:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: EXODUS
PERSBERICHT: EXODUS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-09-04 - Geplaatst door: Werner
EXODUS
Het waargebeurde verhaal van de volksverhuizing van 25000 Joden!

Italië, eind jaren 30. Enzo (Thomas Trabacchi) en Ada Sereni (Monica Guerritore) emigreren naar het nieuwe beloofde land, Israel. Als een van de eerste kolonisten richten ze er succesvol een kibboets op. Maar dan breekt WO II uit. Enzo geeft zich vrijwillig op als verzetstrijder en valt in handen van de vijand. Na de oorlog keert zijn vrouw Ada terug naar Italië om haar man te gaan zoeken. Haar speurtocht brengt haar in contact met een groepering die Joden clandestien naar Israël wil brengen…

Veel Europese Joden die de Holocaust hadden overleefd wilden emigreren naar Palestina. Velen van hen konden of wilden niet meer terug naar hun vroegere woonplaats. De Britten, op dat moment bestuurders van Palestina, waren niet gelukkig met de emigratie naar Palestina omdat die spanningen veroorzaakte tussen Joden en Arabieren in dat gebied. Op internationale wateren onderschepte de Britse marine de ‘Exodus’, het schip dat Joodse overlevenden naar Palestina voer.

'Exodus' is een ontroerende maar verhelderende prent over een tragische periode in de geschiedenis. Een film die hulde brengt aan een vrouw en groepering die zich ontfermden over duizenden Joden die de gruwel van WO II hadden overleefd maar niet wisten waar naartoe. Een film ook die enig licht werpt op de huidige malaise tussen Joden en Palestijnen in Israel en de bezette gebieden. Heel actueel dus.

‘Exodus’ ligt vanaf 16 september in de winkel.

Synopsis
Italië 1945. Ada Sereni heeft haar drie kinderen achtergelaten in Palestina, waar ze de afgelopen 18 jaar heeft gewoond, om op zoek te gaan naar haar man Enzo. Een jaar eerder was Enzo Italië binnengeslopen, om een geheime missie voor het ondergrondse verzet te volbrengen. Sindsdien lijkt hij van de aardbodem verdwenen. Tijdens haar zoektocht naar Enzo komt Ada in contact met de ondergrondse beweging die statenloze Joden helpt om Europa te ontvluchten. Ada besluit hen te helpen. Uiteindelijk lukt het haar om 25.000 Joden, die de gruwel van de concentratiekampen hebben overleefd, uit Italië te smokkelen. Hen wacht een nieuwe toekomst in het Beloofde Land.

Features
Product: 1 DVD single edition met O-Card
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 16 september 2008
Regie: Gianluigi Calderone
Cast: Thomas Trabacchi, Monica Guerritore
Beeld: 4:3 Letterbox (1.78:1) Italiaans gesproken
Nederlands ondertiteld
Geluid: Dolby Surround 2.0
Genre: Speelfilm
Speelduur: 281 minuten
Leeftijd: 12 jaar, angst en geweld