:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: RIGHTEOUS KILL
PERSBERICHT: RIGHTEOUS KILL
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-04-24 - Geplaatst door: Werner
RIGHTEOUS KILL
De Niro en Pacino samen in een spannende cop film

Twee NYPD agenten op leeftijd, ‘Turk’ (Robert De Niro) en ‘Rooster’ (Al Pacino) proberen een seriemoordenaar te vatten. Die heeft het gemunt op criminelen die uit handen van het gerecht zijn kunnen blijven. Het lijkt er sterk op dat de moordenaar een politieagent is, iemand uit hun eigen korps. De twee partners kunnen het echter steeds minder met elkaar vinden. En het loopt helemaal uit de hand wanneer twee jonge collega’s die ook op de zaak zitten, Turk beschuldigen…

Twee van de beste acteurs van onze generatie, tesamen in één film. Dat geeft vonken! Nochtans is het niet de eerste keer dat tweevoudig Oscarwinnaar Robert de Niro (Taxi Driver, Raging Bull, Cape Fear, Jackie Brown) en Oscarwinnaar Al Pacino (Scent Of A Woman, Carlito’s Way, Donnie Brasco, The Devil’s Advocate, Insomnia) samen in een film te zien zijn. In de met 6 Oscars bekroonde The Godfather: Part II (1974), speelt De Niro de vader van Al Pacino’s personage in diens jeugd. Beide steracteurs zijn in die film in geen enkele scène samen te bewonderen. In 1996 speelden De Niro en Pacino opnieuw samen, deze keer in Michael Mann’s Heat. Maar op twee scènes na, zijn ze ook in deze film niet samen te zien. Dat is dus eindelijk veranderd met deze Righteous Kill, een thriller van regisseur Jon Avnet (88 Minutes). Beide heren krijgen volop de kans tot interactie in deze spannende cop movie, geflankeerd door een aantal uitstekende acteurs als John Leguizamo (Carlito’s Way, Romeo + Juliet), Donnie Wahlberg (oudere broer van Mark Wahlberg, Saw-films) en rijzende ster Carla Gugino (Sin City, The Unborn, Wachtmen).

Righteous Kill is verkrijgbaar in een Single-disc Edition, een 2-dvd Special Edition en op Blu-ray. De special edition en de Blu-ray bevatten leuke extra’s.

Synopsis
Een seriemoordenaar heeft het voorzien op criminelen die uit handen van politie en justitie zijn gebleven.Een pooier, een verkrachter, een kinderlokker: allemaal worden ze uit de weg geruimd door een mysterieuze killer. Turk en Rooster, twee veteranen van de New Yorkse politie, onderzoeken de zaak. Maar al snel komen ze tot de conclusie dat de moordenaar uit hun midden moet komen: iemand binnen de New Yorkse politie heeft het recht in
eigen handen genomen. De zaak neemt een verrassende wending wanneer twee jonge rechercheurs, die ook bij de zaak betrokken zijn, met de beschuldigende vinger richting Turk wijzen. Zou hij de moordenaar kunnen zijn?

Tagline
"There’s nothing wrong with a little shooting as long as the right people get shot"
"Most people respect the badge, everybody respects the gun"

Product: DVD, Blu-ray
Details: Single Disc DVD, Special 2 disc DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 5 mei 2009
Regie: John Avnet (88 Minutes, Sixty Minute Man)
Cast: Robert de Niro (Heat, Casino, Goodfellas, Taxi Driver, The Godfather: Part II), Al Pacino (Heat, Ocean’s Thirteen, 88 minutes, Scarface, The Godfather: Part I,II & III)
Genre: Misdaad/Thriller
Leeftijd: 12 jaar, drugsgebruik, grof taalgebruik, angst

DVD Disc 1 features
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Audio: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels
Nederlands Ondertiteld
Speelduur 101 minuten.

Extra's:
• Also or Soon Available
• Commentary track by director Jon Avnet

DVD Disc 2 features
Audio: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels
Nederlands Ondertiteld

Extra's:
• Behind the scenes
• The thin blue line: The darker side of the police force
• The investigation: An in-depth look at Righteous Kill
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Interview cast & crew
• Also or soon available
Speelduur 100 minuten

Blu-Ray features
Beeld: 16:9 Widescreen (2.35:1) Full HD / 1080p
Audio: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels
Nederlands Ondertiteld
Speelduur 101 minuten.

Extra's:
• Commentary track by director Jon Avnet
• Behind the scenes
• The thin blue line: The darker side of the police force
• The investigation: An in-depth look at Righteous Kill
• Interview cast & crew
• Also or soon available