:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: UNEARTHED
PERSBERICHT: UNEARTHED
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-07-28 - Geplaatst door: Werner
UNEARTHED
Some secrets are better left buried.
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 29 juli 2008

New Mexico. Een vrachtwagen is ‘s nachts verongelukt. De chauffeur is spoorloos. De niet onbesproken plaatselijke sheriff (Emmanuelle Vaugier) onderzoekt de zaak en andere plotse onverklaarbare verdwijningen. Een ding staat vast: de sporen die ze terugvindt zijn onaards. Maar niemand is voorbereid op het gruwelijke wezen dat moordend opduikt. De zonderlinge archeoloog Kale (Luke Goss) lijkt meer te weten…

Unearthed is een spannende horrorfilm die de desolate sfeer van een afgelegen stadje in de broeierig hete woestijn van New Mexico treffend weergeeft. Hitte, drankzucht en onderhuidse spanningen vormen het decor waarin een moordzuchtig monster opnieuw tot leven komt.

De Canadese actrice Emmanuelle Vaugier (°1976) is geloofwaardig als de door het verleden geplaagde sheriff Annie Flynn. Regelmatig teruggrijpend naar de fles probeert ze overeind te blijven en de openlijke vijandschap van enkele stadsgenoten te verduren.

Vaugier is een bekend model. Ze verschijnt regelmatig in televisieseries. Zoals nu CSI: NY, waarin ze de rol van Detective Jessica Angell vertolkt. Haar doorbraak op het grote scherm kwam er met de films Saw II en Saw IV. Ook Charlie Murphy, grote broer van Eddy Murphy, maakt zijn (aangename) opwachting in Unearthed. Charlie moet weliswaar in de schaduw van Eddy werken en leven maar doet toch ook zijn eigen ding. Zoals de Chappelle’s Show in 2005 waarin hij hilarische sketches opvoerde over het leven in de entourage van zijn beroemde broer. Andere uitstekende vertolkingen van Beau Garrett (Turistas) en Native American Tonantzin Carmelo (Nodin) maken van Unearthed een film die je zeker moet zien.

Synopsis:
Diep in de woestijn van New Mexico zoekt archeoloog Kale (Luke Goss) naar antwoorden voor een eeuwenoud mysterie: hoe kon een stam Indianen van de aardbodem verdwijnen, zonder een spoor achter te laten? Tijdens zijn zoektocht wekt Kale per ongeluk een eeuwenoud, mythisch monster. Het duurt niet lang voor dieren en mensen op raadselachtige wijze verdwijnen. De plaatselijke sheriff (Emmanuelle Vaugier) onderzoekt de verdwijningen en komt al snel tot de conclusie dat er iets in de duisternis schuilt… Onder leiding van de sheriff proberen de plaatselijke bewoners zichzelf te beschermen tegen het kwaad. De nacht valt, wie zal overleven?

Features:
Regie: Matthew Leutwyler
Cast: Emmanuelle Vaugier (Saw II, Ripper), Luke Goss (Hellboy II: The Golden Army, Blade II), M.C. Gainey (Lost, Wild Hogs)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror/Actie
Speelduur: 90 Minuten
Leeftijd: 16 jaar, angst en geweld
Vanaf 29 juli in de winkel!