:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2009
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2009-05-19 - Geplaatst door: Werner
WEEDS - SEIZOEN 3
Het gras is niet altijd groener aan de overkant
 
Synopsis

Een huismoeder die uit noodzaak een eigen weedhandel op poten zet in een chique Amerikaanse wijk? Controversieel is wel het minste wat je kan zeggen van Weeds. Toch werd de serie al snel razend populair en is het nog steeds één van de absolute toppers op de Amerikaanse zender Showtime. In Vlaanderen konden de kijkers voor het derde seizoen al terecht op Prime en BeTV. Vanaf 4 juni brengt Sony Pictures Home Entertainment dit nieuwe seizoen ook uit op DVD. Gedurende 15 afleveringen word je weer meegezogen in de marihuanadampen van Agrestic, een gegoede buurt waar groene vingers voor een wel heel bijzonder doeleinde aangewend worden...

 

Het tweede seizoen eindigde voor Nancy Botwin in zeer nauwe schoentjes. Haar zoon Silas werd tegengehouden door de politie met een koffer vol marihuana, haar man Peter is dood en de andere dealers uit de buurt dulden Nancy"s concurrentie niet. Ook in het derde seizoen verloopt Nancy"s drugshandeltje niet vlekkeloos. Door haar groeiende imperium is ze een aantrekkelijke prooi voor chantage. Bovendien blijkt de grens tussen vriend en vijand bijzonder vaag te zijn. Nancy blijft echter niet bij de pakken zitten en probeert op haar eigen manier zich een weg te banen langs alle obstakels. Dat daarbij ook slachtoffers uit haar omgeving vallen, lijkt onvermijdelijk...

 

Weeds weet de kijkers seizoen na seizoen aan te spreken dankzij een geslaagde mix van drama en komedie. Bovendien geven de spitse dialogen en de knappe acteerprestaties elke aflevering de vaart van een sneltrein. Mary-Louise Parker werd sinds de start van de reeks elk jaar genomineerd voor de Golden Globes in de categorie beste actrice en verzilverde bovendien een van die nominaties. En alsof dat nog niet genoeg is, bevat dit derde seizoen weer heel wat extra"s die zeker de moeite waard zijn. Bloopers, documentaires, trivia tracks,... Afspraak bij je lokale dealer vanaf 4 juni voor deze verslavende reeks!

 

Regisseur: Jenji Kohan

Acteurs: Mary-Louise Parker (The West Wing, Red Dragon), Elizabeth Perkins (Kids In America, 28 Days), Kevin Nealon (Daddy Day Care, The Wedding Singer), Hunter Parrish (RV, Premonition)

Genre: Drama, komedie
Release dvd koop: 4 juni 2009
 
Extra op dvd:
• Audiocommentaar bij verschillende afleveringen
• Trivia tracks bij verschillende afleveringen
• Bloopers

• De titelsong "Little Boxes" in uitvoeringen van Kinky, The Individuals, Man Man, Persephone┤s Bees en Randy Newman

• Documentaires: "Uncle AWOL" en "Mary Kate Olson"

• 6 korte films: "Good Morning Agrestic"

• Fragmenten van de soundtrack
• Trailers
 

THE TUDORS - SEIZOEN 2

Houdt Anna het hoofd boven water?
 
Synopsis

Sony Pictures Home Entertainment brengt op 4 juni het tweede deel van de prestigieuze serie The Tudors uit op DVD en Blu-ray Disc. De succesvolle reeks is gebaseerd op de heerschappij van Hendrik VIII, de beruchtste heerser én vrouwenliefhebber uit de Engelse geschiedenis. Na drie Emmy Awards werd de serie ook nog genomineerd voor de Golden Globes in de categorieën 'Beste serie' en 'Beste Acteur' (Jonathan Rhys Meyers).

 

In dit tweede seizoen staan het onthoofden van de Katholieke Kerk en de groeiende macht en invloed van Thomas Cromwell centraal. Cromwell (James Frain) is de leider van de Reformatiebeweging in Engeland en laat Koning Hendrik VIII (Jonathan Rhys Meyers) zichzelf bombarderen tot hoofd van de Engelse Kerk. Cromwells listige plannetjes zorgen ervoor dat de eens zo machtige Katholieke Kerk wordt ontbonden. Zelfs de invloedrijke Paus Paulus III (Oscarwinnaar Peter O'Toole) in Rome kan er niets tegen beginnen. Deze acties vormen het politieke kader waarbinnen Hendrik zijn vele liefdesaffaires beleeft. Hendriks lust viert hoogtij en de intrigerende Anna Boleyn (Natalie Dormer) wordt zijn nieuwe vrouw, tot groot ongenoegen van het volk dat Katherine van Aragon nog steeds als hun koningin beschouwt. Maar de mooie Anna wordt het slachtoffer van haar eigen verleidingskrachten wanneer Hendrik het geflirt van de andere hofdames niet kan weerstaan. Bovendien slaagt ze er niet in hem een zoon te schenken. Uiteindelijk betaalt Anna een zeer hoge prijs voor haar eigen falen, terwijl Hendrik, nog steeds hopend op een zoon, zich met Jane Seymour in een volgend liefdesavontuur stort...

