:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: OSCARGENOMINEERDEN OP DVD
PERSBERICHT: OSCARGENOMINEERDEN OP DVD
Bron: Lumière - Datum: 2009-01-23 - Geplaatst door: Werner
MAN ON WIRE
3 februari 2009

Oscan nominatie best documentary feature
IDFA Best of Fests
Sundance Film Festival Grand Jury Prize & Audience Award

De artistieke misdaad van de eeuz, zo wordt kwajongensstreek van Philippe Petit ook wel genoemd. In 1974 danste de Franse straatartiest op een koord tussen de Twin Towers, 45 minuten lang en zonder vangnet of beveiliging. Meer dan dertig jaar later blikken zijn hulptroepen terug op het verbluffende maar illegale avontuur. Openhartig vertelt zijn team over dit emotionele moment in hun leven, waarin ze als professionele inbrekers de Twin Towers overnamen. Terwijl ze Philippe zagen dansen tussen hemel en aarde, stond de politie op de grond al klaar om hem te arresteren.

Met interviews, trucageshots, originele filmbeelden en een prachtige soundtrack van componist Michael Nyman weet regisseur James Marsh het bijzondere verhaal op levendige wijze te reconstrueren. Juist in deze tijd, waarin de Twin Towers onlosmakelijk verbonden zijn met dood en terrorisme, weet Man On Wire diepe emoties op te roepen.

1974
De top van het World Trade Center
De artistieke misdaad van de eeuw

Regie: James Marsh
Taal: Engels/Frans
Ondertiteling : Nederlands, Frans
Duur: 94 min. (film) + 25 min. (extra's)

Extra's:
• Interview met Philippe Petit,
• Trailer


SAGAN
27 januari 2009

Françoise Sagan werd geboren als Françoise Quoirez in een niet onbemiddeld gezin. In 1954, pas 19 jaar oud, schokte ze Frankrijk met de schandaalroman "Bonjour tristesse". Het boek maakte haar wereldberoemd en bracht haar leven in een stroomversnelling. Na "Bonjour tristesse" schreef ze nog een dertigtal boeken, waarvan "Aimez-vous Brahms" uit 1959 één van de bekendste is. In al deze boeken vertelt Sagan liefdesverhalen. Haar privé-leven was zeer bewogen. Zij was de mythe "La Sagan" omgeven door celebrities uit die tijd als Florence Malraux,Peggy Roche, Charles De Gaulle, François Mitterand. Een mythe met een tumultueuze levensstijl, snelle auto's, heftige liefdes, zowel mannen als vrouwen, en grote schandalen. Daarachter school een rebelse en vrijgevochten vrouw. Vrij om te schrijven, lief te hebben en zichzelf te vernietigen. Sagan overleed in 2004 op 69-jarige leeftijd, belangrijker dan haar boeken en beroemder dan haar personages.

BONJOUR TRISTESSE, HELLO SAGAN
" Sagan is en blijft een mateloos intrigerende vrouw en Sylvie Testud is uitstekend in de titelrol!" - De Standaard

Regie: Diane Kurys
Met : Sylvie Testud, PIerre Palmade, Jeanne Balibar, e.a.
Taal : Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: DVD 1 116 min. (film) + 25 min. (extra's) / DVD 2 2 x 90 min. (mini-serie)
27 januari 2009