:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2008
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2008
Bron: Universal - Datum: 2008-06-06 - Geplaatst door: Werner

THE OTHER BOLEYN GIRL

Synopsis
The Other Boleyn Girl is een weelderig, sensueel kostuumdrama over de intriges, de romantiek en het verraad aan het Engelse hof tijdens een scharniermoment in de Europese geschiedenis. Aangespoord door de blinde ambitie van hun familie, dingen twee beeldschone zusters, Anne (Natalie Portman) en Mary Boleyn (Scarlett Johansson), naar de liefde van de knappe en vurige Koning Hendrik VIII (Eric Bana). Hoewel beide vrouwen uiteindelijk het bed met de Koning zullen delen, zal slechts één van hen de troon bestijgen.  Een regeerperiode die kort en turbulent zal blijken, en een tragische afloop kent, op het kapblok van de beul.

Inspiratie
The Other Boleyn Girl is een filmbewerking van Philippa Gregory’s gelijknamige roman uit 2001, waarin ze de rivaliteit van de Boleynzusjes verder uitdiept. Gregory, geboren in Kenia in 1954, is journaliste van opleiding. Gaandeweg ging ze zich specialiseren in het schrijven van historische romans, zoals A Respectable Trade, over de slavenhandel in het 18de-eeuwse Engeland, samen met de Tudordynastie haar favoriete periode. Het is trouwens de eerste keer dat een van haar romans tot een film werd bewerkt. Tenminste, als we een paar tv-scripts en de BBC-bewerking van The Other Boleyn Girl uit 2003 buiten beschouwing laten, waarin Jodhi May en Natascha McElhone respectievelijk Anne en Mary vertolken.

Hofleverancier
Het scenario van The Other Boleyn Girl is van de hand van Peter Morgan, die recent nog de uitstekende scripts voor The Queen van Stephen Frears en The Last King Of Scotland van Kevin Macdonald afleverde. Het is overigens niet de eerste keer dat Morgan zich aan de kleurrijke figuur van Hendrik VIII waagde. Hij pende ook het scenario voor de tv-film Henry VIII, met Ray Winstone en Helena Bonham Carter als Anna Boleyn.

Zus en zoon
Anne en Mary Boleyn zijn vermoedelijk geboren in 1507 en 1508 respectievelijk.  Ze worden gedeeltelijk opgevoed aan het Franse hof. Als ze 12 jaar oud is, keert Mary terug naar het Engelse hof om er te huwen met een edelman uit de koninklijke entourage, William Carey, met wie ze, op 16-jarige leeftijd een kind krijgt. Een jaar later begint ze een verhouding met Hendrik VIII.  Die is ongetwijfeld ook de vader van haar tweede kind, eveneens Hendrik geheten, en geboren in 1526. De vorst valt echter voor de charmes van Anne, die in 1525 naar Engeland terugkeert.  Zij gaat aanvankelijk niet in op zijn avances. Het conflict tussen de zussen barst pas los in 1534.

Koninklijke Kopzorgen
Hendrik VIII (1491-1547), tweede zoon van Hendrik VII, bestijgt de troon in 1509, en huwt met Catherina van Aragon (vrouw van zijn overleden oudere broer Arthur).  Het koppel krijgt zes kinderen, maar slechts één meisje blijft leven: Mary Tudor. Omdat ze hem geen mannelijke troonopvolger meer kan schenken, wil Hendrik VIII zijn huwelijk ongeldig laten verklaren. De Paus weigert , maar Hendrik drijft zijn wil door.  Hij richt de Anglicaanse Kerk op, scheurt zich af van Rome en laat het huwelijk ontbinden. Hij hertrouwt met Anne Boleyn, een hofdame. Uit hun huwelijk spruit de latere Virgin Queen, Elizabeth I, voort.  Het is echter pas wanneer Hendrik voor de vierde keer trouwt, met Jane Seymour, dat hij een mannelijke erfgenaam krijgt: Edward VI. De onfortuinlijke Edward bestijgt de troon op 9-jarige leeftijd en sterft zeven jaar later. Na Jane Seymour treedt Hendrik VIII, niet voor niets het sjabloon voor Blauwbaard, nog twee keer in het huwelijk.

