:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES KOMENDE MAANDEN
PERSBERICHT: RELEASES KOMENDE MAANDEN
Bron: Homescreen - Datum: 2009-03-02 - Geplaatst door: Werner
IL VANGELO SECONDO MATTEO
te koop vanaf 3 maart

Voor zijn verfilming van het leven van Jezus van Nazareth ging Pier Paolo Pasolini uitsluitend uit van het eerste Evangelieboek, dat van Mattheüs: niets werd toegevoegd, alle gesproken teksten zijn letterlijke citaten. In tegenstelling tot de bombastische Hollywood-bijbelfilms uit de jaren ’50 en ’60 streefde Pasolini een eenvoudige, pure en poëtische stijl na. Hij liet een aan het volk toebehorende Christus zien, een Christus van de armen, strijdbaar en sociaal geëngageerd. De locaties vond hij in het arme zuiden van Italië. Alle acteurs (waaronder zijn moeder, die Maria op latere leeftijd speelt) zijn amateurs. Met deze film leverde Pasolini de meest zuivere en volgens velen de beste verfilming van het het leven van Christus af.


BRUTI, SPORCHI E CATTIVI

te koop vanaf 3 maart

De ‘lelijke, smerige en gemene’ mensen uit de titel van de film wonen samen in een krottenwijk van Rome. De vader van deze chaotische familie heeft een miljoen lire losgekregen van de verzekering omdat hij een oog heeft verloren, maar hij weet niet hoe hij het geld uit de handen van zijn huisgenoten moet houden. Van respect voor het hoofd van het gezin is weinig sprake, zeker niet als pa-lief het waagt een maîtresse mee naar huis te nemen. Regisseur Ettore Scola (‘Una Giornata Particolare’) schildert de arme bevolking niet zo sympathiek af als de Italiaanse films van vlak na de oorlog dat deden. Bij hem zijn ze allemaal… lelijk, smerig en gemeen. “Ik vind dat ze niet alleen het recht hebben dat te zijn”, aldus Scola, “ze zouden het nog veel méér moeten zijn!” Maar welke bedoeling Scola ook met zijn film had, hij leverde een fantastische hilarische komedie af.


OTTO E MEZZO
te koop vanaf 3 maart

De filmregisseur Guido (Marcello Mastroianni) brengt voor zijn gezondheid een tijdje door in een chique kuuroord met warmwaterbronnen.Veel rust krijgt hij hier echter niet: alle filmmensen reizen hem achterna, net als zijn maîtresse en zijn vrouw. Guido’s volgende filmproject is al aangekondigd en een enorm decor, een lanceerbasis voor een ruimteschip, nadert zijn voltooiing. Maar eigenlijk heeft Guido nog geen idee waar die film precies over zal moeten gaan, iets wat hij probeert te verbergen voor zijn producent, zijn productiestaf en de filmsterren die al arriveren, benieuwd naar hun rol. In plaats van na te denken over het scenario droomt Guido weg naar zijn kindertijd, naar zijn overleden vader en naar de vrouwen uit zijn leven, die hem in verschillende fantasiebeelden omringen. Fellini’s 8 1/2 (Otto E Mezzo) is de eerste en tegelijk beste film die er over het vak van filmregisseur is gemaakt. Hij vormde de inspiratie voor filmmakers als François Truffaut (La Nuit Américaine) en Woody Allen (Stardust Memories).


YO, LA PEOR DE TODAS
te koop vanaf 17 maart

In het 17e eeuwse Mexico, waar de Spanjaarden regeren, is het voor vrouwen onmogelijk zich aan de kunst en wetenschap te wijden. Behalve in het klooster. Tot ook daar de Kerkelijke macht ingrijpt... Juana Inès de la Cruz (Assumpta Serna, Matador) gaat op haar twintigste het klooster in om te kunnen schrijven. Vanaf het begin geniet ze bescherming van de koning (Dominique Sanda, Il Conformista, Novocento) en zijn vrouw, die haar briljant en fascinerend vinden. Tussen de koningin en Juliana ontwikkelt zich een intieme vriendschap die de bron is voor Juana’s liefdespoëzie. Voor de aartsbisschop is haar sensuele kunst een doorn in het oog. Als de koning en koningin naar Madrid worden teruggeroepen, krijgt Juana te maken met haat en vergelding. Ze wordt verraden door een bisschop en degene bij wie ze biecht vernedert haar. Een tribunaal en haar bekentenis dat ze de slechtste aller vrouwen is, betekenen het einde van haar leven. Juana Inés de la Cruz (1651-1695) is één van de belangrijkste Spaanstalige dichters. Yo La Peor De Todos is gebaseerd op de roman Las Trampas De La Fe van Nobelprijswinnaar Octavio Paz. In 1992 kreeg de film de publieksprijs op het International Gay&Lesbian Filmfestival.


