:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2008
Bron: A-Film - Datum: 2008-09-03 - Geplaatst door: Werner
INTO THE WILD

Het grote succes van Into The Wild maakt deze indrukwekkende film tot één van de belangrijkste DVD-releases van dit najaar. De film zal in een speciale 2-disc editie verschijnen, met een boekje waarin de prachtige filmbeelden aangevuld worden met teksten uit de bestseller van Jon Krakauer (De Wildernis In).

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven?

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van reisjournalist Jon Krakauer uit 1996. Dit waargebeurde verhaal werd op indrukwekkende wijze verfilmd door Sean Penn en perfect ondersteund door de bekroonde muziek van Eddie Vedder.

Regisseur: Sean Penn
Cast: Emile Hirsch, Hal Holbrook, Catherine Keener, Vince Vaughn, William Hurt, Marcia Gay Harden, Brian Dierker, Jena Malone, Kristen Stewart,
Speelduur: 148 min
Geluid/Taal Engels: Dolby Digital 5.1 (disc 1), Dolby Stereo (disc 2)
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1) (disc 1), 4:3 (disc 2)
Discformaat: DVD 9
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Geweld
Releasedatum: 23-10-2008

Extra's:
• Trailer
• Fotogallerij
• Persconferentie met Sean Penn, Emile Hirsch, Eric Gautier (38 min)
• Into The Wild: Het Verhaal, De Personages (22 min)
• Into The Wild: Een Ervaring (17 min)
• "Braving Alaska": Documentaire van National Geographic (52 min)


HERRIE IN DE KEUKEN

Alle hoogtepunten uit De Hitserie van Herman den Blijker op 2 DVD's, met extra receptenkaarten. Het nieuwe kookboek van den Blijker 'Herman dichtbij (en soms ver weg)' verschijnt op 30 oktober.

Miljoenen kijkers volgden topkok Herman den Blijker in zijn strijd om het tij te keren bij noodlijdende restaurants. Op geheel eigen wijze probeert hij de restaurants er boven op te helpen. Met alle gevolgen van dien - Hij neemt de kijker mee in de keuken, letterlijk en figuurlijk. Het is geen gemakkelijke opgave om een restaurant een nieuwe toekomst te verschaffen, maar als iemand het kan is het Den Blijker.

Releasedatum: 23-10-2008


SCHOOL FOR SCOUNDRELS
Van de regisseur van Old School, Starsky & Hutch en Road Trip.
Teen Choice Award Nominatie

Om de vrouw van zijn dromen te krijgen schrijft een jongeman (Jon Heder) zich in voor een cursus zelfvertrouwen. De onorthodoxe lesmethodes werpen hun vruchten af, en alles lijkt gesmeerd te lopen. Tot blijkt dat zijn leraar (Billy Bob Thornton) achter het zelfde meisje aan zit...

Regisseur: Todd Phillips
Cast: Billy Bob Thornton, Jon Heder, Jacinda Barrett, Todd Louiso, Paul Scheer, Horatio Sanz, Aziz Ansari, Andrew Daly, Matt Besser, Remy K. Selma, Jim Parsons, Michael Clarke Duncan, Jon Glaser, Leonard Earl Howze, Matt Walsh,
Speelduur: 100 min
Releasedatum: 23-10-2008
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD
"No One Was Supposed To Get Hurt"

De nieuwe film van de legendarische Sidney Lumet is een ingenieuze en spannende thriller met fenomenale acteerprestaties. Twee broers (Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke) besluiten uit geldnood een overval op de goed verzekerde zaak van hun ouders te plegen. Ze zijn zorgvuldig voorbereid en gaan ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar het loopt anders en vader Charles (Albert Finney) neemt zich voor niet te rusten voordat de daders gepakt zijn. De verhoudingen komen op scherp te staan... Vanuit verschillende perspectieven zien we hoe de broers de grip op hun levens dreigen te verliezen.