"I am lied to a hundred times a day. Petitioned. Lobbied. One learns how to decipher a face."

Cast
Natalie Portman  - Anne Boleyn
Scarlett Johansson  - Mary Boleyn
Eric Bana - Henry Tudor
Jim Sturgess - George Boleyn
Mark Rylance - Sir Thomas Boleyn
Kristin Scott Thomas - Elizabeth Boleyn
David Morrissey - Duke of Norfolk
Benedict Cumberbatch - William Carey
Oliver Coleman - Henry Percy
Ana Torrent - Katherine of Aragon
Eddie Redmayne - William Stafford
Regie: Justin Chadwick
Scenario: Peter Morgan naar Philippa Gregory
Beeld & audio: 1.85:1
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Duur: 111 minuten
 



EVENING

 

Op haar sterfbed biecht Ann Grant een voorval van 50 jaar geleden op aan haar dochters.  Ze doet het relaas van een weekend waarin ze haar enige ware liefde ontmoette. In twee dagen vol vurige passie ontdekt Ann dat de keuzes die we maken soms tot onbeschrijfelijke vreugde en zelfs tot ondraaglijke drama’s leiden. Terwijl de dochters proberen om de puzzelstukjes uit haar vroegere en huidige leven samen te leggen, groeien ze naar elkaar toe op een manier die geen van hen ooit voor mogelijk had gehouden. Evening is een buitengewone en ontroerende film waarin u ook Meryl Streep en Glenn Close zult herkennen.

 

Release: 17 juli

Genre: drama

Met: Vanessa Redgrave, Toni Collette, Natasha Richardson, Claire Danes, Meryl Streep, Glenn Close

Regie: Lajos Koltai

Duur: 110 minuten

Beeld: 2.40:1

Audio: Engels Dolby Digital 5.1

 

Extra's:

• Een weekend aan zee: Herinnering aan Evening
 



THE DOORS 1991

 

The Doors vertelt het levensverhaal van Jim Morrison (Val Kilmer), van zijn studententijd in Los Angeles tot aan zijn dood in Parijs in 1971, nauwelijks 27 jaar oud. We volgen de “Electric Poet” op en achter het podium, samen met Pamela Curson (Meg Ryan) en The Doors, en zijn stille getuigen van zijn drugsverslaving en zijn obsessie met de dood. Deze film verklaart hoe een man, ondanks zijn prille leeftijd, kon uitgroeien tot het boegbeeld van een generatie en de incarnatie werd van de “Age of Aquarius”.

 

Release: 10 juli

Genre: drama

Met: Val Kilmer, Meg Ryan, Kyle MacLachlan, Frank Whaley, Kevin Dillon

Regie: Oliver Stone

Duur: 135 minuten

Beeld: 2.35:1

Audio: Engels Dolby Surround 2.0

 

Extra's:

• Jim Morrison: a poet in Paris

• Biografieën: Oliver Stone, Val Kilmer, Jim Morrison

• Fotogalerie
 



LAW AND ORDER S.V.U. SEIZOEN 5

 

Deze veelvuldig bekroonde serie van producent Dick Wolf neemt ons mee bij de vaak gruwelijke onderzoeken van Inspecteur Elliot Stabler, een doorgewinterde veteraan, en zijn taaie maar medelevende partner, Inspecteur Olivia Benson. Commandant Donald Cragen stuurt het duo tijdens hun extreme opdrachten aan en begeleidt, door zijn aanmoedigende aanpak, het volledige team doorheen de gevaarlijke uitdagingen waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden. Dat team bestaat voorts o.a. uit de Inspecteurs John Munch en Odafin Tutuola, gerechtspsychiater George Huang en assistent-officier van justitie Casey Novak.