CHERRY BLOSSOMS
te koop vanaf 17 maart

Het is nooit te laat om een droom waar te maken en een leven te beginnen. Het huwelijk tussen Rudi en haar man Trudi had nog jaren door kunnen gaan. Ware het niet dat Trudi van een arts hoort dat haar man niet lang meer te leven heeft. Het is aan haar het hem te vertellen, of niet... De dokter stelt haar voor dat ze samen iets gaan ondernemen, misschien iets wat ze al lang samen wilden doen. Trudi besluit haar man niet te vertellen hoe ziek hij is en het advies op te volgen. Ze overtuigt Rudi hun kinderen op te zoeken in Berlijn. Het reisje draait voor hen beiden op een teleurstelling uit, en al snel vertrekken ze naar de Baltische Zee. Maar dan, geheel onverwacht, sterft Trudi. Rudi is radeloos en weet niet wat hij nu met zijn leven aanmoet, tot hij besluit naar Japan te gaan om hun jongste zoon Karl te bezoeken...


YOUNG @ HEART
te huur vanaf 17 maart

Young@Heart Chorus is een Amerikaans koor dat rocknummers zingt van o.a. The Sex Pistols, Bruce Sprinsteen, The Rolling Stones en U2. Saillant detail: de gemiddelde leeftijd van een koorlid is 83 jaar! De leden van het Young@Heart Chorus uit Massachusetts reizen de wereld rond met producties die ooit in 1982 in een gaarkeuken met piano ontstonden. Niemand kon toen vermoeden dat die eerste buurthuisshow zou uitmonden in een professioneel gezelschap van wereldfaam. Dit niet-bepaalde-conventionele-bejaardenkoor komt nu naar Nederland en zal menig clichébeeld van bingo en geranium aan stukken slaan. In september is het Young@Heart Chorus te zien en horen in de Rotterdamse Schouwburg, de kaartverkoop start op 17 maart. Regisseur Stephen Walker maakte van het dagelijkse wel en wee van dit bijzondere koor een schitterende documentaire, Young @ Heart, die vanaf 17 maart te huur is en vanaf 14 april te koop is.


Award Winning Cinema
- vanaf 17 maart

In onze reeks Award Winning Cinema zijn vanaf 17 maart volgende titels verkrijgbaar:
• My Beautiful Laundrette van Stephen Frears
London, de Thatcher-jaren. Een uitzichtloze periode die wordt beheerst door werkeloosheid, geweld en vreemdelingenhaat. De jonge Pakistaan Omar (Gordon Warnecke) werkt in de wasserette van zijn oom Nasser. Wanneer hij de zaak van zijn oom overneemt is hij vastbesloten om er een paleisje van te maken. Zijn jeugdvriend en ex-National Frontlid Johnny (Daniel Day-Lewis) komt hem daarbij helpen. Al snel worden ze minnaars en beginnen de problemen pas écht. Buitenstaander Johnny wordt noch door de Pakistaanse gemeenschap geaccepteerd noch door zijn vroegere racistische vrienden. Ondertussen begint Omars familie zich af te vragen of Omar niet een keer moet trouwen... De klassieker My Beautiful Laundrette geeft een pakkend beeld van die tijd. Maar ook is de film een universeel pleidooi voor liefde, ondanks angst en vooroordelen. Een film die niets aan kracht heeft ingeboet en nog steeds pijnlijk actueel is.