Regisseur: Sidney Lumet
Cast: Ethan Hawke, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei, Albert Finney, Rosemary Harris, Amy Ryan, Sakina Jaffrey, Arija Bareikis, Aleksa Palladino, Sarah Livingston, Blaine Horton, Jack Fitz,
Speelduur: 123 min
Releasedatum: 02-10-2008
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1;77:1)
Discformaat: DVD 9
Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik

Extra's
• Trailer
• Making Of (24 min)
• Commentary Track by Sidney Lumet, Philip Seymour Hoffman & Ethan Hawke


CASSANDRA'S DREAM*

Ewan McGregor en Colin Farrell in een film van Woody Allen.

In de nieuwe thriller van Woody Allen draait het om twee zeer verschillende broers (Colin Farrell en Ewan McGregor), die in geldnood komen. De enige die ze kan helpen is hun rijke en tot nu toe altijd gulle oom Howard. De verhouding tussen de broers komt onder druk te staan als blijkt dat oom Howard deze keer iets van ze terug verwacht... De spanning loopt daardoor hoog op. Zijn de jongens in staat Howard's opdracht te volbrengen?

Regisseur: Woody Allen
Cast: Ewan McGregor, Colin Farrell, Michelle Williams, Tom Wilkinson, Sally Hawkins, Tamzin Outhwaite, Hayley Atwell, Mark Umbers,
Speelduur: 108 min
Geluid/Taal: Engels Dolby 3.0, Frans Dolby 3.0
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 23-10-2008
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaar Geweld

Extra's
• Trailer


3RD ROCK FROM THE SUN Seizoen 3 & Seizoen 4

Seizoen 3
Alle 27 onaardse afleveringen en gloednieuw bonus materiaal!

Welkom in het meest uitzinnige jaar van buitenaardse waanzin tot nu toe! Zet je schrap voor gegarandeerd klassieke hilariteit als Dick Solomon en zijn "familie"de waanzin van het menselijk gedrag ervaren. Wayne Knight, Simbi Khali, Elmarie Wendel en Jan Hooks zijn ook te zien in dit enthousiast ontvangen derde seizoen dat werd genomineerd voor 8 Emmy® Awards. Als speciale gasten zien we, onder andere, Cindy Crawford, John Cleese en Roseanne.

Seizoen 4
Met de voor een Emmy genomineerde gastoptredens van William Shatner, Kathy Bates en Laurie Metcalf

Zie hier: Het vierde hilarische seizoen. Dick Solomon en zijn "familie" ontdekken verlovingen, scheidingen, kettingbrieven, schoolfeesten, het verzamelen van Fuzzy Buddies en meer. Er zijn gevechten met jagers op buitenlandse wezens en de belastingdienst, maar ook nieuwe liefdes, familiereünies, het opnieuw toewijzen van geslachtsrollen, een heel eigenaardige geboorte, een Neil Diamond-imitator en zelfs de terug keer van The Big Giant Head! Dat allemaal in een onvergetelijk jaar dat de fans één van het meest grappige ooit noemen.

Releasedatum: 02-10-2008


HITTE/HARARA

Na Vet Hard, Het Schnitzelparadijs en Moordwijven schittert Bracha van Doesburgh samen met Miss Marokko Nederland 2006 Nabila Marhaben in deze Telefilm. Raja en Nancy gaan met de auto naar Marokko om spullen te kopen voor hun nieuwe henna- en nagelstudio. In Marokko ontmoeten ze Miloud, die een beroep op hen doet. Dat heeft grote gevolgen voor hun vriendschap.

Regisseur: Lodewijk Crijns
Cast: Bracha van Doesburgh, Nabila Marhaben, Fehd el Ouali, Abdullah el Baoudi, Walid Benmbarek,
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Releasedatum: 30-10-2008


I'M A CYBORG, BUT THAT'S OK

Na de Vengeance Trilogie verbaast Chan-Wook Park opnieuw met deze inventieve film. Nominatie Gouden Beer en winnaar Alfred Bauer Award van het Berlin International Film Festival

De geinstitutionaliseerde Young-goon gelooft stellig dat ze een cyborg is. Ze weigert alle voedsel, zuigt in plaats daarvan op batterijen en praat tegen drankautomaten. Il-Soon neemt de kenmerken over van de mensen die hij observeert en is daardoor de enige die Young-goon begrijpt. Hij valt als een blok voor haar en probeert haar terug te brengen naar de realiteit... De nieuwe film van de regisseur van Oldboy is een visueel verbluffend surrealistisch cybersprookje.