 

Release: 31 juli

Genre: tv, misdaad

Met: Mariska Hargitay, Christopher Meloni, Ice-T, Richard Belzer, Dann Florek

Duur: 25 afleveringen – 1036 minuten

Beeld: 4:3

Audio: Engels Dolby Surround mono 2.0
 



THE MUMMY ADVENTURES COLLECTOR'S BOXSET

 

Een speciale release, n.a.v.

de derde Mummyfilm. Diep in de woestijn ontketenen avonturiers een eeuwenoude vloek. in The Mummy (1999).  The Mummy Returns (2001) jaagt twee oerkrachten tegen elkaar in het harnas: de herrezen Imhotep en de Scorpion King.  In deze Collector’s Boxset vindt u bovendien de Bonusdisc Unearthing the Mummy, met ongeveer 45 minuten nooit eerder op dvd uitgebrachte extra’s!

 

Release: 24 juli

• Sneak peek The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

• An Army to Rule the World Deel 1 & 2: De Legers / De Speciale Effecten

• Het ontrafelen van the Legacy of the Mummy: een terugblik op de evolutie van een van de langstlopende commerciële successen ooit.

• Vergelijking van storyboards met de film

• Universal Pretparken: Ontdek The Revenge of the Mummy. Over het concept en de uiteindelijke constructie van deze attractie
 



MAGNUM P.I. SEIZOEN 8

 

Op het einde van seizoen zeven werd Magnum voor dood achtergelaten, maar nu is hij levend en wel terug voor het achtste en laatste seizoen van Magnum P.I., de onvergetelijke en met Primetime Emmy Awards en Golden Globes bekroonde serie die in die acht jaar niet minder dan 30 nominaties in de wacht sleepte.  Voor spannende avonturen bent u bij Tom Selleck, in de rol van de stijlvolle privédetective, alvast aan het juiste adres. Deze 3-disc collector’s set is een absolute must en bevat alle twaalf afleveringen van seizoen 8.

 

Release: 31 juli

Genre: tv, misdaad

Met: Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti

Regie: diverse

Duur: 12 afleveringen – 603 minuten

Beeld: 4:3

Audio: Engels mono 2.0



THE INCREDIBLE HULK SEIZOEN 2

Eens te meer moet de zachtaardige wetenschapper David Banner - de voor een Primetime Emmy genomineerde Bill Bixby - op pad met zijn alter ego, The Incredible Hulk. Ook in de 22 afleveringen van het tweede seizoen trekt hij van plaats naar plaats, op zoek naar een remedie voor zijn aandoening. Door blootstelling aan gammastraling kan Banner, als hij boos wordt, immers veranderen in de oncontroleerbare Hulk (Lou Ferrigno). Onderweg beleeft hij tal van avonturen, waarbij de superkrachten van zijn andere ik hem goed van pas komen.  Seizoen 2 verschijnt nu voor het eerst op dvd.

 

Release: 3 juli

Genre: tv, sciencefiction

Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno

Duur: 22 afleveringen van 50 minuten

Beeld: 4:3

Audio: Mono 2.0

 

Extra’s:

• Interview Kenneth Johnson

• Commentaar bij eerste, dubbele aflevering
 



THE INCREDIBLE HULK SEIZOEN 3

 

Bill Bixby en de legendarische Lou Ferrigno hernemen hun rollen als The Incredible Hulk in Het Complete Derde Seizoen van deze superspannende en onvergetelijke tv-serie! Vol goede moed hervat wetenschapper David Banner – Bixby in de rol die hem een Emmynominatie opleverde – zijn zoektocht naar een remedie die zijn metamorfoses in de razende Hulk (Ferrigno) kan genezen.  Deze zesdelige boxset bevat niet alleen de 23 meeslepende afleveringen, maar ook een Sneak Peek van de nieuwe bioscoopfilm The Incredible Hulk. Seizoen 3 van de Hulk, voor het eerst verkrijgbaar op dvd.

 

Release: 3 juli

Genre: tv, sciencefiction

Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno

Duur: 23 afleveringen, 1093 minuten

Beeld: 4:3

Audio: Mono 2.0