* Mon Fils À Moi van Martial Fougeron
Net voordat Julian thuiskomt, strijkt hij snel zijn haar in een scheiding en stopt hij zijn blouse in een broek. Hij is als de dood dat zijn moeder hem zo ziet. Julians moeder heeft er moeite mee dat haar zoon aan het puberen is. Ze wil niet dat hij zelf kiest welke kleren hij draagt, zich gaat scheren of een vriendinnetje krijgt. Genegeerd door haar man wil ze hem het liefst voor zichzelf houden. Haar verstikkende liefde zorgt ervoor dat Julian zich meer en meer terugtrekt... Nathalie Baye is een van de meest gerespecteerde en gevierde Franse actrices. Zij staat bekend om haar vermogen de meest uiteenlopende rollen te spelen. Haar eerste grote film was La Nuit Américaine van François Truffaut in 1973. Zij werkte daarna nog vaker met Truffaut, aan wie ze eenzelfde loyaliteit toonde als aan Jean-Luc Godard, dankzij wiens Sauve Qui Peut (La Vie) zij in 1979 de César voor beste actrice won.

* Le Temps Qui Reste van François Ozon
De dertig-jarige Romain (Melvil Poupaud) is een egoïstische en arrogante modefotograaf die alles voor elkaar lijkt te hebben: een succesvolle carrière, een mooi appartement in Parijs en een leuk vriendje. Wanneer hij tijdens een fotoreportage flauwvalt en onderzocht wordt in het ziekenhuis, blijkt hij een tumor te hebben. Zijn kansen op overleving zijn minimaal en hij weigert om behandeld te worden. Romain vertelt niemand iets over zijn ziekte. Na een ruzie met zijn familie en het verbreken van zijn relatie, reist hij naar zijn grootmoeder (Jeanne Moreau). Zij is de enige persoon die hij zijn geheim toevertrouwt ‘omdat jij net zo dicht bij de dood staat als ik.’ Op de terugreis naar Parijs neemt hij een onverwacht aanbod aan van de serveerster (Valeria Bruni-Tedeschi) in een wegrestaurant. Het ingaan op dit aanbod helpt Romain om zijn naderende dood te accepteren.

* An Angel At My Table van Jane Campion
An Angel At My Table is de wereldwijd bejubelde film van Oscar-winnares Jane Campion. (The Piano, In The Cut).
De roodharige Janet (Kerry Fox, Shallow Grave, Intimacy) groeit op in een arme Nieuw-Zeelandse familie met veel broertjes en zusjes. Al op vroege leeftijd is ze anders dan andere kinderen en eigenlijk haar hele leven voelt Janet zich alleen. Janet studeert, schrijft graag verhalen en woont samen met haar lievelingzusje Isabel. Als ze werk vindt als lerares, komt ze er helemaal alleen voor te staan. Ontredderd wordt ze opgenomen in een psychiatrische inrichting waar ze onterecht als schizofreen wordt gediagnoseerd. Als Janet na 8 jaar vrijkomt en naar Europa afreist vindt ze haar langverdiende succes als schrijfster. Een prachtige en ontroerende verfilming over het leven van Janet Frame, een van Nieuw-Zeelands meest begaafde schrijfsters.
.
* Schultze Gets The Blues van Michael Schorr
Het veelbekroonde Schultze gets the blues is een droogkomische speelfilm met een cajun-twist over Schultze, een Oost- Duitser die via de radio de Amerikaanse blues ontdekt. Na een leven in de zoutmijnen verruilt hij zijn stamcafé, zijn volkstuin en zijn benauwende muziekvereniging voor de Southern States van Amerika. Schultze opent zijn hart voor een nieuw geluid en nieuw geluk. Uit zijn accordeon klinken niet langer polka’s, maar de vurige klanken van de blues.


Overige releases

7 april:
• Passione D'Amore
• Il Posto
• Il Bidone
• L' Innocente

14 april:
• Young @ Heart
• The Celluloid Closet
• Vier Minuten (AWC)
• La Sconosciuta (AWC)
• Novembermond
• Sous Le Sable (AWC)
• Les Amants Criminels (AWC)

21 april:
*•  Latter Days
* The Song Of Sparrows
* Puffball april:

5 mei:
• Rocco E I Suoi Fratelli

12 mei:
• The Song Of Sparrows
• Baran (AWC)
• L' Avventura
• Lungo Silenzio

19 mei:
• Gomorra [Special 2-disc Edition]
• The Lost Language Of The Cranes
• Puffball

9 juni:
• Il Deserto Dei Tartari
• Boy A
• Breakfast With Scott
• Swoon (AWC)
• Poison (AWC)
• C'era Una Volta...
• Anne Trister
• Le Roi Danse (AWC)

21 juli:
• I Vitelloni


UIT HET ARCHIEF