij elke race met zijn uitgebouwde racewagen. Deze illegale races blijken een lucratieve broodwinning vermits hij dankzij zijn overwinningen duizenden dollars weet te vergaren. Brian (Paul Walker) is een jonge FBI-undercoveragent die in dit milieu tracht te infiltreren en meer bepaald de bende van Dominic. Volgens de FBI is hij het brein achter gewelddadige overvallen op vrachtwagens. Brian staat voor een zware zoniet onmogelijke taak om in de eerste plaats het respect van de bende en in het bijzonder het respect van Dominic te verdienen, maar in de tweede plaats moet hij bovendien het nodige bewijsmateriaal verzamelen. Tegelijkertijd raakt Brian verliefd op Mia, Dominic’s zus, hetgeen de situatie er niet makkelijker op maakt.

De extra’s:
Naast de film is er op de DVD nog voldoende ruimte beschikbaar om deze op te vullen met allerlei extra’s. Bij Universal hebben ze er een heleboel opgesnord. We gaan van start met een audiocommentaar door regisseur Rob Cohen die blijkbaar veel plezier had in het maken van de film. De commentaartrack bevat bovendien veel nuttige en interessante informatie. Vervolgens is er de gebruikelijke Making Of (18 min.) waarbij we naast interviews eveneens een blik achter de schermen gegund krijgen. Elke scène wordt tijdens de montage gewikt en gewogen en daarbij verdwijnen onnuttige scènes sowieso uit de montage. Een zevental van deze verwijderde scènes worden op deze DVD voorzien. Ook leuk om te bekijken zijn de storyboard-to-film vergelijkingen (7 min.) die ons de eerste schetsen van een scène tonen en hoe die uiteindelijk gefilmd werd. Dan is het de beurt aan een aantal korte featurettes (15 min.) die de kijker meenemen achter de schermen bij het totstandkomen van de speciale effecten, de stunts (met multi-angle optie), een artikel waarop de film gebaseerd is (enkel tekst ), en een interessant stukje over de leeftijdskeuring die de film door de MPAA opgelegd kreeg.

Een streepje muziek ontbreekt niet tijdens de film en daarom werden maar liefst drie muziekvideo’s op het schijfje geplaatst. Geniet mee met videoclips van Ja Rule "Furious", Caddillac Tah "POV City Anthem", en Saliva "Click Click Boom. Over muziek gesproken: via de music highlights (de muzikale hoogtepunten) kan je een bepaalde scène uit de film oproepen waarbij de soundtrack een belangrijke rol speelt.

Het rijtje van extra’s wordt afgesloten met een bioscooptrailer, productie aantekeningen, bio- en filmografieën van cast en crew, en twee verborgen extra’s (easter eggs).

De extra’s worden allen Nederlands ondertiteld.

Specificaties:
Beeld: 2:35.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: 12
Speelduur: 102 min.

Extra's:
• Making of Fast & the Furious,
• Audiocommentaar met Rob Cohen,
• Verwijderde scènes,
• Featurette: Racer X: article that inspired the movie (stills),
• Featurette: Multiple Camera Angle Stunt Sequence,
• Featurette: Movie Magic Interactive Special Effects,
• Featurette: Featurette of editing for the MPAA,
• Featurette: Visual Effects Montage,
• Storyboards to final feature comparison,
• Drie muziekvideo’s,
• Music highlights,
• Bioscooptrailer,
• Production Notes,
• Bio- en filmografieën,
• Easter eggs

UIT HET ARCHIEF