 

In België werd de reeks reeds uitgezonden op Prime en BeTV, maar nu kan elke liefhebber de 3 discs tellende DVD of Blu-ray in huis halen. Deze kostuumserie is een staaltje van uitzonderlijke kwaliteit. Niet alleen zijn de  acteerprestaties subliem, The Tudors is ook een 'lust' voor het oog!

 

Regisseur: Michael Hirst

Acteurs: Jonathan Rhys-Meyers (Mission: Impossible 3, Match Point), Sam Neill (Jurassic Park, Bicentennial Man), Callum Blue (Dead Like Me - TV Serie, The Princess Diaries 2: Royal Engagement), Henry Cavill (Tristan & Yseult, The Count Of Monte Cristo)

Genre: Drama
Release Blu-ray disc koop: 4 juni 2009
Release dvd koop: 4 juni 2009
 
Extra op Blu-ray disc en dvd:

• Documentaires: "To capture a king", "To play a pope" en "Love and Passion in Tudor times"

• Trailers
 

SEVEN POUNDS
7 namen, 7 vreemdelingen, 1 geheim
 
Synopsis

Het succesteam van The Pursuit Of Happyness is weer herenigd! Regisseur Gabriele Muccino en Hollywoods favoriete acteur Will Smith hebben de handen in elkaar geslagen voor deze Seven Pounds die vanaf 11 juni op DVD & Blu-ray Disc te verkrijgen is. Resultaat: een aangrijpend drama over een controversieel onderwerp.

 

Om zijn verleden vol schuldgevoelens achter zich te laten, besluit belastingsambtenaar Ben Thomas (Will Smith) 7 onbekende mensen een helpende hand toe te steken om zo hun leven drastisch te veranderen. Tijdens zijn zoektocht naar mensen die zijn hulp waard zijn, ontmoet hij niet alleen de blinde pianist Ezra (Woody Harrelson) maar ook Emily Posa (Rosario Dawson). Deze knappe en levenslustige vrouw met een aangeboren hartafwijking wint langzaam maar zeker het hart van de starre Ben. Maar deze ontluikende liefde had hij niet voorzien in zijn grote plan... dat wel heel ver gaat.

 

Een verkoper die alles verliest, een astronaut die de wereld moet redden of een superheld op retour, Will Smith gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Met zijn getourmenteerde vertolking in Seven Pounds illustreert hij nogmaals zijn veelzijdigheid als acteur en laat hij de kijkers tussen onbegrip en medeleven voor zijn personage slingeren. Ook Rosario Dawson en Woody Harrelson zetten hun rol met bijzonder veel verve en gevoel neer.

 

Dé troeven van Seven Pounds op DVD en Blu-ray Disc? Sterke vertolkingen, een film die je naar de keel grijpt én doet nadenken en heel wat extra's zoals audiocommentaar van de regisseur, verwijderde scènes en de documentaires "Seven Views on Seven Pounds", "Creating the Perfect Ensemble", "The Box Jellyfish" en "Emily"s Passion: The Art of the Printing Press". Een aanrader voor liefhebbers van aangrijpende verhalen en fans van Will Smith!

 

Regisseur: Gabriele Muccino

Acteurs: Will Smith (The Pursuit Of Happyness, Ali, Enemy Of The State), Rosario Dawson (Rent, Little Black Dress, This Revolution), Woody Harrelson (Anger Management, Money Train)

Genre: Drama
Release Blu-ray disc koop: 11 juni 2009
Release dvd koop: 11 juni 2009
Release dvd huur: 19 mei 2009
 
Extra op Blu-ray disc en dvd:
• Audiocommentaar van regisseur gabriele muccino

• Documentaires: "Seven views on Seven Pounds", "Creating the perfect ensemble", "The box jellyfish" en "Emily's passion: the art of the printing press"

• Verwijderde scènes
• Trailers
 

THE SHIELD - SEIZOEN 6

Strike one, Strike two... and you're out

 
Synopsis

The Shield: een spraakmakende, onconventionele, prijswinnende televisieserie. Meer argumenten om het volledige zesde seizoen op DVD in huis te halen, heb je toch niet nodig? Als je eenmaal The Shield volgt, lijken alle andere politiereeksen hopeloos stoffig. Het Strike Team van Vic Mackey is niet wat je noemt een klassieke politieafdeling uit LA. In hun strijd om de straten veilig te houden, zonder daarbij hun eigenbelang uit het oog te verliezen, durft het Strike Team wel eens buiten de lijntjes te kleuren. Wie naar deze reeks kijkt, zal het al gauw merken: The road to justice is twisted... En dit is zeker niet anders voor het zesde seizoen van The Shield: tien afleveringen vol verslavende en rauwe actie met een hoog realiteitsgehalte.

