:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: BRITSE COMEDY
PERSBERICHT: BRITSE COMEDY
Bron: Just Entertainment - Datum: 2008-05-13 - Geplaatst door: Werner
Tip voor Vaderdag: nieuwe DVD’s met Britse humor

Goed nieuws voor iedereen die zich ook dit jaar weer afvraagt wat hij vader toch voor Vaderdag zal geven. De DVD-catalogus van Just Entertainment bevat diverse nieuwe titels die vooral bij vaders (en andere mannen natuurlijk) in de smaak zullen vallen: Britse humor op zijn best, met de series Rik Mayall Presents, Auf Wiedersehen Pet en The Royle Family en dé klassieke Britse comedyserie uit de beginjaren van de televisie: Please, Sir!



RIK MAYALL PRESENTS

Rik Mayall (o.a. The Young Ones, Bottom) speelt de sterren van de hemel in deze veelgeprezen en -bekroonde serie die speciaal voor hem werd gecreëerd. De serie wordt gekenmerkt door een unieke combinatie van (zwarte) humor en drama. De eerste twee delen zijn nu op DVD verkrijgbaar: Micky Love en Briefest Encounter.



AUF WIEDERSEHEN PET

Auf Wiedersehen Pet is een typisch Britse comedy met een vleugje drama. Een vrolijke vriendenclub van werkloze bouwvakkers ziet geen andere keuze dan aan het werk te gaan in Duitsland. Auf Wiedersehen Pet wordt vooral gekenmerkt door de ijzersterke personages; ruwe-bolster, blanke pit-types waar je als kijker wel van móet houden.



THE ROYLE FAMILY

Deze met vele awards bekroonde BBC-serie wijkt in zoverre af van de gebruikelijke humoristische formats dat we hier te maken hebben met een 'real life comedy'. Het geheime ingrediënt van de makers is dat ze eigenlijk doodgewone dagelijkse dingen laten zien, zonder dat het ook maar een seconde verveelt.



PLEASE, SIR!

Please, Sir! is een klassiek staaltje Britse comedy uit de late jaren '60, vroege jaren '70. In de hoofdrol zien we John Alderton als Bernard Hedges, een vrolijke naïeveling die het zwaar heeft in zijn eerste baan als leraar aan een moeilijke school in een Londense buitenwijk. Zijn klas bestaat uit lastige puberjongens en verontrustend rijpe jonge vrouwen in minirokjes.