:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SOLSTICE
PERSBERICHT: SOLSTICE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-09-29 - Geplaatst door: Werner
SOLSTICE
Een ijzingwekkende horrorfilm van de maker van The Blair Witch Project

Nadat Megan’s (Elisabeth Harnois) tweelingzus zelfmoord heeft gepleegd, proberen zij en haar vrienden de draad terug op te pakken. Ze trekken naar het weekendhuis van Megan’s ouders om er de zonnewende te vieren. Al vanaf de aankomst gebeuren er een aantal onverklaarbare dingen. Megan is ervan overtuigd dat haar dode zus er iets mee te maken heeft…

Solstice betekent zonnewende. Een verschijnsel dat zich twee keer per jaar voordoet: op 21 juni (de langste dag van het jaar die de zomer inluidt) en op 21 december (de kortste dag van het jaar die de winter aankondigt). Vanuit de aarde gezien, bereikt de zon dan de meest zuidelijke of noordelijke positie. De zonnewende is al sinds eeuwen een reden tot feesten in zowat alle culturen en religies. De aanleiding voor heel wat mysterie ook. Én dus een uitstekende invalshoek voor horror, vond Daniel Myrick, regisseur van de meest succesvolle onafhankelijke film ooit: The Blair Witch Project.

Solstice speelt zich af op het platteland in Louisiana. Een groepje net afgestudeerde stadskinderen krijgt er te maken met enkele lokale weirdoes en waagt zich aan occulte spelletjes tijdens de zonnewende. Een sterke Elisabeth Harnois vertolkt de rouwende Megan zonder de hysterie die in horrorfilms al te vaak voorkomt. De spannende plot en geloofwaardige acteerprestaties maken Solstice een uitstekende horrorfilm. Het soort film dat we mogen verwachten van een fenomeen als Myrick.

Synopsis
Nadat haar tweelingzus zelfmoord heeft gepleegd, probeert Megan de draad van haar leven weer op te pakken. Samen met haar vrienden vertrekt ze naar een zomerhuis nabij de moerassen van Louisiana om de zonnewende te vieren. Naarmate de zonnewende dichterbij komt, krijgt Megan last van spookachtige visioenen. Ze is ervan overtuigd dat haar overleden zus haar iets probeert duidelijk te maken. Maar is de bovennatuurlijke kracht wel Megan’s zus? En welke geheimen herbergt het zomerhuisje?

Features
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 9 September 2008
Regie: Daniel Myrick
Cast: Shawn Ashmore (The Ruins, X-Man: The Last Stand), Amanda Seyfried (Mean Girls, Alpha Dog), Elisabeth Harnois (Chaos Theory, Point Pleasant)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [2.35:1] (dvd) / Full HD/1080p (blu-ray)
Geluid: Dolby digital 5.1 & DTS (dvd), Dolby Digital 5.1 & DTS HD (blu-ray) Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Horror
Speelduur: 87 minuten (dvd); 91 minuten (blu-ray)
Leeftijd: 12 jaar, angst en geweld

Extra's: (blu-ray)
• Interview Cast & Crew
• Behind the scenes
• Also or soon available
Speelduur extra’s: 57 minuten