 

Na Forest Whitaker is het de beurt aan de Duitse actrice Franka Potente - bekend van onder meer The Bourne Identity en Lola Rennt - om de topcast van dit nieuwe, schokkende seizoen te vervolledigen. Franka schittert als Diro Kesakhian, de dochter van de Armeense maffialeider die haar vaders taken op zich moet nemen wegens zijn ziekte.

 

Ook binnen het Strike Team is de spanning te snijden. Nu Claudette (CCH Pounder) promotie heeft gekregen, stelt ze alles in het werk om Vic te dwingen met  vervroegd pensioen te gaan. Na Lems dood heeft Vic (Michael Chiklis) slechts één doel: de schuldige vinden en de moord op zijn vriend wreken. Hierdoor komt zowel zijn job, zijn familie als zijn leven op het spel te staan... Inspecteur Kavenaugh (Forest Whitaker) is er dan weer van overtuigd dat Vic de opdracht heeft gegeven tot de moord om zo Lem het zwijgen op te leggen over de corruptie en illegale praktijken van het Strike Team. En hij is niet bereid om los te laten voor hij Macky's schuld heeft bewezen. Maar de vreselijke waarheid vindt langzaam maar zeker zijn weg naar de oppervlakte...

 

Regisseur: Shawn Ryan

Acteurs: Michael Chiklis (Fantastic Four, 4: Rise Of The Silver Surfer), Forest Whitaker (The Last King Of Scotland, Vantage Point), Franka Potente (The Bourne Identity, Lola Rennt), Benito Martinez (Saw, Million Dollar Baby, Outbreak), Walton Goggins (The Bourne Identity, The Architect)

Genre: Actie

Release dvd koop: 4 juni 2009

 
Extra op dvd:
• Audiocommentaar
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar

• Documentaires: "Saturn"s Sons", "Two Directors" en Full Circle: Franka Potente"

 

FINAL FANTASY VII: ADVENT CHILDREN

Ontdek het vervolg op 's werelds beroemdste game in High Definition!

 
Synopsis

Cloud is terug en heldhaftiger dan ooit! De held uit de alom geprezen Final Fantasy VII game is dit keer te zien in High Definition. De gameserie typeert zich door de herkenbare karakters en een meeslepend verhaal dat je aandacht van begin tot het eind vasthoudt. Final Fantasy VII: Advent Children is een bijzondere animatiefilm die niemand mag missen: een must have voor gameliefhebbers. Deze perfecte Japanse gameverfilming is vanaf 4 juni voor het eerst verkrijgbaar op Blu-ray Disc.

 

Er zijn twee jaren voorbij en de ruïnes van Midgar getuigen van de offers die werden gebracht om vrede te brengen. Maar de wereld zal weldra oog in oog komen te staan met een nieuwe bedreiging. Een mysterieuze ziekte grijpt snel om zich heen. Oude vijanden roeren zich en Cloud, die het leven van een held juist achter zich liet om in eenzaamheid te leven, moet wederom in de bres springen...

 

Deze speciale "complete" regisseursversie van Final Fantasy VII: Advent Children Complete heeft 26 minuten extra explosieve nieuwe beelden en meer dan 1000aangepaste scènes. Op Blu-ray Disc is dit een ongelofelijk, zintuigenprikkelend CGI sci-fiavontuur dat je niet mag missen!

 

Regisseur: Tetsuya Nomaru

Genre: Animatie

Release Blu-ray disc koop: 4 juni 2009

 

Extra op Blu-ray disc:

• Documentaires: "Legacy of Final Fantasy VII", "Reminiscence of Final Fantasy VII" & "Reminiscence of Final Fantasy VII -Compilatie"

• Nieuwe Anime: "On the Way to a Smile - Episode: Denzel"*

• Eerste blik op Final Fantasy XIII*

• 5 Final Fantasy VII trailers*

 

* in high definition

 

GHOSTBUSTERS

Na 25 jaar zijn ze terug in High Definition.. en nog steeds niet bang voor spoken!

