:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Corridor >> PERSBERICHT: VERBODEN TE ZUCHTEN
PERSBERICHT: VERBODEN TE ZUCHTEN
Bron: Corridor - Datum: 2009-02-23 - Geplaatst door: Werner

VERBODEN TE ZUCHTEN


De film vertelt het verhaal van een timide jongeman, vertolkt door Stefan Perceval, die na heteind van een eerste liefde een paar dagen op de dool is in Brussel, terwijl hij vrienden en familie laat geloven dat hij vertrokken is naar Portugal.

 

Dit eigenzinnige debuut, nu voor het eerst op dvd, werd geselecteerd voor meer dan 30 internationale filmfestivals, waaronder Rotterdam (Tiger Awards Competition), Angers, Moscou,Vancouver en Mar del Plata. Op het festival van Tbilisi werd de film bekroond met de Golden Prometheus voor de beste film.

 

Naast Stefan Perceval worden de hoofdrollen vertolkt door Stefanie Bodien, Jacqueline Bir, Josse de Pauw, de debuterende Marie Bulté, en Senne Rouffaer, voor wie dit de laatste grote filmrol was. De soundtrack werd geschreven door Daan, die hier debuteert als filmcomponist en ook de originele affiche ontwiep waarop het artwork van de digipack is gebaseerd.

 

Alex Stockman begon als rock-en filmcriticus bij Humo, en maakte behalve Verboden Te Zuchten ook de kortfilms Violette, In De Vlucht en Eva Reste Au Placard Les Nuits De Pleine Lune, dat in 2006 werd geselecteerd voor het filmfestival van Venetië. Momenteel bereidt hij de opnamen van de langspeelfilm Pulsar voor.

 

Als bonus bevat de dvd verder de kortfilm In De Vlucht (1996) en een interview met de regisseur door Nico Leunen (2009).

 

Verboden Te Zuchten is vanaf 1 maart '09 nationaal verkrijgbaar.

 

"Nooit werd de troosteloze schoonheid van Brussel krachtiger verfilmd" – Flagey

 

"Stefan Perceval is memorable in his portrayal of the deadpan Joris, a lost tourist in his own hometown, shuffling through the city’s strange mix of languages and architectures in search of a meaningful connection to the world." – Mark Peranson, Cinema Scope

 

"Stijlvol gefilmd en onderkoeld geacteerd. Een sombere, ietwat melancholische film over de eenzaamste tochten: die naar de eigen ziel." – Jo de Ruyck, Het VolkUIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron