:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2009
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2009
Bron: A-Film - Datum: 2009-02-04 - Geplaatst door: Werner
VOX POPULI

De satirische komedie met Tara Elders en Johnny de Mol die op hilarische wijze de kloof tussen volk en politiek bloot legt. Met zijn nieuwe film over de stem van het volk (Vox Populi) laat Eddy Terstall (Simon) opnieuw zien waar een klein land klein in kan zijn. Jos is een ervaren politicus van een extreem politiek correcte partij. Als zijn dochter Zoë een relatie krijgt met Sjef, een jonge marechaussee, komt Jos in aanraking met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfamilie. Jos begint de standpunten van de schoonfamilie te gebruiken in zijn politieke optreden, wat hem snel doet stijgen in de peilingen. Het ego van deze ijdele, maar ook charmante man in midlife crisis, begint steeds grotere vormen aan te nemen. Ook weet Jos niet waar volks ophoudt en rechts begint. Zal hij de balans in zijn politieke en privéleven op tijd weten te hervinden?

Regisseur: Eddy Terstall
Cast: Tara Elders, Johnny de Mol, Ton Kas, Tom Jansen, Dragan Bakema
Releasedatum: 19-03-2009
Speelduur: 100 min

Extra's:
• Trailer
• Commentaartrack met Eddy Terstall & Spinvis
• Achter de Schermen (+/- 26 min.)
• Extra Muziek van Spinvis


HET ECHTE LEVEN

Hoe ver kun je gaan om de grenzen van de liefde te testen? In zijn vierde film laat Robert Jan Westdijk (Zusje) op intrigerende wijze zien hoe Sallie Harmsen (de ontdekking van het jaar) en Ramsey Nasr met vuur spelen.
De jonge regisseur Martin (Ramsey Nasr) maakt een speelfilm waarin zijn vriendin Simone (Sallie Harmsen) de hoofdrol speelt. In deze film moet zij bij wijze van liefdestest een relatie met een andere man beginnen. Het gaat echter verkeerd als Martin de mannelijke hoofdrolspeler ontslaat en vervangt door Dirk (Loek Peters), een crewlid van de film zonder acteerervaring. Omdat deze Dirk alleen zichzelf kan spelen, neemt vanaf dat moment het echte leven de overhand in Martins film.

Regisseur: Robert Jan Westdijk
Cast: Ramsey Nasr, Sallie Harmsen, Mike Libanon, Loek Peters, Loes Haverkort
Releasedatum: 12-03-2009
Speelduur: 90 min

Extra's:
• Trailer
• "Martin's Film": het echte leven zonder randen (+/- 59 min.)
• De randen van de randen van Het Echte Leven (+/- 12 min.)
• Fictieve Repetities (+/- 10 min.)


HET ZUSJE VAN KATIA

Met zes nominaties voor de Gouden Kalveren groeide de bijzondere, nieuwe film van Mijke de Jong (Tussenstand) uit tot één van de onverwachte favorieten op het Nederlands Filmfestival. De nominaties voor het scenario en de beste vrouwelijke bijrol werden verzilverd. Het Zusje Van Katia is een intiem portret van een 13-jarig meisje in Amsterdam-Noord dat haar Russische moeder en oudere zus Katia “verliest” aan de harde wereld van de prostitutie. Zusje blijft alleen achter in een flat aan het IJ-plein. Door haar onvoorwaardelijke liefde en onbevangenheid houdt ze het hoofd boven water in de grimmige wereld van porno, drugs en neonreclames.

Regisseur: Mijke de Jong
Cast: Betty Qizmolli, Olga Louzgina, Julia Seijkens
Releasedatum: 26-03-2009
Speelduur: 81 min.

Extra's:
• Trailer


BLIND DATE (US REMAKE)

Remake van Theo van Gogh's Blind Date. Blind Date is het verhaal van twee ouders die praten, flirtenruzieën en zo proberen in het reine te komen met het verlies van hun jonge dochter. Ze hebben een aantal “Blind dates,” door contactadvertenties te plaatsen in de krant en doen alsof ze twee vreemden zijn die elkaar ontmoeten. Ze doen dit steeds opnieuw, telkens in een andere rol, in een wanhopige poging hun verdriet van een verloren kind te verzachten en hun hevig verstoorde relatie te verbeteren.

Regisseur: Stanley Tucci
Cast: Patricia Clarkson, Stanley Tucci, Thijs Römer, Georgina Verbaan
Releasedatum: 05-03-2009
Speelduur: 80 min.
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1:77.1)
Discformaat: DVD 5

Extra's:
• Making Of


INSIDE THE MUSIC

A-Film komt weer met een aantal nieuwe titels afkomstig van muzieklabel: Inside the Music. De verhalen achter de muziek. Muziekfilms die verrassen, intrigeren en verbluffen.

De worp bestaat uit de volgende titels:
Glastonbury (Glastonbury is niet zomaar een kleurrijke registratie van een festival)
The Road To Memphis (De muzikale ontdekkingsreis van blueslegende B.B. King wordt door regisseur Richard Pearce als uitgangspunt genomen)
Ramses (De zanger, acteur en schilder Ramses Shaffy, icoon van het vrijgevochten intense bestaan van de jaren zestig, wordt nu geconfronteerd met de gevolgen van zijn levenswijze)
Marokko Swingt (In deze swingende film schuren Marokko en Nederland op positieve wijze tegen elkaar aan)

Releasedatum: 12-03-2009