 
Synopsis

In 1984 is Manhattan het decor van de meest angstaanjagende geesten. Wie bel je dan? Natuurlijk, de Ghostbusters! Zelfs in superieure beeld-en geluidskwaliteit blijken de spokenjagers niet bang en doen ze er alles aan om New York te redden van de verschrikkelijke verschijningen die de inwoners de stuipen op het lijf jagen. Deze zomer bezorgt Sony Pictures Home Entertainment ook België weer slapeloze nachten, als Ghostbusters voor het eerst op Blu-Ray Disc verschijnt. Op de disc vind je, naast de film en tal van scenes die de bioscoop nooit hebben gehaald, ook interviews met ondermeer Bill Murray en Dan Aykroyd en een special over de wereldberoemde Ghostbusters-auto!

 

Dr. Peter Venkman (Bill Murray), dr. Raymond Stanz (Dan Aykroyd) en dr. Egon Spengler (Harold Ramis) verliezen hun baan bij de universiteit, waar ze het paranormale bestuderen. Ze besluiten zich voortaan bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten geesten en spoken. Omdat het van die wezens krioelt in New York, hebben ze aan klanten dan ook geen gebrek. Als de demon Gozer de stad echter uitkiest om zijn entree te maken op het Aardse, is de hoop van heel New York op de Ghostbusters gevestigd en krijgen ze het een stuk lastiger dan ze ooit hadden gedacht.

 

Regisseur: Ivan Reitman (Twins, Kindergarten Cop, My Super Ex-Girlfriend)

Acteurs: Bill Murray (Groundhog Day, Lost In Translation), Dan Aykroyd (The Blues Brothers, My Stepmother Is An Alien, Coneheads), Sigourney Weaver (Alien, Copycat)

Genre: Komedie, sci-fi
Release Blu-ray disc koop: 18 juni 2009
 
Extra op Blu-ray disc:
• Audiocommentaar van regisseur en cast
• Chat tijdens het kijken met andere fans via Cinechat

• "Slimer Mode": Beeld-in-beeld modus met een virtueel kijkje in de keuken van het hoofdkwartier van de spokenjagers, meer over de angstaanjagende wezens in de film en discussies met cast en crew

• "Ecto-1: Resurrecting the Classic Car": kom alles te weten over de beroemde Ghostbusters-auto!

• Drie documentaires over het maken van de film, met ondermeer interviews met cast en crew

• "Scene Cemetery": 10 verwijderde scenes die niet in de bioscoop te zien waren

• Twee exclusieve ringtones voor op je mobiele telefoon
 

THE ONE
 
Synopsis
 

Politierechercheur Gabriel wordt geconfronteerd met zijn meest gevreesde tegenstander: zichzelf. De duistere en sinistere versie van Gabriel is ontsnapt uit een veel verder ontwikkelde, parallelle wereld en is naar aarde gekomen om Gabriel te doden. De jacht op het kwaad is geopend...

 

Regisseur: James Wong

Acteurs: Carla Gugino, Jet Li, Delroy Lindo

Genre: Actie
Release Blu-ray disc koop: 4 juni 2009
 
Extra op Blu-ray disc:
• Audiocommentaar van regisseur James Wong en de cast

• Making of "Jet li is The One"

• Documentaires: "Multiverses create the one", "About face", "The many faces of Jet Li" en "Animatic comparison"

• Trailers
 

UNIVERSAL SOLDIER: THE RETURN
 
Synopsis

Een aantal jaren geleden is een selecte groep mannen opgeleid tot Universal Soldier. Van die groep is alleen Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) nog in leven. Hij is tegenwoordig werkzaam voor de regering als technisch expert en moet het Universal Soldier trainingsprogramma verbeteren. Wanneer S.E.T.H. (Michael Jai White), het aansturingsprogramma van de Universal Soldiers, op hol slaat komt de nieuwe elite groep soldaten in gevaar. De enige die S.E.T.H. kan uitschakelen is Luc, alleen verkeert hij in nog groter gevaar dan de rest...

 

Regisseur: Mic Rodgers

Acteurs: Jean-Claude Van Damme, Michael Jai White

Genre: Actie
Release Blu-ray disc koop: 4 juni 2009
 

Extra op Blu-ray disc:

• Making of

• Documentaires: "On set workout with Michael Jai White" en "Looking back... moving forward" terugblik met Van Damme

• Trailers
 

Overige releases juni 2009

4 juni 2009:

• Charlie's Angels – Season 3

• Dynamite Warrior

• Soap – Season 1

• The Gathering

• Til Death – Season 1

 
18 juni 2009:
• Extreme Ghostbusters
• Numb

• The Box Collector

• The Real Ghostbusters – Season 1

 

30 juni 2009:

• Rachel Getting Married (huur)

• The Spirit (huur)UIT HET ARCHIEF