:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MAART EN APRIL 2009
PERSBERICHT: RELEASES MAART EN APRIL 2009
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2009-01-25 - Geplaatst door: Werner
MEMORY
Sometimes memories can kill

Tijdens een medisch onderzoek op een aangespoeld lichaam in de Amazone rivier in Brrazilië wordt Dr. Taylor Biggs (Billy Zane) blootgesteld aan een vreemd poeder. Al snel krijgt hij hierdoor een angstaanjagende hallucinatie die hem aanzet tot verder onderzoek. De dode man blijkt een geneticus te zijn, die een ritueel van een afgelegen indianenstam bestudeerde. Een ritueel, waarbij mensen toegang kijrgen tot het geheugen van hun ouders, nog voor hun eigen geboorte. Taylor begrijpt dat het mysterieuze poeder hem toegang heeft gegeven van zijn ouders, maar hij ziet alleen maar misdaden en ontvoeringen van onschulidge mensen, begaan door de vader die hij nooit heeft gekend. Hij isn u de enige persoon die de vreselijke misdaden kan voorkomen om zoedoende zijn eigen toekomst en die van de slachtoffers te redden.

DVDspecs
Cast: Billy Zane (Titanic), Dennis Hopper (10th & Wolf, Easy Rider), Ann-Margret (Any Given Sunday), Tricia Helfer (Battlestar Gallactica)
Regie: Bennett Davlin (The Medallion)
Genre: Thriller
Lengte: 98 minuten
Beeld: 16*9 (1.78:1)
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/zw: Kleur
Official site: www.memorythemovie.com

Extra’s:
• Trailer


THE BABYSITTERS
These girls mean business

High school scholiere Shirley (Kahterin Waterston) werkt als babysitter om wat bij te verdienen. Ze is smoorverliefd op Michael (John Leguizamo), de man van Gail (Cynthia Nixon) en vader van twee van de kinderen waar ze vaak op past. Op een avond brengt Michael Shirley na het oppassen naar huis en kunnen ze geen weerstand bieden aan hun verlangens naar elkaar. Michael geeft haar een bonus bovenop haar normale vergoeding. Shirley’s inkomsten nemen dan ook razend snel toe bij elke oppas sessie. Als Michaels vrienden hier van horen willen ze ook wel wat van deze hete babysitteractie. Voor ze het weet wordt Shirley een highschool babysitter madam die afspraakjes regelt tussen haar vriendinnen en oversekste echtgenoten. Met een agenda vol studenten-babysitters en een overweldigende vraag van getrouwde vaders is het de vraag hoe lang Shirley en haar vriendinnen dit vol kunnen houden…

DVDspecs
Cast: John Leguizamo (Assault On Precinct 13), Cynthia Nixon (Sex And The City), Katherine Waterston (Michael Clayton)
Regie: David Ross
Genre: Speelfilm
Duur: 85 minuten
Beeld: 16*9 (1.78:1)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/Zw: Kleur
official site: www.thebabysitters.com

Extra's:
• Trailers


AMERICAN GRAFFITI & MORE AMERICAN GRAFFITI

American Graffiti
Deze film is een nostalgische terugblik op de vroege jaren ’60! Ingrediënten als dragraces, drive-ins en Inspiration Point en een onvergetelijke soundtrack met de bekendste rock-n-roll nummers uit die tijd. Vier tieners staan op het punt te gaan studeren en hun jeugd vaarwel te zeggen en op naar volwassenheid. In de hoofdrol van deze superklassieker onder regie van George Lucas zitten onder meer Harrison Ford, Richard Dreyfuss, Ron Howard en Charlie Martin Smith.

