:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: MAD MONEY EN SUBURBAN GIRL
PERSBERICHT: MAD MONEY EN SUBURBAN GIRL
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-01-24 - Geplaatst door: Werner
MAD MONEY
They're having the crime of their lives...

Bridget (Diana Keaton) en Don (Ted Danson) zijn een welstellend koppel. Als Don zijn werk verliest en ze bankroet dreigen te gaan, neemt Bridget ten einde raad een job aan als poetshulp op een van de strengt beveiligde banken ter wereld. Tot haar verrassing ontdekt ze een gat in de beveiliging en de verleiding om geld te stelen wordt onweerstaanbaar. Bridget sluit een pact met haar collega’s Nina (Queen Latifah), een hardwerkende alleenstaande moeder, en Jackie (Katie Holmes), een zorgeloze jonge vrouw die niets te verliezen heeft. De drie sluiten een ongewone vriendschap en grijpen de kans die hun zal toelaten hun dromen waar te maken…

Mad Money is een leuke en optimistische film over drie vrouwen die om verschillende redenen uit de boot vallen in de maatschappij. Ondanks hun intelligentie, talent en harde werk zullen hun dromen altijd buiten handbereik blijven. Als er zich dan een eenmalige kans aandient waardoor die dromen eindelijk werkelijkheid kunnen worden, besluiten ze die te grijpen, ondanks de enorme risico’s die eraan verbonden zijn.

Het thema van de film: sterke vrouwen die ‘foert’ zeggen tegen het systeem, doet denken aan die andere film: Thelma & Louise. Dat is uiteraard niet toevallig want Mad Money regisseur Callie Khouri was producer en Oscarwinnend script writer van Thelma & Louise (1991). Ze schreef ook het script voor Something To Talk About (1995) van Lasse Hallström. In 2002 regisseerde Callie Khouri haar eerste film: Divine Secrets Of The Ya-Ya Sisterhood met Sandra Bullock, de komische analyse van een moeder-dochter relatie.

De cast bestaat onder meer uit oscarwinnares Diane Keaton (Something’s Gotta Give), oscargenomineerde Queen Latifah (Chicago) en Katie Holmes (Thank You For Smoking). Een opmerkelijke maar sympathieke combinatie die erin slaagt je te doen geloven dat geld toch wel eens gelukkig zou kunnen maken...

Synopsis
Bridget (Diane Keaton) neemt een baantje bij een bank nadat haar man zijn goed betaalde baan heeft verloren. Op haar nieuwe werk ontmoet ze Nina (Queen Latifah) en Jackie (Katie Holmes), die net als zij op zwart zaad zitten. Maar Bridget heeft een oplossing voor hun geldproblemen: wat als zij de oude biljetten, die eigenlijk vernietigd moeten worden, stiekem mee naar huis nemen? Het geld meenemen blijkt niet eens zo moeilijk, maar ermee weg komen is een heel ander verhaal! Een hartverwarmende komedie van de schrijfster van Thelma & Louise en Something to Talk About, over drie vrouwen die hun dromen (en rijkdom) najagen en daarbij de misdaad van de eeuw plegen!

Features:
Product: DVD Single disc
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 27 januari 2009
Regie: Callie Khouri
Cast: Diane Keaton (Because I Said So, The Family Stone), Queen Latifah (Bringing Down The House, Hairspray), Katie Holmes (Batman Begins, Phone Booth)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [2.40:1]
Geluid: Dolby Digital 2.0, Dolby Surround 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: komedie
Speelduur: 100 minuten
Leeftijd: 6 jaar, geweld, grof taalgebruik


SUBURBAN GIRL
Sex And The City meets The Devil Wears Prada

Wanneer de jonge en knappe Brett (Sarah Michelle Gellar) de 50-jarige uitgeversgigant Archie Know (Alec Baldwin) ontmoet, slaan de vonken meteen over. De rijke en machtige Archie is lief, attent en helpt haar met haar carrière. Maar Archie heeft een verleden, een afstandelijke dochter, een foto-album met vorige vriendinnen,… Een wereld van verschil lijkt het sprookje in de weg te staan...

Het romantische Suburban Girl is het regiedebuut van Marc Klein. Klein verdiende zijn sporen in het genre met het schrijven van de scripts: Serendipity (2001), een film met John Cusack en Kate Beckinsale, en A Good Year (2006) van Ridley Scott, met Russel Crowe en Marion Cotillard. Voor zijn eerste film krijgt Klein meteen het gezelschap van enkele grote namen: Sarah Michelle Gellar en Alec Baldwin.

De 31-jarige Gellar werd op erg jonge leeftijd (5) ontdekt, maar werd bij het grote publiek pas echt bekend door de horrorhits I Know What You Did Last Summer (1997) en Scream 2 (1997). De meeste mensen zullen haar echter linken aan de langlopende televisieserie Buffy The Vampire Slayer. Alec Baldwin, de oudste en wellicht meest bekende van de Baldwinbroers (Daniel, William en Stephen) heeft een geweldig palmares. Momenteel gooit hij vooral hoge ogen door zijn rol van Jack Donaghy in de NBC-serie 30 Rock, dat bij ons vorig seizoen op Eén werd uitgezonden. 30 Rock is in Amerika één van de meest succesvolle comedy-reeksen van de afgelopen jaren. De serie won er 5 Golden Globes.

Suburban Girl is gebaseerd op een van de kortverhalen van Melissa Bank. Deze Amerikaanse schrijfster pende met haar verhalenbundel The Girls’ Guide To Hunting And Fishing een bestseller bij elkaar.

Synopsis
De jonge en beeldschone Brett (Sarah Michelle Gellar) is vastbesloten zich omhoog te werken in de New Yorkse uitgeverswereld. Wanneer ze bij een boekpresentatie de uitgeversgigant Archie Knox (Alec Baldwin) ontmoet, slaan de vonken meteen over. Het duurt niet lang of Archie overspoelt de veel jongere Brett met dure cadeaus en chique etentjes. Daarnaast helpt hij haar met haar carrière. Hoewel hun relatie een sprookje lijkt, begint hun leeftijdsverschil langzaam maar zeker zijn tol te eisen… Suburban Girl is een heerlijke romantische komedie, gebaseerd op de verhalen van Melissa Bank, die geen enkele liefhebber van Sex And The City en Ugly Betty mag missen!

Features:
Product: DVD Single disc
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 27 januari 2009
Regie: Marc Klein
Cast: Sarah Michelle Gellar (The Grudge, Cruel Intentions), Alec Baldwin (The Departed, The Aviator), Maggie Grace (Lost, The Fog)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: romantische komedie
Speelduur: 94 minuten
Leeftijd: 6 jaar, grof taalgebruik


UIT HET ARCHIEF