:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2009
Bron: Lumière - Datum: 2009-06-11 - Geplaatst door: Werner
LA VIE MODERNE

In La Vie Moderne verdwalen we in het Franse middelgebergte van Cévennes. Op het ritme van de seizoenen wordt er een reflectie over het landbouwersbestaan gemaakt en nagedacht over de toekomst van een verdwijnend beroep. Het is een intiem portret van plattelandsmensendie, in ernst en scherts, in zwijgzaamheid of babbelzucht, getuigen van een gecshiedenis die op zijn einde loopt. Regisseur Raymond Depardon, die zelf een landbouwersachtergrond heeft, deed er lang over om zich over zijn eigen wortels te buigen. In La Vie Moderne zet hij het werk van regisseur-etnograaf dat hij zeven jaar voordien begon met veel gevoeligheid verder. Hij werd voor La Vie Moderne onderscheiden met de Louis Delluc Award 2008.

"La Vie Moderneis een liefdevolle, uiterst zorgvuldige, weemoedig stemmende film over een manier van leven die langzaam maar zeker aan het verdwijnen is." - De Volkskrant

Technische gegevens DVD
Regie: Raymond Depardon
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 90 min.
Beeld: 16/9 - 2.35:1
Geluid: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 23 juni 2009


POUR ELLE

Lisa en Julien zijn een gelukkig getrouwd koppel die een zorgeloos leventje leiden samen met hun zoon Oscar. Hun geluk slaat om wanneer op een ochtend plots de politie voor de deur staat om Lisa te arresteren voor moord. Ze wordt veroordeeld en moet naar de gevangenis voor een celstraf van 20 jaar. Overtuigd van de onschuld van zijn vrouw wil Julien alles doen om haar te helpen ontsnappen. Maar hoever kan hij gaan voor haar?

Technische gegevens DVD
Regie: Fred Cavayé
Met: Vincent Lindon, Diane Kruger
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 96 min. + 26 min. (extra's)
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 23 juni 2009

Extra's:
• Making Of (26 min.)


STELLA

Stella Vlaminck start haar nieuw schooljaar in de zesde klas in een groot Parijs lyceum. Een nieuwe wereld gaat voor haar open. Haar ouders hebben een café in een volksbuurt en haar klasgenoten hebben het niet zo op haar begrepen. Stella is het kneusje van de klas maar dankzij de invloed van Gladys, dochter van Argentijnse immigranten, wordt ze zich bewust van haar eigenwaarde. Als jonge tieners ontdekken ze samen een nieuw leven vol mogelijkheden. In Stella blikt de Franse cineaste Sylvie Verheyde terug op haar eigen schooljeugd. Net als haar personage ging ze op haar eerste dag in het middelbaar met een voetbal naar school en keerde ze met een blauw oog terug naar huis. Op een levendige en suggestieve wijze reconstrueert Verheyde een stuk van haar eigen jeugd. Het is een nostalgische terugblik op de 2de helft van de jaren '70 met alle belangrijke momenten van een meisje die haar groeipijnen probeert achter haar te laten en op zoek gaat naar liefde en vriendschap.

Venice Film Festival 2008 - Venice Days
Filmfestival Gent 2008 - Prijs SABAM Beste Scenario

"De Franse film Stella is een prachtig portret van een meisje dat langzaam haar ouderlijk mileu ontstijgt. De jonge actrice Léora Barbara is fantastisch als Stella." - NRC Handelsblad

Technische gegevens DVD
Regie: Sylvie Verheyde
Met: Léora Barbara, Karole Rocher, Benjamin Biolay, Guillaume Depardieu
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 103 min.
Soundtrack : swingende 70s sountrack met Sheila, Eddy Mitchell, Gérard Lenorman, Umberto Tozzi…
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 2.0
Releasedatum: 23 juni 2009


GRIJZE ZIELEN

Op een ijzige dag in 1917 wordt het gewurgde lichaam gevonden van de mooie tienjarige "Belle de jour". Jaren later blikt een politieagent uit het Franse stadje terug op deze nooit opgehelderde moord die ook zijn eigen leven ingrijpend heeft veranderd. Grijze Zielen is een sterk geacteerd en aangrijpend drama dat genomineerd werd voor drie Césars. Het is de verfilming van de gelijknamige en gelauwerde roman van Philippe Claudel, de regisseur en scenarist van het overrompelende Il Y A Longtemps Que Je T'Aime. Claudels personages zijn geen helden of schurken, maar "grijze zielen" verdeeld tussen goed en kwaad.

Technische gegevens DVD
Regie: Yves Angelo
Met: Jean-Pierre Marielle, Jacques Villeret, Marina Hands
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 90 min.
Beeld: 16/9 - 1.85
Geluid: Dolby Digital 2.0
Releasedatum: 23 juni 2009


In de reeks LUMIERE CINEMA SELECTION deze maand
• Tous Les Matins Du Monde
• La Meglio Gioventù - Deel 1 & Deel 2

Te verwachten in juli:
• Montalbano 2

augustus:
• Blind Loves
• Tulpan
• Home
• What No One Knows

september:
• Delta
• La Fille Du RER
• L'Emmerdeur 1973
• Chéri DVD en Blu-ray

en in de reeks Lumière Cinema Selection:
• The Good Shepherd
• Help me ErosUIT HET ARCHIEF