DVDspecs
Cast: Richard Dreyfuss (Jaws), Ron Howard (Happy Days), Paul Le Mat (American History X), Charlie Martin Smith (Deep Impact), Cindy Williams (Father Of The Bride)
Producer: Francis Ford Coppola
Regie: George Lucas
Genre: Comedy
Lengte: 110 min
Beeld: 16*9 (2.35:1)
Audio: Engels 5.1, Frans 2.0
Ondertiteling: OA Nederlands, Engels, Frans
Kleur/Zw: Kleur

Extra's:
• Trailer
• Making Of

More American Graffiti
Meer humor, meer muziek! In More American Graffiti kijken we hoe het een paar jaar later met de hoofdpersonen gaat. We leven weer mee met de verwachtingen, dromen en romances van deze schoolvrienden. De schooldisco’s, cruisenights en vrijplekjes hebben plaatsgemaakt voor campusfeesten, love-ins en vredesdemonstraties in het opwindende tijdperk van de jaren ’60. Met de grootste hits uit die periode van Bob Dylan, Donovan, Simon and Garfunkel, The Byrds en The Doors roept deze film mooie herinneringen op aan een tijd toen je volwassen werd met een lach en een traan.

Cast: Ron Howard, Paul Le Mat, Charlie Martin Smith , Cindy Williams, Bo Hopkins
Ex. Producer: George Lucas
Regie: B.W.L. Norton
Genre: Comedy
Lengte: 110 min
Beeld: 16*9 (2.35:1)
Audio: Engels 2.0, Frans 2.0
Ondertiteling: OA Nederlands, Engels, Frans
Kleur/Zw: Kleur

Extra's:
• Trailer
• Soundtrack


BOTTLE SHOCK
Het waargebeurde verhaal over liefde, overwinning en opschudding!

De koppige perfectionist Jim Barrett en zijn zoon, vrijbuiter Bo, delen een droom. Ze willen een eersteklas Chardonnay produceren in Jims wijngaard in Nappa, Californië. Om zijn Parijse wijnwinkel te promoten, organiseert Steven Spurrier een internationale wijnproeverij. Hij is onder de indruk van Barretts Chardonnay, maar Jim weigert aan de wedstrijd van de Britse snob mee te doen.Bo, die indruk wil maken op zijn mooie vriendin Sam, geeft Spurrier toch twee flessen mee.

De komedie, een groot succes op het Sundance Film Festival 2008, is gebaseerd op het "Judgement of Paris" van 1976, waarbij Californische wijnen het opnamen tegen Franse wijnen.

DVDspecs:
Cast: Chris Pine (Smokin' Aces), Rachael Taylor (Transformers), Bill Pullman (Independence Day), Alan Rickman (Love Actually), Eliza Dushku (Buffy the Vampire Slayer)
Director: Randall Miller (Nobel Son)
Genre: Komedie
Lengte: 105 minuten
Beeld: 16 x 9 (2.40:1)
Audio: Engels Dolby Digital 5.1. en 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Offical Site : www.bottleshockthemovie.com

Extra's:
• Trailers


FACTORY GIRL
“The sexiest, most provocative film of the year.” – Roger Friedman, Foxnews.com

‘Iedereen zal vijftien minuten lang beroemd zijn’, profeteerde Andy Warhol. Hij wist als geen ander hoe beroemdheid in elkaar zat. Hij kon mensen tot een ster maken. Dat deed hij bijvoorbeeld met Edie Sedgwick, een meisje van gegoede komaf, die hij opnam in zijn kunstparadijs The Factory en haar transformeerde van een onbekende schoonheid tot een stralende ster. Factory Girl vertelt het waar gebeurde levensverhaal van Edie Sedgwick (Sienna Miller), en het verhaal van Andy Warhol (Guy Pearce) en The Factory, het epicentrum van de kunst van die tijd. De film schetst haarscherp de sfeer van de hectische jaren zestig in de kunstwereld van New York, met als middelpunt Andy Warhol en Edie Sedgwick, en met als rode draad: stijl.

DVDspecs
Cast: Sienna Miller (Stardust, Alfie, Interview), Guy Pearce (Memento, L.A. Confidential), Hayden Christensen (Star Wars Episode II & III, Awake), Mena Survari (American Beauty, Kiss The Girls)
Director: George Hickenlooper
Genre: Speelfilm
Speelduur: 95 minuten
Beeld: 16x9 (1.78:1)
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/ZW: Kleur
Official Site : www.factorygirlmovie.net

Extra’s:
• Trailers
•  Guy Pearce’s Video Diary
•  The Real Edie – An Inside Look at the Life of Edie Sedgwick
•  Sienna Miller’s Audition Tape
•  Making Factory Girl