Regisseur: Chan-wook Park
Cast: Dal-su Oh, Byeong-ok Kim, Su-jeong Lim, Rain, Yong-nyeo Lee, Ho-jeong Yu,
Speelduur: 105 min
Geluid/Taal: Koreaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Geweld Angst
Releasedatum: 02-10-2008

Extra's:
• Trailer


BATTLE FOR HADITHA

Nick Broomfield toont aan dat hij even goed overweg kan met verhalende cinema als de documentaires waar hij bekend mee werd (Aileen: Life And Death Of A Serial Killer, Biggie And Tupac en Kurt & Courtney).

Het onwaarschijnlijke verhaal van de moord op 24 mannen, vrouwen in kinderen in Haditha, Irak op 19 november 2005. De moordenaars: vier Amerikaanse mariniers die vergelding zoeken voor een bom, die hun kameraden om het leven bracht. De film volgt zowel de mariniers als een Irakese familie en de bommenleggers. Het gedramatiseerde verhaal wordt met een beangstigend realisme verteld.

Regisseur: Nick Broomfield
Cast: Elliot Ruiz, Yasmine Hanani, Andrew McLaren, Matthew Knoll, Thomas Hennessy, Vernon Gaines, Danny Martinez, Joe Chacon, Eric Mehalacopoulos, Jase Willette,
Label: A-Film
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Releasedatum: 23-10-2008

Extra's:
• Trailer


DE WREKERS

Op 23 oktober verschijnt seizoen 2 tot en met seizoen 6 op DVD. De enige bewaarde episode uit seizoen 1, is toegevoegd aan seizoen 2.

In de jaren '60 waren De Wrekers (The Avengers) wereldberoemd. Iedereen kende de op en top Engelse gentleman John Steed en zijn knappe assistente Emma Peel, een expert in diverse vechtsporten. Samen waren zij de schrik van menig machtwellusteling en criminele organisaties.

Cast: Patrick Macnee, Honor Blackman, Ian Hendry, Ingrid Hafner, Douglas Muir, Julie Stevens, Norman Chappell,
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Geweld Angst
Releasedatum: 23-10-2008


KIM KI-DUK (BOX 1 & 2)

De eigenzinnige Zuid-Koreaanse regisseur en schrijver Kim Ki-duk heeft een boeiende en controversiële filmografie opgebouwd. Sereniteit, prachtige beelden, choquerende verhalen en confronterende scènes gaan hand in hand.

In box 1, Spirit, zitten de volgende titels:
- Spring, Summer, Fall, Winter... And Spring
- Bin Jip
- The Bow
- Time

In box 2, Passion, zitten de volgende titels:
- The Isle
- Bad Guy
- Samaritan Girl
- Breath

Releasedatum: 02-10-2008


LIEFDE IS 2 (BOX)

We zijn allemaal op zoek naar de ware! Die ene die we nooit zomaar kunnen krijgen. Lukt het in deze films wel en kunnen we hopen dat ook onze prins langs komt galopperen?

Disc 1 Lovewrecked
Disc 2 Shopgirl
Disc 3 I'm With Lucy

Releasedatum: 09-10-2008


SEXY CINEMA 2 (BOX)

Disc 1 Yo Puta
Disc 2 Nathalie
Disc 3 Dancing at the Blue Iguana

Releasedatum: 09-10-2008


EXPLICIT CINEMA (BOX)

Disc 1 Shortbus
Disc 2 Principles Of Lust
Disc 3 Ken Park

Releasedatum: 09-10-2008


ROMANTIC FAVOURITES (BOX)

Disc 1 Valmont
Disc 2 Vatel
Disc 3 The Golden Bowl

Releasedatum: 09-10-2008

* Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart


UIT HET ARCHIEF