:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: OORLOGSTITELS
PERSBERICHT: OORLOGSTITELS
Bron: Just Entertainment - Datum: 2009-02-24 - Geplaatst door: Werner
Just brengt gevarieerd aanbod oorlogsdocumentaires op DVD

Op 12 maart aanstaande komt Just Entertainment met de DVD-release van een viertal documentaires waarin zeer uiteenlopende aspecten van met name de Tweede Wereldoorlog worden belicht, van de schokkende Zweeds-Duitse documentaire Mein Kampf tot de onthullende 26-delige Amerikaanse serie Secrets Of War.

Mein Kampf
Toen deze film van de in Berlijn geboren filmmaker en journalist Erwin Leiser in 1959 uitkwam, werd er schande van gesproken. Juist in een tijd dat de wonden van de Tweede Wereldoorlog nog vers waren, werd de provocerende titel als schokkend ervaren. Dat gold ook voor de inhoud, met veel authentieke beelden van de wreedheden van de Nazi’s. Het merendeel van het materiaal was nooit eerder vertoond. Sommige fragmenten, geschoten door Goebbels’ eigen mensen, waren zelfs door de Nazi’s te heftig bevonden.

War In The Arctic
Deze tweedelige documentaire vertelt het verhaal van een relatief onbekend hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog: de strijd in het Noordpoolgebied. Met name de ijsvrije noordelijke havenstad Moermansk was een twistappel waar zowel de Duitsers als de geallieerden zware gevechten voor over hadden – en dus ook zware verliezen. Mensen die erbij waren, vertellen over de gruwelen die zich destijds afspeelden in het gebied van de Noordelijke IJszee.

Nuremberg – Nazis On Trial
Een driedelig BBC-docudrama over het Proces van Neurenberg, waar tegen 21 Nazi-kopstukken de doodstraf werd geëist. Nuremberg – Nazis on Trial kijkt vooral naar de processen tegen Hermann Goering, Rudolph Hess en Albert Speer. Historisch onderzoek, interviews met ooggetuigen, authentieke beeldfragmenten en gedramatiseerde scènes geven samen een bijzonder perspectief op hét internationale proces van de 20e eeuw.

Secrets Of War
Secrets Of War is een 26-delige Amerikaanse documentaireserie die op zoek gaat naar geheime militaire acties en operaties uit de Tweede Wereldoorlog, de conflicten in Korea en Vietnam en de Golfoorlog. De verhalen bij de beelden worden verteld door de in 2008 overleden acteur en Oscarwinnaar Charlton Heston.