10 ITEMS OR LESS
Sometimes in life you have to change lanes.

Na vier jaar geen rollen te hebben aangenomen, wil een bekende acteur terugkomen met een film over een nachtmanager in een supermarkt. Om research te doen, laat hij zich afzetten bij een winkel in een voorstad van Los Angeles. Niemand spreekt er Engels, behalve kassière Scarlet. Zij is verantwoordelijk voor de kassa waar je maximaal tien artikelen afrekent. Als zijn chauffeur niet op komt dagen, zit de filmster letterlijk vast in een compleet andere wereld. Scarlet wil hem wel naar huis brengen, maar heeft eerst nog een sollicitatiegesprek; ze haat haar baan en wil ergens anders werken. Als de acteur besluit haar te helpen, bloeit er onverwachts iets moois tussen de twee geestverwanten. 10 Items Or Less laat zien hoe mensen uit twee verschillende werelden heel dicht bij elkaar kunnen komen.

DVD specs
Cast: Morgan Freeman (Million Dollar Baby, Bucket List), Paz Vega (Spanglish, Sex And Lucia), Kumar Pallana (The Royal Tennenbaums, The Terminal)
Director: Brad Silberling
Genre: Komedie
Lengte: 82 minuten
Beeld: 16 x 9 (1.78:1)
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/Zw: Kleur

Extra’s:
• Trailers
• Op de bank met Morgan Freeman en Brad Silberling;
• 20 Questions or less.


CLUBBED
Once you're in there's no way out

Danny, een simpele fabrieksarbeider, is geïntimideerd door het leven, depressief en wordt voor de ogen van zijn eigen kinderen in elkaar geslagen. Zijn toch al nietszeggende bestaan zakt steeds dieper de afgrond in. Op het randje van een zenuwinzinking, beslist hij het heft in eigen hand te nemen. Als hij een groep uitsmijters leert kennen, nemen ze hem aan en geven hem het vertrouwen dat hij nodig heeft. Als hij verder in hun wereldje komt, raakt hij betrokken in de locale onderwereld wat eindigt in een zeer brute, gewelddadige climax. Clubbed is een jaren tachtig drama, een reis in die tijd en een nieuwe kijk op een ‘ontsnappings film’ het verhaal van een mans’ spirituele reis en de transformatie van een ‘nobody’ tot een man die de kracht heeft alles te doen wat hij wil…

DVDspecs
Cast: Mel Raido (The Informers), Shaun Sparks (The Mummy Returns), Scot Williams (Backbeat), Maxine Peake (Shameless), Colin Salmon (The Bank Job)
Director: Neil Thompson
Genre: Crime
Lengte: 91 min
Beeld: 16*9 (1.85:1)
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/Zw: Kleur
Official Site : www.clubbedthemovie.com

Extra’s:
• Trailers


NITRO

Max lijdt een zorgeloos leventje met Alice en hun zoon Theo. Totdat Alice hartproblemen krijt en alleen een hart transplantatie haar leven kan redden. Max belooft Theo dat hij alles zal doen om Alice te helpen, maar om zijn beloft na te komen moet hij een donor hart vinden, en snel! Omdat er weinig tijd is besluit Max zich weer aan te sluiten bij het milieu uit zijn duistere verleden. Dit besluit zal zijn verdere leven drastisch veranderen.

DVDspecs
Cast: Guillaume Lemay0Thivierge, Lucie Laurier, Martin Matte
Producer: Pierre Even
Director: Alain Desrochers
Genre: Actie
Lengte: 95 minuten
Beeld: 16*9 (1.78:1)
Audio: Engels / Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: O.A. Nederlands
Kleur/Zw: Kleur

Extra’s:
• Trailers


THE COOK
He’s the cook, they’re the dinner

Een aantal zorgeloze meisjes willen een lang weekend in het studentenhuis waar ze wonenen van hun rust genieten. Het vaste personeel heeft vrij genomen, zodat de dames helemaal op zichzelf zijn aangewezen. Gelukkig heeft iemand ervoor gezorgd dat er een vervanger is voor de kok, die hun maaltijden kan bereiden. Zodra de meisjes één voor één beginnen te verdwijnen komen ze er achter dat er iets niet helemaal in orde is met… De Kok!

