:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: W∆Z
PERSBERICHT: W∆Z
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-11-04 - Geplaatst door: Werner
W∆Z
Would you kill the one you love to save yourself from death?

Product: DVD, Blu-ray
Details: SE 2 DVD Amaray + Slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 4 november 2008

In New York doet zich een reeks moorden voor die duidelijk met elkaar gelinkt zijn. Sommige slachtoffers worden verminkt, andere krijgen een vergelijking mee: WΔZ=cov(w.z)=bwzvz. Politie-inspecteur Eddie Argo (Stellan Skarsgård) en zijn nieuwe partner Helen Westcott (Melissa George) ontdekken dat de slachtoffers hebben moeten kiezen tussen hun eigen leven of dat van hun geliefde. Een vreselijke keuze die de dader zelf ook ooit heeft moeten maken. Zolang die de oplossing van zijn vergelijking niet vindt, zal hij blijven doorgaan… Regisseur Tom Shankland maakte zijn entree in filmland met twee geweldige kortfilms Bait (1999) en Going Down (2000). Beide werden genomineerd voor een BAFTA Award. In W Delta Z verkent Shankland de grenzen van het crime, horror en thriller genre en krijgt daarbij hulp van het Zweedse zwaargewicht Stellan Skarsgård.

Skarsgård won lang geleden (1985) een Berlijnse Zilveren Beer met de rol van Fred Ward in Noon Wine. Maar internationaal brak hij pas door met Lars von Trier’s Breaking The Waves (1996), naast nieuwkomer Emily Watson. De titels die vanaf dan zijn CV sieren, zeggen genoeg: Amistad (1997), Dancer in the Dark (2000), King Arthur (2004), Exorcist: The Beginning (2004), Beowulf & Grendel (2005), Pirates Of The Caribbean: At World’s End (2007), Mama Mia! (2008). En binnenkort Boogie Woogie met X-Files madame Gillian Anderson en Angels & Demons met Tom Hanks en Ewan Mc Gregor.

Melissa George kennen we uit 30 Days Of Night (2007), die opmerkelijke vampierenfilm met Josh Hartnett en Danny Huston. En dan is er nog Selma Blair, ooit getrouwd met Ahmet Zappa (zoon van) en hartsvriendin van Reese Witherspoon die ze ontmoette op de set van Legally Blonde (2001). Andere fims waarvan we haar kennen: de Hellboy films (2004 en 2008) en binnenkort My Mom’s New Boyfriend, naast Antonio Banderas en Meg Ryan.

WΔZ, voor wie van spanning houdt! Vanaf 4 november in de winkel in een special 2 disc editie.

Regie: Tom Shankland
Cast: Stellan Skarsgård (Ronin, Pirates Of The Caribbean 2&3), Selma Blair (Cruel Intentions, Hellboy), Melissa George (30 Days Of Night, Derailed)
Leeftijd: 16 jaar, angst, geweld

Synopsis
Het gemutileerde lijk van een vrouw wordt gevonden met de mysterieuze boodschap WΔZ in haar huid gekerfd. De doorgewinterde smeris Eddie Argo en zijn nieuwe partner Helen Westcott worden op de zaak gezet. Ze ontdekken al snel dat de moord niet op zichzelf staat, maar onderdeel uitmaakt van een diabolisch plan van een mysterieuze seriemoordenaar die zijn slachtoffers op gruwelijke wijze doodmartelt. De aanwijzingen die de moordenaar
achterlaat brengen Argo op een spoor dat hem tot de huiveringwekkende waarheid brengt…

Tagline
WΔZ=cov(w.z)=bwzvz

Features DVD
Disc 1
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen [2.35:1]
Geluid: Dolby Digital 5.1 & dts Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 100 minuten
Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
• Also or Soon Available
Disc 2
• Filmclips
• Interviews with Cast & Crew
• Behind the Scenes
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Trailers
Speelduur extra’s: 48 minuten

FEATURES BLU-Ray:
Beeld: 16:9 Widescreen (2.35:1) FULL HD / 1080p
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 104 minuten

Extra's:
• Behind the Scenes
• Interviews with Cast & Crew
• Also / Soon Available
Speelduur extra’s: 28 minuten