DVDspecs
Cast: Mark Hengst, Makinna Ridgway, Kit Paquin, Penny Drake, Nina Fehren
Regie: Gregg Simon
Genre: Horror comedy
Lengte: 90 minuten
Beeld: 16*9 (2.35:1)
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/Zw: Kleur
Regio: 2
Official site : www.thecookmovie.com

Extra’s:
• Trailers


SHILOH - VRIENDEN VOOR HET LEVEN

Als Marty de jonge hond Shiloh vindt, is hij meteen verkocht. Er ontstaat een hechte band tussen de twee en Marty is vastbesloten het dier te houden. Maar dan krijgt hij te maken met Judd, de gemene eigenaar van Shiloh. Die wil zijn hond weer terug en Marty’s vader Ray vindt dat hij daar gelijk in heeft. Het maakt Marty erg verdrietig om te zien hoe Judd Shiloh behandelt. Tegen de wil van Ray en Judd zal Marty er koste wat kost voor zorgen dat de hond van hem wordt. Er ontstaat een vriendschap die nooit kapot zal gaan. Een prachtig en ontroerend verhaal voor jong en oud. Het verhaal van een jongen die alles riskeert om zijn beste vriend te redden

DVDspecs
Cast: Scott Wilson, Gerald McRaney, Jason Dolley, Ann Dowd, Bonnie Bartlett
Director: Dale Rosenbloom
Genre: Familiefilm
Lengte: 93 minuten
Beeld: 4 x 3 (1.33)
Audio: Engels / Nederlands 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/ZW: Kleur

Extra’s:
• trailers


SHILOH 2 - SHILOH SCHIET TE HULP

De hond Shiloh en zijn baasje Marty zijn dikke maatjes. Shiloh is trouw, lief, grappig en vooral moedig. Maar de nare buurman Judd, de voormalige baas van Shiloh, blijft ruzie zoeken omdat hij de hond weer terug wil hebben. Met hulp van zijn vader en Doc Wallace leert Marty wat verantwoordelijkheid is en hoe je die moet nemen. Shiloh op zijn beurt leert Marty waar vriendelijkheid en vergeving voor staan. Als de buurman in de problemen raakt, schiet Shiloh hem te hulp, ondanks dat hij altijd slecht is behandeld door zijn vroegere baas. Zal het Shiloh lukken om Judd te redden? Een ontroerende film waar de hele familie van kan genieten. Hoe een hond een jongen leert te vergeven

DVD specs:
Cast: Zachary Browne, Scott Wilson, Michael Moriarty Rod Steiger, Caitlin Wachs, Ann Dowd, Rachel David
Director: Sandy Tung
Genre: Familiefilm
Lengte: 96 minuten
Beeld: 4 x 3 (1.33)
Audio: Engels, Nederlands 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/ZW: Kleur

Extra’s:
• trailers


SHILOH 3 - SHILOH GERED

Een jaar nadat Marty Shiloh van zijn wrede eigenaar Judd heeft gered, heeft hij eindelijk het gevoel dat het hondje bij hem veilig is. De mensen in het dorp zijn nog steeds wantrouwig tegenover Marty’s buurman. Als er een moord wordt gepleegd en er bij verschillende mensen wordt ingebroken, verdenken de dorpelingen Judd. Toch wil Marty graag geloven dat hij zijn leven heeft gebeterd. Als blijkt dat de moord en de inbraken zijn gepleegd door twee ontsnapte gevangenen, is Marty dan ook blij dat hij gelijk had. Helaas blijft het wantrouwen onder de dorpelingen bestaan. Totdat Judd door een geweldige reddingsactie de held van iedereen wordt en alles verandert... Een nare man wordt een absolute held als hij twee jonge levens redt...

DVD specs:
Cast: Jason Dolley, Scott Wilson, Gerald McRaney, Ann Dowd, Bonnie Bartlett
Director: Sandy Tung
Genre: Familiefilm
Lengte: 90 minuten
Beeld: 16*9 (1.78:1)
Audio: Engels, Nederlands 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Kleur/ZW: Kleur

Extra’s:
• trailers